זקוקה לעזרה

Expressive

New member
זקוקה לעזרה

לאחר לבטים רבים הצלחתי לצמצם את רשימת המקצועות שמעניינים אותי ,אך רציתי לבקש את עזרתכם בקבלת ידע נוסף שיוכל לעזור לי להגיע להחלטה. המקצועות: *קרימינולוגיה-מה בעצם עושה קרימינולוג(מה תיאור התפקיד?) ומהי משכורת ממוצעת? *ביולוגיה(ותארים מתקדמים של ביולוגיה כגון:ביוטכנולוגיה,מיקרוביולוגיה,גנטיקה,ביוכימיה,נוירוביולוגיה, אימנוביולוגיה) מהן אפשרויות התעסוקה במקצועות הנ"ל?האם יש ביקוש לעובדים בתחומים אלו?מה המשכורת הממוצעת?האם לאדם שלא מוכן לערוך ניסויים בעע"ח יש סיכוי למצוא עבודה באחד התחומים או יותר? *מדעי התזונה הנדסת מזון מה ההבדל בין התארים? מה נותן כל תואר ובמה בדיוק אפשר לעבוד? מה המשכורות הממוצעות? האם יש ביקוש? האם יש אפשרות לתארים מתקדמים? מצטערת על כמות השאלות הגדולה אך אינ ממש זקוקה לסיוע ואודה לכם המון על עזרתכם בתודה מראש.

עזרה

אז ככה: קודם כל, בכל התחומים קיימת אפשרות זו או אחרת של תארים מתקדמים. מכל התחומים שציינת הביקוש הצפוי לגדול בצורה המשמעותית ביותר בעתיד הינו תחום הביוטכנולוגיה והביולוגיה עם ההתמחויות שלה. מצד שני קשה מאד לחשוב על לימודים בביולוגיה ללא ניסויים בבעלי חיים, עד כמה שידוע לי ברוב המוסדות נערכים ניסויים כאלה בקורסי החובה. לגבי קרימינולוגיה:"קרימינולוגיה" פירושה לימוד הפשע. המחקר בתחום זה עוקב אחר תכונותיהם של עבריינים, נסיבות חייהם, אופי הפשעים המבוצעים על ידם. כל זאת על מנת להבין את תופעות העבריינות, במטרה לצמצמה ואולי אף למונעה. לגבי העבודה המעשית בשטח - קרימינולוגיים ממלאים תפקידי מניעה, חקירה, טיפול ושיקום. ולגבי מהנדס מזון מול מדעי התזונה: המהנדס בתעשיות המזון אחראי לכל הכרוך במחקר, בפיתוח, בייצור, באריזה ובשיווק של המוצרים ממקום ייצור חומר הגלם ועד לצריכת המוצר הסופי. אנשי מדעי התזונה פועלים במספר תחומים - תכנון וארגון יעיל של הזנת אנשים בריאים, קידום הבריאות, הזנת חולים, שיפור מוצרי מזון תעשיתיים, שירותי מזון מוסדיים ועסקיים וכלכלה צרכנית. כפי שאת מבינה תחומים דומים אך תעסוקה שונה בסופו של דבר. הכל תלוי בתחומי העניין. גם בתחומים אלו הביקוש צפוי לעלות מעל הממוצע בשנים הבאות עקב המודעות הגוברת לתזונה בריאה יותר והשמנת האוכלוסיה מצד אחד ופיתוח מועץ של תעשיית המזון מצד שני. בכל התחומים קשה מאד לנקוט בסכומים לגבי משכורות משום שהרבה מאד תלוי במקום תעסוקה: בשוק הפרטי בתחום הביולוגיה והביוטכנולוגיה המשכורות גבוההות בהרבה מאשר בסקטור הציבורי, במשטרה למשל.

למעלה