זקוקה לעזרה

זקוקה לעזרה

אני ובעלי נשואים 7 שנים והפעם הוא הצליח לעצבן ולהכעיס אותי מאוד!!!!!!!!! היום כבר די נרגעי אבל עדיין אני
, גיליתי לפני שבועיים שהוא משך מחשבון הבנק שלו(הוא רק על שמו) 16,000 ש"ח , וזה בזמן שאין לו עודף כסף בלשון המעטה הוא הגיע למינוס של 43,000 ש"ח אתם קולטים?! מאיפה התעוזה, אני יודעת להיכן הכסף הלך, הוא "השקיע" במניות, אבל בזמן הזה הוא לט טרח לעדכן אותי כלל, ויש לציין שלפני 4 שנים קרה גם אותו מקרה ועכשיו שוב.... אין לי מושג מה לעשות, זרקתי אותי 4 ימים מהבית , אבל הוא הבטיח להשתנות וללכת לטיפול ורק בגלל הילדה הסכמתי שהוא יחזור, כי כאב לי ה
עליה היא בת 3, היום אני אמורה להפגש עם עו"ד ואני רוצה לעשות איזה הסכם לפחות שאני אהייה "מכוסה" אם יקרה שוב דבר כזה או לפחות עד שאני אחליט מה לעשות, - אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות ומה לבקש מהעו"ד. תודה וסליחה אם הכל מבולבל

seeyou

New member
../images/Emo153.gif-מה לבקש מהעו"ד???

תשאלי עו"ד אחר! מי מכיר את החוקים יותר טוב? דבר אחד בטוח-שלפתור את בעית הזוגיות העו"ד הטוב ביותר לא יצליח! את זרקת אותו 4 פעמים מהבית? איזה גבר מסכים להשפלה כזאת? אם את הסכמת לחשבון בנק נפרד-אז מותר לו לעשות מה שבא לו בראש! יש לו חובו? את יכולה להיתערב בניהול הבית כשותפה לחיים ולא כמבקרת מדינה את חולמת אם את חושבת שהסכם ייתן לך אופציה ל"אהייה "מכוסה" אם יקרה שוב דבר כזה או לפחות עד שאני אחליט מה לעשות" הסכמים אפשר להפר!! לפעמים לא שווה את מחיר הנייר! רק העו"ד ירוויח! האם את באמת מאמינה שאפשר לנהל זוגיות תחת איום של הסכם?

litali79

New member
אני חושבת אחרת ממך

נכון, אי אפשר לנהל זוגיות תחת איום של הסכם, אבל עם כל הרצון הטוב לעיתים בלי הסכמים מראש אנחנו יכולים ליפול וחזק. אני מתמחה במשרד עו"ד שמתעסק בענייני מעמד אישי ואני יכולה להגיד לך שלפעמים רק אחרי שהדברים על הכתב הם מקבלים משמעות, או לפחות נותנים בטחון והגנה לצד החלש ו/או הנפגע. אני חושבת שהשאלה היא במקום, כן יש אפשרות לנסח הסכם יחסי ממון כבר מעכשיו ובו לקבוע כי כל אחד ישא בחובות שלו, והייתי גם ממליצה לך לפתוח חשבון בנק נפרד ממנו לשם תכניסי את המשכורת שלך, תגדירו לעצמכם שמהח"ן המשותף משלמים חשבונות משותפים ודברים לילדה אבל אם בא לו ללכת ולהתפרע בקניית מניות את והילדה לא צריכות לסבול מזה. עוד עצה שאני מצטערת אם היא תישמע רע, אבל רק ליתר בטחון אני אתן לך עצה שכל עו"ד נותן למי שפונה אליו: תאספי את המסמכים שיש בבית וקשורים לעניין.. הבוס שלי צחק איתי פעם ואמר שכשמתחילים להיעלם דברים בבית, מסמכים ח-ן וכו' זה אות שמשהו מתבשל ויש עו"ד בתמונה. יחד עם העצות הפרקטיות אני גם חושבת שאם אתם אוהבים, ויש ילדה מקסימונת ברקע אז כדאי שתבדקי איתו מה דעתו על ייעוץ זוגי כמו שאמרו לפניי.. אולי רק הוא צריך ייעוץ, אבל שווה לנסות. מחזיקה לך אצבעות ואני כאן אם את צריכה. חיבוקי

הגנה משפטית

אני מצטערת לשמוע על חוסר האחריות והאימפולסיות של בעלך בנושא כספים. הוא אינו יחיד במינו (בין הזכרים כוונתי). אני גם לא בטוחה שיש אפשרות לעצור אותו באופן סופי, אלא אם מגבילים אותו מבחינה כספים (כמו חשבון עם שתי חתימות וכדומה), אבל סביר להניח שהוא לא יסכים לזה - מבחינת אגו - אולי דרך ייעוץ. בעלך פשוט מתנהג כילד - ברגע שהוא רוצה משהו, הוא אינו חושב על התוצאות. הוא יכול אבל הוא לא רוצה. אני באמת ממליצה שתלכי לעו"ד ותבקשי הגנה מחובות משותפים. הנטייה שלו להמר במניות יכולה להכניס את שניכם לצרות. את צריכה להגדיר את החובות שלו ככאלו ושאין לך חבות כלשהיא כלפי הנושים שלו, אם קיימים או יהיו כאלה בעתיד. קיימת האפשרות שאם אתם כבר מנהלים חשבונות נפרדים, אז תפרידי את כל הנושים הכספיים המשותפים ביניכם ותחליטו על החלוקה של מי משלם מה ומעבר לזה, לא תטרידי עצמך בעייניו - למרות שאני בטוחה שהביצוע בפועל כמעט בלתי אפשרי, חוץ מזה שיש לנו שאיפות להגיע למשהו ולא ניתן לעשות את זה אם כל אחד עושה מה שהוא רוצה בחשבון שלו - זה חלק מהזוגיות. אני מקווה שתפתרי את הנושא עם ייעוץ והגנה משפטית טובה. בהצלחה.

כמה הערות ועצה אחת

נתחיל בעצה - כדאי לך להפנות שאלות בנוגע לעניינים המשפטיים גם לפורום "דיני משפחה וירושה", למרות שניתנו גם כאן תגובות מאלפות. להערות: אני מניח שאם עד היום הסתפקתם בחשבון אחד לא משותף (האם יש לך יפוי כח לפעול בו גם אם אינך רשומה כבעליו?), היתה ביניכם הסכמה שהוא מטפל בעניינים הכספיים - לטוב ולרע. האם יכול להיות שאת נמנעת מלקחת אחריות כספית על חשבונותיכם ולכן הוא החליט לקחת את הסיכונים בעצמו מבלי "לבקש רשות" ממך? בעניין המינוס וההשקעה במניות האם היית מראה את אותה מידת כעס אם הוא היה מראה לך שאותם 43000 ש"ח הניבו רווח של 15000 ש"ח (זה בערך שיעור עלייתן של מניות רבות בחצי השנה האחרונה)? התגובה שאת מתארת (זרקתי אותו מהבית ל4 ימים) נשמעת קיצונית וקשה. לדעתי כדאי לכם מאד לבחון (גם בעזרה של ייעוץ מיקצועי) מהו אופי מערכת היחסים שלכם כי יש חוסר איזון בולט בעיני בין הדומיננטיות והשליטה שלך בו לבין הימנעות שלך מלקחת חלק שווה באחריות לניהול ענייני הבית. בהצלחה

כמה דברים לעדכון (ארוך)

דבר ראשון יש לכל אחד מאיתנו חשבון נפרד ולא הנחתי לו לעשות ככל העולה על רוחו בעניינים הכספיים, פשוט הייתה מעין חלוקה, הוא מהחשבון שלו משלם משכנתא ואני מהחשבון שלי משלמת את כל ההוצאות מסביב, ככה שלא נתתי לו "יד חופשית" ואח"כ באתי לבכות ממש לא , תמיד אני בעניינים , זה עניין של בסה"כ חודש. אני כועסת "וזרקתי" אותו נשמע אולי מזעזע אבל זו לא פעם ראשונה, ותמיד אבל תמיד בסוף מי שמכסה את החובות זו אני (מהעזרה של ההורים), וכנראה שזה פשוט "מצא חן בעיניו", כי עכשיו חזרו 2 משכנתאות אז איך אני יכולה להיות רגועה? - אתמול הייתי אצל העו"ד אבל הוא אמר לי שאם החשבונות נפרדים להשאיר את זה ככה ועדיין לא לעשות שום הסכם אלא אם כן אני בטוחה שהכסף לא הלך להימורים או למקומות אחרים, אבל אני יודעת שלא כי הכל ירד בויזה כך שיש "אישור". לגבי ייעוץ - היינו בפעם הראשונה בייעוץ גם בגלל הנושא הזה אבל זה שוב חזר על עצמו עובדה
וכן יש לנו ילדה מהממת שאני רוצה שיהיה לה רק טוב ועם שני הורים (מאושרים). תודה לכולם.

יש כאן עירבוב לא בריא

שבגללו כעסך מוצדק - שתי משכנתאות שחזרו אכן יכולות להצביע על הסתבכות של ממש (מזל שהועבר חוק שאוסר על הבנק להעמיד את כל יתרת ההלוואה לפירעון מיידי - זו אכן יכולה להיות תסבוכת רצינית). העירבוב הלא בריא הוא שמצד אחד, החלטתם לשמור על חשבונות נפרדים, אבל מאידך אתם משלמים מהם התחייבויות משותפות כמו משכנתא. אם כך אף אחת מהגישות לא יכולה להתממש בצורה נכונה - לא הפרדה ולא שיתוף. הפרדת חשבונות בריאה יותר לדעתי היא הוספת חשבון משותף, ממנו תכוסינה כל ההוצאות המשותפות ואליו תוזרמנה כל ההכנסות המשותפות (על פי חוק, כל הכנסה בזמן שאתם נשואים היא משותפת, כולל משכורת, אבל לא כולל מתנה אישית או ירושה). לחשבונות הנפרדים תוכלו להזרים כסף על פי הסכמה מראש לעשייה אישית, מעין "דמי כיס" ואליהם יוכלו להיכנס גם כספי ירושה או מתנה אישית, אם יהיו כאלו. אם תרצי בקרה הדוקה על החשבון המשותף תוכלי לדרוש שיוקם כחשבון של מר וגב' XXX ולא מר ו/או גב' XXX, מה שיחייב את חתימתך ואת חתימתו על כל פעולה. לגבי הימורים - גם בבורסה יש ריגוש כמו בהימורים והמעקב אחרי ביצועי המניות יכול להיות נלהב כמו במירוצי סוסים.

ניקולי

New member
הדבר הכי טוב לעת עתה

זה לקחת את החוק לידיים.. הכוונה לקחת את החוקים של הבית... מעתה ואיילך אתה לא מוציא שקל מהחשבון מבלי להתייעץ איתי.. ישנם אנשים שהמטרה שלהם זה לבזבז על ימין ועל שמאל.. אם הבעל שלי היה מוציא כ"כ הרבה כסף ועוד בשביל מניות הימורים וכו'.. הייתי מעיפה אותו לא לארבע ימים אלא... לכל החיים...!! מצבים כאלו עלולים להביא בני זוג להיתדרדרות טוטאלית במצב הכלכלי שלהם ולעוני.. מה את מעדיפה שהבת שלך תחייה בלי אבא (שיחיי עד 120) או לחיות עם אבא ולהיות ענייה??? במקום לבזבז כסף על מניות שיבזבז את הכסף הזה על חוגים לילדה,אוכל,ביגוד וכו'.. ואם יש לו עודף כסף שיפקיד בחשבון שלנו נשמח...

למעלה