זקוקה לעזרה

ddd32

New member
זקוקה לעזרה

אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים אך בכל זאת אכתוב. אשמח אם תוכלו לעזור או לייעץ לי. אני בת כמעט 30, רווקה. רוב חיי הייתי טיפוס די מדוכא וגם היום, אני לא מאושרת, רע לי, אני די לבד. לא הולך לי עם קשרים, ניסיתי וניסיתי, כולם מסביבי נשואים עם ילדים ואני עדיין תקועה. בכל אופן לאחרונה אני יוצאת עם מישהו, כבר 3 חודשים, הקשר מאד רציני ומשמעותי לגבי, מה גם שאני מתה להתחתן, וכמובן לא עם כל אחד אבל נראה לי שמצאתי את האחד, הוא בן אדם ממש טוב ומקסים, אך יש בעיה, אני חשבתי שהכל הדדי וטוב לשנינו ובשבועיים האחרונים היו לנו כמה שיחות שהוא מרגיש שהוא לא מקבל מספיק והוא רוצה עוד מעשים מצידי והשקעה, למרות שאני ממש מרגישה שאני משקיעה בקשר הזה, מהדבר הכי קטן של תשומת לב וטלפונים והודעות SMS ועד לדברים אחרים, הוא לומד ועובד במשמרות וכל זמן פנוי שלו אנחנו נפגשים, אני מתמרנת לפי הזמנים שלו ואין לי בעיה עם זה, הוא מקבל ממני המון יחס וחום ואהבה, ואני פשוט המומה וכואבת מהמצב שנוצר, שאני מרגישה שמה שאני עושה לא טוב ולא מספק אותו, זאת הרגשה רעה להיות עם מישהו שלא מסופק ממך, ניסיתי להבין מה בדיוק מפריע לו, והוא כל הזמן חוזר על זה שחסרה לו ההשקעה, ואמרתי לו שאני לא מרגישה שיש משהו שאני יכולה לעשות יותר. אנחנו עדיין ביחד והוא לא דיבר על פרדה או משהו כזה אבל אני ממש מדוכאת, סוף סוף חשבתי שמצאתי את האחד והכל טוב ופתאום שום דבר לא טוב, פתאום אני מגלה שאמנם טוב לו אך הוא לא מסופק, ואני ממש מפחדת להיפגע, היו לי חיים ממש לא מאושרים עד עכשיו ואין לי כח להיפגע, אני כל הזמן בפחד שעוד שבוע, שבועיים, חודש חודשיים הוא יבוא ויגיד שלא מתאים לו להמשיך, מה אני אמורה לעשות? להיות כל הזמן במתח ופחד שהוא לא יעזוב או להיות כל הזמן במתח כדי לנסות לספק אותו כמה שיותר, אני ממש מרגישה שהוא מקבל ממני מספיק ואני לא מבינה, אמרתי לו שהוא צריך לנסות לראות את הטוב ולהסתפק בטוב ולא כל הזמן לרצות ולרצות ולהתפס לדברים קטנים כי ככה קשה לבנות קשר, ואם הוא כל הזמן רק רוצה ורוצה עוד זאת בעיה כי כל אחד נותן את המקסימום שהוא יכול. אני מרגישה שאני תקועה במצב שאו שאני כל הזמן אהיה במתח ואחשוב מליון פעם על כל דבר ועל כל מעשה שאני צריכה לעשות, במקום לזרום בכיף עם הקשר, או שפשוט להיות בפחד כל הזמן שזה עלול להיגמר, אני לא רוצה למצוא את עצמי יוצאת איתו עוד כמה חודשים ואז הוא אומר לי שלום, כי אני משקיעה ואני מרגישה שהכל לשווא. אמרתי לו שאנחנו כבר 3 חודשים וכל ההשקעה של הזמן הזה לא שווה בעיניו? הוא כל הזמן חוזר על זה שהוא רוצה יותר ויותר, וזה לא מספיק לו. ביום שישי היה מאד גשום וסוער אז הצעתי שלא ניפגש, סה"כ פעם אחת מתוך כל השלושה חודשים שלא התחשק לי לצאת בגשם ובסערה אז הוא כבר הפך את זה שאני לא מתגעגעת מספיק ושלא אכפת לי מספיק, ולמה אמרתי לו בטלפון מצד אחד שאני מתגעגעת ומצד שלי ביטלתי את הפגישה, אז ניסיתי להסביר לו שזה יכול לקרות, אין קשר בין 2 הדברים, אני כן מתגעגעת אבל קורה שמאד סוער בחוץ ולא יוצא להיפגש, זה לא סוף העולם, אז הוא נתפס בדבר הזה וכבר מפרש את זה כחוסר השקעה במקום להסתכל על התמונה בגדול ועל זה שבכלליות ממש טוב לנו ביחד. סליחה שיצא כזה ארוך, ותודה למי שקרא עד הסוף, מקווה שאולי תוכלו לייעץ לי או לפחות לאמר את דעתכם, יכול להיות שאני לא בסדר במשהו?

ddd32

New member
רציתי להוסיף עוד משהו

מצטערת על האורך רק רציתי להוסיף עוד משהו, אני גם ככה כל הזמן בלחץ ובמתח במחשבות מה יהיה והאם אנחנו נתחתן ומתי, והאם הקשר הזה יסתדר, ואם בכלל הוא ירצה להתחתן, המחשבות האלה והלחץ הזה לא עוזב אותי, אז עכשיו על אחת כמה וכמה כשיש את הבעיה הנ"ל מצידו, אני כבר לא יודעת מה לחשוב, זה רק מגביר את הפחדים. אני פשוט ממשיכה את הקשר בפחד שיש לי הרגשה שהוא לא הכי מאושר בקשר

שיר2555

New member
שלום לך

קודם כל גיל שלושים זה אחלה גיל להתחתן ותאמיני לי שאני מדברת מניסיון (נישאתי בגיל 21 ) דבר שני את צריכה לקחת את עצמך בידיים ולהעריך את עצמך יותר לראות מה טוב בשבילך ולא איך לרצות את בן זוגך . את צריכה להפסיק לחיות בחששות תחיי את הרגע ותהני יש לך מישהו שנראה שמאד אכפת לו ממך אז תהני מזה ותעשי מה שטוב לך ושוב אל תחששי כל הזמן את פשוט לא מאושרת גם בזמנים כאלה שצריךלהיות לך הכי טוב שבעולם .ואז מה אם יש דברים שהוא לא מרוצה מהם אתם שתי ישויות נפרדות כך שזה ממש לגיטימי , ואם זה ממש מפריע אז קחי אותו לשיחה ונסו להבין אחד את השניה . אבל קודם כל תעריכי את עצמך ותביני כמה שאת שווה , וזה המון .תאהבי את עצמך ואז תוכלי לאהוב גם אחרים .. בהצלחה ..ויום טוב.

ddd32

New member
שיר

המון תודה על תגובתך, אני חושבת שיש הרבה במה שכתבת, האמת שדיברנו והוא כל הזמן חזר על זה שהוא רוצה יותר מעשים מצידי, למרות שאני מרגישה שאני עושה ועושה, והוא עדיין לא מסופק, אני יודעת שטוב לו איתי וגם לי טוב איתו ואני רק מקווה שיום אחד לא יקום וילך כי הוא לא מספיק מסופק מהקשר, יש לי פחד כזה, וזה גם מבאס, כי אני רוצה לדעת שלבן זוג שלי טוב מאד איתי והוא מסופק, מכל הבחינות. בכל אופן כל מה שכתבת ממש נכון וכנראה זה מה שאני צריכה לעשות, להעריך את עצמי יותר ולחיות את הרגע ולקוות לטוב. אני באמת מודה לך, זה היה מאד חשוב לי, כי אין לי עם מי להתייעץ.

ddd32

New member
סליחה, כן קיבלתי, לא את המסר אבל

את ההודעה שלך בפורום חרדה, וגם עניתי שם. שוב המון תודה. אתה מקסים רק בזכות ההקשבה שלך והרצון לעזור.

לקשמי

New member
שלום לך וברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

קראתי את מה שכתבת ונזכרתי במה שאמר פעם המחנך שלי מהתיכון, לאחד התלמידים: כשכולאים ציפור ומחזיקים אותה בכח, סופה בסופו של דבר לברוח. (לא בדיוק במילים האלה אבל זאת היתה הכוונה). הוא אמר את זה לתלמיד שאמר שיחזיק את החברה שלו קצר כדי שלא תבגוד בו ושלא תסתכל לצדדים... נראה לי שזה מה שקורה עם אותו אדם שאת קוראת לו בן זוג. אמנם לא בקטע של בגידה אבל נראה שהוא באמת כולא אותך. אני חייבת להודות, מעולם לא היה לי בן זוג אבל אם יהיה לי, לא הייתי רוצה להרגיש בכלא. שלום חנוך אמר זאת באחד השירים שלו "שתשכיל לחיות ביחד ולהשאר חופשי". אני מצטרפת להצעות שהועלו כאן, לדבר עם בן הזוג ולהסביר לו שאת ישות עצמאית, שמותר לך להיות מי שאת. ודבר נוסף: אל תצמדי חזק כל כך לקשר. כפי שכבר נכתב כאן הדבר החשוב ביותר הוא שתאהבי את עצמך בכל מקרה. אם הוא יחליט לעזוב זאת בעיה שלו ורק שלו. בסופו של דבר גם הוא יצטרך ללמוד שמערכת יחסים זוגית היא לא מערכת של סוהר ואסיר (וככה נראה הקשר שלכם כפי שאת מתארת). אני לא אייעץ לך לעזוב אותו, אני רק מקווה בשבילך שתלמדי לאהוב את עצמך ושההחלטה שתעשי תבוא מתוך אהבה ולא מתוך פחד.

a l t h e a

New member
הי ddd

אני חושבת שכדאי לקרוא שוב את הדברים שכתבת וזה עשוי לעזור לך להבין אולי משהו. כמו שאני מבינה, את הגעת אל הקשר הזוגי הזה ממקום "נמוך". את מעריכה את עצמך כאדם דיכאוני, בעייתי ביצירת קשרים ועל אף את חושבת שאת כזאת, מצאת עכשיו קשר. אבל מצאת קשר שמתאים לדפוס התנהגות דיכאוני. במידה מסויימת את אפילו "מרויחה" מהקשר הזה כי הוא מצדיק את איך שאת מעריכה את עצמך. להגיד לא משקיעה מספיק, אלה סתם מילים. אם בן זוגך מצפה לקבל ממך יותר, הוא צריך להגיד ברור מה הוא רוצה. ואם יתאים לך תתני לו את זה. אם לא יתאים לך, אל תתני כלום רק כדי להחזיק בקשר הזה. זה לא קשר שיעזור לך לצאת מהדפוס השלילי שאת תופשת את עצמך היום. כשאדם מאד מתאמץ ומשתדל ולא מצליח לו, אם הוא ישתדל עוד יותר, עוד יותר לא יצליח לו. צריך לשנות דרך. לשנות גישה. לכן, לדעתי את צריכה ראשית לפרגן לעצמך, ללמוד לראות בך דברים חיוביים, לא לעצור ולא לדבר על דיכאון ופחד. להיות את, להיות שלמה עם עצמך, ואז בזוגיות שתהיה לך, לא תמצאי את עצמך צריכה להסביר ולהצטדק על כך שאת משקיעה המון. כי אם תהיי שלימה עם עצמך, בן הזוג שתמצאי אז ירגיש את זה, ולא יצפה ממך ליותר או לפחות לא יגרום לך להרגיש לא נוח עם ההשקעה שלך.את לא תתחברי לאנשים שיצפו ממך ליותר. כאילו את "מושכת" אליך את אלה שיצדיקו את התחושות שלך. זה על אותו משקל של ילדים מוכים שאחר כך מתחברים בזוגיות לבן/בת זוג מכה. (הבאתי כדוגמה עניין קיצוני כדי שתביני את הכוונה). בהצלחה

היי ddd

אני כ"כ מבינה אותך ואת דיכאונך. אבל בתור אישה נשואה+ רציתי לאמר לך כמה מילים. נכון שהיום את לבד ומרגישה עם זה רע. אבל בתור אישה נשואה עם ילדים, החיים הם הרבה יותר עמוסים, מעייפים וקשים. הרבה נשים רוצות להתחתן ולהביא ילדים ואז מגלות שהאושר לא נמצא לא בחתונה ולא בילדים. אני לא אומרת שזה לא כייף ילדים להיפך. אבל גם נישואין וילדים זה לא גן עדן. אם את בחורה דיכאונית אל תחשבי לרגע שנישואין וילדים יפתרו לך את הבעיה. להיפך, לחיות עם אדם שגם לו יש חסרונות, משכנתא ועוד המון חשבונות לשלם, טיפול בילדים וכל ילד דורש משהו אחר ולכל ילד יש את הבעיות משלו. תאמיני לי זה ממש לא קל. רק אז מעריכים את חיי הרווקות. היום את אדון לעצמך אבל אחרי החתונה את כבר לו יש לך בעל, בית וילדים שאת צריכה להיות בשבילם 24 שעות ביממה. אני יודעת שאני לא מנחמת אותך, אבל רציתי רק לאמר לך שתתחילי קצת יותר להנות מהחיים. תאמיני לי, אם את תאהבי את החיים ותהיי פחות דכאונית יותר אנשים ירצו את חברתך וימשכו אליך. אז עצתי, אל תחשבי לרגע אחד שבנישואין וילדים תהפכי לאישה יותר מאושרת. להיפך יכול לקרות. אז תהני כמה שיותר עכשיו מחייך. לגבי הבחור שאיתו את יוצאת. אל תאשימי את עצמך שאת לא נותנת לו מספיק. זה בהחלט סביר להניח שאת נותנת לו כל מה שאפשר. הבעיה שיש אנשים שזקוקים להמון חום ואהבה, מעבר למה שאדם רגיל זקוק. לכן הוא כ"כ מציק לך, לגבי סירובך להפגש איתו ביום שישי אחד. עוד נקודה לחשיבה, את כ"כ רוצה להתחתן איתו, אני הייתי מציעה לך לחשוב על זה. אם היום אחרי 3 חודשים הוא טוען שאת לא נותנת לו מספיק. מה יהיה אחרי החתונה כשיהיו לכם ילדים ואת תצטרכי להיות גם עם הילדים ולתת להם את כל כוחותיך. תאמיני לי, שאם היום מה שאת נותנת לו לא מספיק אחרי שיהיו לכם ילדים גם אם תרצי לתת לו לא תוכלי. מניסיון, ילדים לוקחים את כל הכוחות שיש. בקיצור, אם היום הוא לא מרוצה אחרי שיהיו לכם ילדים הוא יהרוס לך את החיים בגלל מה שאת לא נותנת לו. אני מבינה שאת מאוד רוצה להתחתן, אבל את צריכה להזהר מהרצון הזה. הרצון להתחתן לפעמים עושה אותנו עיוורים למציאות. אל תסתכלי על היום תנסי לראות איך חייך יראו אחרי 5 שנים שתהיי איתו ושיהיו לכם ילדים. אז אולי תביני שאם היום את בדיכאון אחרי החתונה איתו בכלל תהיי עם כל מה שהוא יעשה לך. אז המלצתי תעשי פעמיים חושבים לפני שאת הולכת להתחייב. 3 חודשים להכיר אדם זה כלום. גם לא שנה או שנתיים. תאמיני לי אנשים אחרי שיש להם ילדים משתנים מבלי היכר. בקיצור אל תמהרי לכלום ותהני ממה שיש לך עכשיו. אם לא, אח"כ תצטערי על הבזבוז של אותם השנים היפות. בהצלחה בכל דרך שתלכי

למעלה