זקוקה לעזרה

חזקוש

New member
אחריות

אחריות אישית היא ערך ולהבנתי היא קיימת, גם כאשר אדם במצב המונע ממנו לכלכל את עצמו לבד כמו חולשה מחלה או נכות , האחריות שלו היא לפעול בתוך המסגרות ומתווה החיים שנוצר במלוא יכולותיו גם המוגבלות עשד קצה יכולתו. אחריות החברה לפרט החלש לדעתי צריכה להיות יחסית לחולשה האמיתית של אותו פרט. אין זה סביר ואין זה מוסרי שפרטים ימשיכו באורח חיים צרכני זהה לעבר כאשר בהווה הם נסמכים על קופת הציבור.

א. מזלטוב ובשעה טובה

ב.אין הרבה מה לעשות אם לא רשום ש\בהסכם שרק דרכם תיגבי את המזונות. ג. משם זה רק לכלא - כסף זה לא יביא ואולי במחשבה שניה - רק ככה הוא 'ילווה' מההורים שלו ויישלם, יש לו הרי ממי לקחת/להלוות את הכסף. ד. לא יודעת. ה. עוברים למקום זול יותר, כגון ישובים קהילתיים השכירות עומדת על 200-250 דולר ולעיתים גם יש פחות מזה. ו. אין לך ממש עם מי לדבר ועצתי היא שאת צריכה לראות מה הדרך הטובה והזולה ביותר לחיות... גםאם זה לעבור למקום מרוחק יותר ועם זאת זול הרבה יותר ואגב, בישוביים קהילתיים כיוון שמודעים שבאים בעיקר זוגות צעירים יש גם מסגרות יחסית זולות עד אחר הצהרים וניתן להסתדר.

ש י ר ה 42

New member
הלוואי טליה ששכירות

בישוב קהילתי הייתה בסכומים בהם את מדברת. נסי אחד מהם ותצאי משתהה......... השכירות נעה בין 500$ לפעמים גם עד ל 1000$ ויותר (תלוי באזור), שלא לדבר על המיסים, על תשלום לבטחון (שלא קיים בעיר) ועוד כהנה וכהנה. זו הייתה הארה מנסיון אישי.

ש י ר ה 42

New member
ולך קרול

גם משכורתי אינה גבוהה במיוחד, הקושי שלך כל כך ברור ומוכר ולמרות שאני מקבלת את המזונות ללא בעיות, קיים קושי לסיים את החודש. (ולא, אני לא משלמת שכירות של 1000$ לחודש
)

אני גרה ביישוב קהילתי

בקרבת פרדס חנה שכירות נעה בין 200-250 דולר לבית שלושה חדרים עם חצר (70/250) ארנונה, מים, ביוב כ400 ש"ח אחת לחודשיים צהרונים - 550 ש"ח לחודש-חמישה ימים בשבוע, החל מכיתה א' יש פנימיות יום עד 16:00 בתוספת של 60 ש"ח לחודש עבור ארבעה ימים בשבוע, ליום הנוסף מי שמעוניין משלם באופן פרטי שזה יוצא כעוד 100 ש"ח לחודש. אגב, בית הספר נמצא ביישוב, יש צופים, בריכה, מתנ"ס, חוגים... מבחינת גידול ילדים - לא חסר כלום. וזו הארה מניסיון שכן אני חיה פה מעל 10 שנים מתוכם לבד 7

m i c h a l i

New member
תשובה לגבי סעיף ה'

האם ביררת בנוגע לסיוע בשכ"ד ממשרד השיכון? ייתכן ואת זכאית אם לא היתה בבעלותך דירה.

alma43

New member
החוק והנשים

שלום לך. צר לי לומר לך אבל באמת אין דרך מעשית להפוך אותו לאדם שמשלם את חובותיו. גם בעלי לא משלם כלום. צריך לגשת להוצאה לפועל ולבקש לא הליכי הוצאה לפועל, אלא צו מאסר מיידי. זה יפעל רק אחרי חודש, ואז החוב לא נעלם וכל חודש ניתן לאסור אותו ל21 יום. זה לא נעים בכלל ומצד שני גם מקרר ריק זה לא נעים. שיעבוד. גם אני ניקיתי בתים. שינקה גם הוא.יש גבול גם לפרייריזם שלנו. אנחנו לא נגד הגברים, אבל אנחנו בהחלט בעדינו. ההורים שלו עשויים להימצא חייבים לשלם. אם תזכי במשפט ותוכיחי שיש ברשותם די כסף. רק מחצית תחול עליהם, מחציתה,שניה על הורייך. יש לי חברה שזכתה במשפט ואבי הבעל משלם. הלוואי ונרויח מספיק כסף ולא נזדקק כלל למזונות שלהם. אמן!

סמיילי71

New member
המלצה שלי

הוצלפ יקח זמן אבל הכסף בטוח גם לי אותה בעיה וככה אני פוטרת אותה בהצלחה ושבת נפלאה

למעלה