זקוקה לעזרה

Caroll

New member
זקוקה לעזרה

א. אני אמורה להתחיל לעבוד ביום א', תקרת שכר של 4100 ש"ח נטו. ב. ביטוח לאומי מפסיק את דמיי המזונות לאלתר בגין העבודה. ג. הגרוש שלי לא עובד, לכן כל נקיטת אמצעי בהוצ"לפ לא רלוונטית, הוא חסר כל רכוש ותעסוקה. ד. האם אני יכולה לתבוע מזונות מהוריו? הוא גר אצלהם. ה. איך מסתדרים עם הסכום הזה כשיש שכירות של 500$ חודשי? ו. הוא לא מממש שום סעיף מההסכם שלנו בגירושים, כי הוא לא עובד כבר חצי שנה ואני חיה מהלוואות ועזרה של המשפחה, האם הוא מחוייב לשלם לי גם מדור? נגמרו ימי ההלוואות וסיוע מהמשפחה ואני כבר חסרת אונים פוחדת ולא יודעת מה לעשות, יש לי 3 קטינים שגרים איתי. 9,13,7

ביטוח לאומי

את יכולה לתבוע מזונות מביטוח לאומי ושהם כבר ידאגו להוציא את זה מימנו

ת י א ה

New member
ביטוח לאומי

לא משלם הבטחת מזונות למי שמשתכרת יותר משכר מינימום. אבסורד, אבל ככה זה בעקבות חוק ההסדרים שתקף כבר למעלה משנתיים.

Caroll

New member
אב מאוהב

ביטוח לאומי לא מכיר באמהות עובדות עם תקרת שכר של מינימום. ניגשתי להוצל"פ, הלוך ושוב, מלבד מאסר בפועל, אין כלום לגבות ממנו, ואני לא רוצה שזה יגיע לרמה כזו. אני בקושי מתקיימת, ממש בקושי, קודם משלמת שכירות ואחר כך תשלומיי חובה ואוכל בסוף. קשה כי יש לי שלושה ילדים, ואני אובדת עיצות. אבסורד, גם אם אקח משרה נוספת, על מנת לפטור אותו מתביעות שווא, לא אעמוד בהוצאות.

ת י א ה

New member
ואם אני כבר כאן

ביטוח לאומי מתייחס לברוטו. ברוטו של 4,100 זה בערך 5,000 ואז את נחשבת כבר ממש עשירה, בלי קשר לזה שאת לא יכולה לקנות לחם מהברוטו. עוד אחד מהחוקים הרשעים שחוקק בנימין נתניהו לטובת עניי המדינה. בא לך לשדוד ביחד איזה בנק ?

Caroll

New member
חחחח, קבעי מקום ושעה אני שם

עם השלישיה שלי. פשוט גועל מה שהולך כאן, נדמה להם שקיזוז בארנונה, יעזור לי להתקיים. זו הזכאות היחידה שממש באה לידיי ביטוי בכסף. אוי זה נורא קשה להתמודד עם מקרר כמעט ריק, עם תביעות לתשלומים שאני מאחרת בהם הרבה זמן. מישהו החליט ש 4,100 ש"ח מספיק לכלכל משפחה של 4 נפשות, ילדים קטנים, חשמל, מים, ארנונה, אוכל, שכירות. אשריי לי וכמה שאני עשירה עם המשכורות האלו. בטוח יש איזו פירצה שיכולה לגרום לי לתבוע את ההורים שלו במזונות במקומו. הוא גר אצלהם, הוא בן יחיד, הם אנשים דיי מסודרים כלכלית, זה נורא כואב לי האזילות יד הזו. אם אני יחכה שהם כאילו "יתחשבו" כזה במצב שלי אני יכולה לפשוט את היד מצידם, כי התגרשתי מבן שלהם.

פועמת

New member
אני חושבת

שיש כזאת אפשרות, גשי לעו'ד נעמת באזור שלך ושטחי לפניה את כל ה"סיפור", היא תתן לך את התשובה הנכונה ביותר, וגם תעזור לך ללא תשלום. בהצלחה.

חזקוש

New member
לזכרוני

לאחר שבזמנו קראתי את חוק המזונות אזי לדעתי נתן לתבוע את הסבים למזונות אלא שאת מסתכנת בזאת שהורייך עלולים לקבל גם הודעת צד ג'. חזקי

Caroll

New member
הוריי

הצחקת אותי. הוריי ישלמו לגרוש שלי כסף? הוא חי אצל ההורים שלו, הוא לא עובד, יש לו 3 ילדים אצלי, ועוד הוא יתבע את הוריי. אתה יודע איך אישה עם 3 ילדים חיה מקיצבה של 2600 ש"ח בחודש? יש לה אבא אמא אח ואחות שמשלמים ועוזרים, במקום שהאבא יעשה טאת זה, חמי וחמותי לא בקשר איתנו כבר 4 שנים, מה יש להם לתבוע בדיוק? את השכירות שאבא שלי משלם לי מהפנסיה שלו? את הארנונה שאחותי משלמת? יש לי קבלות מהכרטיס אשראי של ההורים שלי על כל תשלום שבוצע עד כה כבר 4 שנים ואני שותקת. עכשיו אני לא יכולה יותר. אני קורסת, ואת כל הזעם שבי אני מפנה להורים שלו כי הוא בחסותם כרגע.

חזקוש

New member
נראה לי שלא הבנת משמעות הודעת צד ג'

המשמעות שנתבע טוען לחלוקת אחריות לצד ג' הווה אומר שכמו שהוריו יהיו לפי תביעתך אחראים למזונות אזי ביחס זהה ולפי מבחנים של בית במשפט תחול גם אחריות על הורייך. במזונות אב האחריות של האב למדור ומזונות היא בלעדית בלבדית ומוחלטת. פתיחת התיבה של אחראים אחרים ונוספים פורסת לדעתי אחריות לכל עבר כולל אולי אפילו את, זו שפטורה כמעט כליל (למעט במקרים נדירים מדין צדקה) ע"פ הדין העברי. לכן יש להתייעץ עם עו"ד בעל נסיון בתביעה מסוג מיוחד זה המוגע לכל ההשלחות של תביעה שכזו. חזקי

ת י א ה

New member
למה אתה נתפס לקטנות ?

החוקים נחקקו כאשר בנימין נתניהו כיהן כשר אוצר. עכשיו יותר טוב ? שבת שלום

חזקוש

New member
אלו לא קטנות כלל

אלו לא קטנות ! החוקים נחקקו כאשר בנימין נתניהו כיהן כשר אוצר אריאל שרון כראש ממשלה ציפי לבני כשרת המשפטים זבולון אורלב כשר הרווחה ועוד שרים שנשארו ולא התפטרו. כל חוק הנחקק בכנסת עובר וועדה והצבעות מליאה (בהצעה ע"י הממשלה שלוש קריאות ) החוק מאושר קודם לכן במליאת הממשלה ובתמיכת רה"מ ואח"כ עובר לכנסת ומשם לוועדה . אז נכון לומר שנתניהו הוביל תכנית ומדיניות כלכלית אך לביצוע שותפים רבים הן מהממשלה ומהקואליציה והן מהאופוזיציה. ושאלותיי: אם נכון להתייחס לחוסר אחריות של השותפים למהלך חקיקת החוקים הכלכליים אז מה לגבי חוקים אחרים הנחקקים בכנסת? האם גם בחוקים האחרים אין אחריות למחוקק והם נחקקו ללא מחשבה יתרה? מה היא תקיפותם המוסרית לקיומם או אכיפתם? עד כמה כאזרח צריך אני לכבד ולהתייחס ברצינות לחוקי הכנסת? כל השאלות הללו עולות בי לנוכח התגובות חזקי

Caroll

New member
אהה

ומי מרכיב את ה-כנסת? מי מעלה את החוקים על השולחן? מי משכנע שזה לטובת הממשלה כולה? די חזקוש, ווקשה די אל תתחבא אחריי הכנסת שלנו, אתה מבין שהשינוי הזה מאוד קטלני בעבור משפחות קשות יום. אין לי טענות כלפיי אף אחד מלבד לגרוש שלי. אבל עד אז מישהו צריך לקחת אחריות מלאה על הכיבה של הילדים שלי ולא לסמוך עד מליאה של שתיים וחצי אנשים שישנים בעמידה כשחצי מהחד הוריות צועקות לשמיים עם קשיים כלכלים.

ליבי ליבי איתך

גם אני מתנגד לחלק מהחוקים בכנסת אך אני גם מתנגד לתת מכסף לאנשים שלא רוצים לעבוד או כאלה שיש להם תירוצים למה הם לא עובדים כולל הגרוש שלך ואני כן חושב שיש לעזור למי שבאמת ניזקק אני גם לא מבין איך האבא של הילדים שלך יכול להפקיר אותם ככה פשוט לא מבין את ההורים הללו מה הילדים האלה לא שלך כי התגרשת פשוט מדינה מפגרת שלא מבדילה בין סוגי אנשים ולא נותת לחיות בכבוד ממש אבסורט

חזקוש

New member
אחריות? היא אישית של כל אחד ואחת

אחריות לעצם ולמשפחתם. לגבי החקיקה ראי תשובתי לתיאה. נתניהו הוא אישיות שנויה במחלוקת, ועל המדיניות הכלכלית שהנהיג רבים לדעתי מדברים מתוך הרגש, הבטן המצוקה האישית ולא מתוך בדיקה מקצועית של התמונה הכוללת. יש להבדיל בין סוציאליזם לבין פרזיטיזם. אני אישית תומך במדיניות סוציאליסטית אלא שבימנו יש לעדכן את תפיסת הסוציאליזם הקלאסי . מי שאין ביכולתו הפיזית לכלכל את עצמו תפקיד החברה לסייע לו, אך האחרים נכון שבאין ברירה יהיו נכונים לבצע כל עבודה. הבעיה של העוני היא לא המדיניות בלבד שאולי נדרשו בה תיקונים צרים וקלים. הבעיה היא אכיפת חוקי התשלום עבור ימי עבודה ושעות עבודה ושעות נוספות ובכלל זה כל הזכויות הנוספות כמו נסיעות חופשה והבראה. יש בעיה של ענפי עבודה שלמים שאין בהם כמעט עובדים ישראלים אלא זרים. יש בעיה של יצירת מקומות עבודה וטיפול נכון במובטלים על הצד הזה אחראים משרד התמ"ת והתעסוקה ומשרד והרווחה ומי היה שם בתמ"ת והתעסוקה אם לא מיודעינו " "אולמרט" "האהוד והאהוב איש האשכולות הזולל בבתי תמחוי" שמלבד זה דאג לבעלי ההון בלבד. רוב כלכלני העולם המובילים העתירו שבחים על מדיניותו הכלכלית ועל יישומה כולל חלק ממתנגדיו הפוליטיים. שערי בנפשך שמצב העוני היה עלול להחמיר לולא המדיניות שהנהיג. השנים האחרונות הביאו לעולם עם סדר כלכלי אחר מהישן עולם שבו חומרי הגלם מתייקרים (הנפט כמעט פי 3 ) עקב הביקוש הסיני הער מחד התפרקות התעשיות המסורתיות מרובות העובדים בעולם המפותח ומעברן לארצות מזרח אסיה סין הודו ואחרות. עולם שבו אפילו שירותים אפשר לקבל מקצה העולם במקום השירות המקומי עולם של תחרות עזה וקשה. כן ! לדעתי העוני כאן בארץ היה עלול להיות עמוק יותר ונרחב יותר לוליא מדיניות ההצלה הכלכלית של נתניהו. חזקי

ממה נפשך ../images/Emo141.gif

אם האחריות היא אישית של כל אחד ואחת לעצמם ולמשפחתם, גם אלה שאינם "יכולים פיזית" לפרנס אינם נמצאים באחריותנו. אם בכל זאת אנחנו מכירים באחריות של החברה לתת אמצעי קיום בסיסיים לחלשים בתוכה, יש מקום לטרוניה על קיצוץ בעזרה של המדינה לאמהות חד הוריות. ואולי לדעתך הן אינן אוכלוסיה חלשה מבחינה כלכלית ? אגב, מסכים איתך שהאחריות למצבנו היא לא על נתניהו בלבד אלא על כל התומכים במדיניותו, בין אם תמיכה שקטה ובין אם תמיכה מתוקשרת.

למעלה