זקוקה לעזרה

irisish

New member
זקוקה לעזרה

כשהספיריט נחתה על המאדים קראו לה רכב חלל. עכשיו לפחות בידיעות אחרונות קוראים לה גשושית. מאיפה גשושית ? זה חידוש של האקדמיה ? זה חלק מרכב החלל ? לעזרתכם אודה

לדעתי כן, ויש גם גשוש

אני השתמשתי תמיד בגָשוֹש. זכר? נקבה? אולי תלוי מאיזה צד מסתכלים בזה...

Eldad S

New member
גם אני השתמשתי תמיד

בגָשוש בתור probe. זה, כמובן, זכר :) גשוש לפי אבן-שושן הוא מוט שמורידים למדידת עומק המים, וכמו כן מתקן לגילוי מוקשים. אני מניח שהמרחק קצר לתרגום probe לגשוש, שהרי מטרתו של הגשוש היא לבדוק את פני הכוכב וכו'. "גשושית" נשמע לי חדש, כצורת נקבה של גשוש. ייתכן שזה חידוש של האקדמיה. אם זה חשוב לך, אפשר לברר באקדמיה - יש להם מספר טלפון מיוחד לפניות הציבור. המספר הזה אינו רשום לפניי כרגע, ואשמח אם מישהו יוכל לרשום לנו אותו (גליה?).

Boojie

New member
"גשושית" זה עתיייייייק.

זה מופיע כבר בתרגומיו של עמנואל לוטם לספרי מדע בדיוני משנות השבעים או השמונים (לגבי שנות השמונים האני בטוחה לגמרי - זה מופיע המון בספרים של לארי ניבן, שיצאו בארץ משנת 1981 ואילך), בטח גם קודם אבל אני לא זוכרת עד כדי כך. שווה לפעמים לקרוא מדע בדיוני.
בכל אופן, "גשוש" משמש כשם למכשיר נושא חיישנים (כמו המכשירים שציינת, כמו מכשירים שמחדירים לתוך הגוף כדי לבחון מערכות שונות, וכדומה), ו"גשושית" משמשת לרכב חלל לא מאוייש ונושא חיישנים, שתפקידו לבחון שטחים חדשים. אין לי מושג מה עמדת האקדמיה בנושא, אבל האמת היא שמעולם לא הטרדתי את עצמי יותר מדי במה שנוגע לעמדת האקדמיה, לאור העובדה שיש לה נטייה להשתרך קצת מאחור בקטעים האלה...

irisish

New member
תודה לכולכם !!!! הייתם לי לעזר רב !

אני לא ממש מהתחום של תרגום ועריכה. רציתי לדעת איך להסביר לתלמידים. אלף תודות !

למעלה