זקוקה לעזרה

• פותח הנושא mtmt7
  • פורסם בתאריך

mtmt7

New member
זקוקה לעזרה

שלום רב מאחר ואינני שולטת היטב באנגלית מי יהיה מוכן לעזור לי? היתי רוצה לכתוב בג'ואישג'ן שאני מחפשת את צאצאיהם של: dyna ו-hirsh sygmond אשר גרו בשנות השישים ב-brooklyn haber sol אשר גר בשנות השישים ב-fenton av 3365 בברונקס ניו יורק jacob and freida haber אשר גרו בשנות השלושים ב-paterson nj jacob,dyna,sol ואחות נוספת בשם mirla הגיעו לארה"ב בשנות העשרים המוקדמות מהעיר לוד'ג שבפולין ושמם היה huberman.הפולין נשארה אחות נוספת שלהם אשר שמה היה hinda והיתה נשואה ל-shlma sysocki המחפשת נכדתה של hinda תודה מראש מירקה

יעקב 1948

New member
SOL HABER 1902-1970

מירקה, לפני שפונים לג'ואישג'ן כדאי לבדוק באינדקס המתים של הביטוח הלאומי האמריקאי.בדקתי ב SSDI ומצאתי רק סול הבר אחד כנ"ל.ניתן לקבל תמורת תשלום כמדומני גם פרטים נוספים מתעודת הפטירה. יעקב רוזן

mtmt7

New member
שלום יעקב

סול הבר שלי נולד ב1884-אוב-1885 תודה מירקה

יעקב 1948

New member
סול הבר 1.2.1885-ינואר 1965

יש שם גם את הנ"ל אך מצויין באופן כללי שהיה מניו יורק ללא ציון רובע הברונקס. יעקב רוזן

mtmt7

New member
יתכן שזה הוא,לא יודעת בודאות

אבל אני לא מבינה למה אי אפשר לכתוב בכל מיקרה לג"ג

יעקב 1948

New member
לכתוב לג"ג

מירקה, גם שם כמו בפורומנו רוצים לדעת מה כבר חקרת ומה את כבר יודעת ולא רוצים להרגיש פראיירים. עדיף שתעשי עוד כמה בדיקות ואז תשאלי תוך ציון מירב הפרטים שיש כבר ברשותך.את כמובן חופשיה לנהוג כראות עיניך ולנסות קיצורי דרך. בהצלחה. יעקב רוזן

אנא, נסחי כאן הודעת חיפוש מלאה

בעברית, ואשמח לסייע לך בתרגום. אנא, צייני שמות ההורים של האחים ומוצאם, שנות לידה ופטירה מדויקים/משוערים של כל המעורבים, ובפרט מה ידוע על המשפחות בארה"ב. ארנון

mtmt7

New member
שלום ארנון ותודה על ההיתיחסות

שמם של ההורים היה חיים וולף הוברמן רשום בג"ג wolek huberman האם חיה הוברמן שם נעורים כפי שרשום בג"ג wenglinski הילדים לאומת זאת רשומים בעיר לוד'ג ב-ג"ג מירלה,דינה,יעקב,וזלמה גוברמן באוניה יעקב guberma רשום כ-jacob haberman לכן לקח לי המון זמן למצוא את הרישומים עליהם ולא כפי שמישהו בפורום חשב שאני מחפשת פרירים שיעזרו לי,נוסף לזה יש לי בעיה קשה של אי שליטה מלאה באנגלית. יעקב הברמן הברמן הגיע לארה"ב ב1907-אישתו freida עם 3 ילדים הגיע ב1914מצאתי אותם במירשם התושבים ב-1930 בעיר paterson בניו ג'רסי.שם הם ניקראו haber שני הבנים נישארו רווקים וכך גם ניפטרו יעקב הבר מת בערך ב1932-35 ידוע לי שביתו אשר אינני יודעת איך קראו לה בארה"ב (בפולין היא ניקראה odes)נישאה לאיזה רופא אשר גם את שמו אינני יודעת והיה להם בן והם היתגרשו. הדוד השני זלמה הוברמן שינה את שמו לsol haber הוא נולד ב-1884/5 ואני יודעת שבשנות השישים הוא היתגורר -3365 fanton av בברונקס ניו-יורק ואני לא מצליחה למצוא יותר מזה האחות dina sigmond נולדה כניראה ב-1876 ובשנות השישים היא גרה בברוקלין ניו יורק היא ניפטרה כניראה ב-1965 וסול כניראה ב1970/5 אין לי פרטים על ילדיהם וזה מה שאני מאד רוצה לימצוא תודה מראש מירקה .

mtmt7

New member
לארנון

ההורים רשומים בג'ואישג'ן בעיר בלחטוב אחרי הנישואין כניראה עברו ללוד'ג וב1885 הם רשמו את הילדים. קיבלתי את מיסמכי הרישום של הילדים מירלה דינה יעקב וזלמה גוברמן מהאריכיון . חוץ מזה ארנון מצאתי באליס איסלנד רישום ש-zulmann haberman הגיע לארה"ב ב-1905 התוכל בבקשה לבדוק את הפרטים שמופיעים שם?לי יש בעיה באנגלית. תודה מירקה

מופיע Zulhmann ולא Zulmann

ואני לא קטנוני, אלא לקח לי זמן למצוא זאת... חבל שלא דייקת מלכתחילה. אשתדל לבחון זאת מחר. ארנון

פרטים מעטים על זלמן

אשר הגיע רווק בן 18, חייט במקצועו. מקום מגוריו מופיע בתמונה - לא הצלחתי לפענח. באינדקס הממוחשב מופיע המקום כ: Zirhinor, רוסיה מה שמעט מוזר לי, או שמא לא הבנתי עד הסוף את הסיפור המשפחתי: זלמן מציין כי הגיע לארה"ב לאחיו, S Haberman, אשר התגורר באותה עת, על פי מיטב הבנתי את הכתוב, ברחוב Broadway, בניו-יורק. מיהו אותו האח? ארנון

למעלה