זקוקה לעזרה

נוסעת27

New member
מסכימה

אני דיי בטוחה שאם הוא היה שומע את השיחות הפרטיות שלה עם חברות שלה הוא גם לא היה יוצא מרוצה (למשל מהנטייה של נשים לספר את כל העניינים הפרטיים לחברות שלהן, דבר שגברים בד"כ לא עושים).
כל אחד אם יפלשו לרחב הפרטי שלו, ימצאו שם דברים שלא כיף לשמוע ולדעת. וזה לא צריך בהכרח להעיד על הקשר, לכל אחד יש גם את הצד העצמאי שלו שיכול להיות ילדותי או מטופש או אינפנטילי. לתת לו להתקיים ולעזוב אותו בשקט.

Belen2

New member
זקוקה לעזרה

היי, גילתי שיש לבן זוגי קבוצה בוואטסאפ של כל מיני חברים מהצבא שלו שהחברים האלו משתפים תמונות פורנו כאלו של בנות או סתם תמונות של בנות והם מרכלים עליהם. ידעתי בכללי שהוא חבר בקבוצה הזאת כי זה חברים מהצבא וסתם גברים אוהבים לשתף תמונות כאלו של בנות. אבל אף פעם לא ראיתי באמת מה קורה שם. אתמול משעמום ושהוא ישב לידי, נכנסתי לקבוצה הזאת. מפה לשם הבנתי שבמשך שנתיים הוא מחק תגובות שלו ושל חברים שלו מהשיחות האלו כדי שאני לא אראה. ואז הבנתי שלא סתם לפעמים שהוא היה נכנס לקבוצה הזאת הוא היה מסובב את הפלאפון שאני לא אראה. דברתי איתו על זה, הוא אומר שהוא מחק את התגובות האלו כי אם הייתי רואה אותם לא הייתי מבינה והייתי כועסת. הוא אמר שהקבוצה זה הפורקן שלו לומר מה הוא היה עושה לבנות אחרות. המשפט שהוא אמר מכאיב וקשה שלי. תקראו לי תמימה או ילדה אבל אני לא יודעת איך להגיב לזה. אשמח לדעתכם, תודה רבה :)

ברוך בואך למציאות!

גם אנשים שאוהבים וחושקים בבני/בנות הזוג שלהם נהנים לפנטז מידי פעם על פרטנרים אחרים.
כמה שתנסי לא תוכלי לשלוט במחשבות ובפנטזיות שלו- תוכלי רק לגרום לו להסתיר את זה ממך ולהעמיד פנים שזה לא קיים.
&nbsp
סהכ הוא היה די מתחשב והשתדל לא לפגוע בך.
שחררי!

Belen2

New member
היי

קודם כל תודה על תגובתך. מה שפריע לי זה שאני לא יודעת איך לקבל את זה ואם בכלל אני צריכה לקבל את זה. הוא אמר שזה שזה המקום היחידי שהוא יכול לומר מה הוא היה עושה עם בנות אחרות. קשה לי שמתייחסים לנשים כמו חפץ וגם קשה לי העובדה שהוא מדבר ככה בדרך כל כך סוטה ובוטה.. וזה גם מרגיש לי משפיל בצורה כזאת. כאילו שהוא חבר שלי והוא מספר לחברים שלו מה הוא היה עושה לנשים אחרות. אני מרגישה שזה מוריד ממני ומשפיל אותי שהוא מדבר ככה. וזה מאוד מוריד לי ממנו.

אמרלדה

Active member
אכן, הבעיה היא לא הפורנו והקבוצה

זה קורה. הבעיה היא המשפט הזה. הוא מאוד לא נעים.
&nbsp
אני לא חושבת שהמשפט משפיל אותך. בכלל לא. אני חושבת שהמשפט
הזה משפיל אותו. גם לי זה היה מוריד ממנו את ההתלהבות.
&nbsp
מצד שני, יש לנו בין חברינו גבר אחד ששולח כל הזמן לקבוצת החברים המשותפת
תמונות פורנו, פורנו רך, בדיחות פורנו וכולי. אשתו חברה בקבוצה והוא לא בוגד בה
ולא כלום. אנחנו צוחקים ממנו ואומרים שהוא פקה פקה כי כבר אין לו כוח לבצע, וזהו.
מדובר על אנשים בסביבות גיל 60. אז זה הפך לבדיחה, ובזה זה נגמר.
&nbsp
בדקי עם עצמך כמה זה כואב ועל מה זה יושב. למה זה מוריד ומשפיל אותך. דברי אתו בפתיחות. מסתבר שדי היה ברור לו שתיפגעי מזה, ולכן הסתיר. אבל המשיך, כי זה לדעתי חלק מה"להיות בחבר'ה". זה אומר שהוא לא מספיק בוגר, אבל אני גם מבינה את הצורך להיות חלק מהחבר'ה שהיו אתו בצבא. אולי כולם שם צריכים להתבגר... צר לי, אין לי משהו חד משמעי לייעץ לך. בסופו של דבר, תחושת הבטן שלך תחליט - האם הוא נאמן? האם הוא צורך פורנו במצבים אחרים ועד כמה? האם כל השאר טוב? אלה הפרמטרים להחלטה.
&nbsp
&nbsp

Belen2

New member
קודם כל תודה רבה על תשובתך

מאוד עזרת לי :) כן הוא בנאדם נאמן, אנחנו ביחד יותר משנתיים. אני סומכת עליו שלא יעשה כלום אבל זה ממש מגעיל אותי לדמיין אותו אומר דברים כאלו, אני מרגישה שזה מוריד ממני, משפיל אותי, גורם לנשים להראות כחפץ מיני ולא יותר. הוא מיצידו אומר שאני לא אחליט על מה הוא ידבר עם חברים שלו או לא ושזה הפרטיות שלו והפורקן שלו. הוא רואה את זה כמשהו מאוד לגיטימי. בי זה פוגע ומוריד לי.. גם אחרי שאני שומעת דברים כאלו קשה לי להיות מינית איתו. אני לא יודעת מה לעשות. אם לקבל את זה או לא. אני לא יודעת בכלל איך אני יכןלהלקבל את זה ולהיות עם הדבר הזה כל הזמן מעל הראש.

אמרלדה

Active member
אין ספק שזו החפצת האישה

על זה אין ויכוח.

אבל זה האדם שאת חיה אתו כבר שנתיים. מידת ההחפצה שהוא נוקט בה ביום יום
ולא ב"אבו-עלי" ליד החברים, זה מה שחשוב. ועם זה הצלחת לחיות.

הוא צודק, את לא יכולה להחליט עבורו על מה הוא ידבר עם החברים שלו. את יכולה
לא לקרוא.

לגבי הרגשתך, זה פשוט: הוא מגעיל אותך כרגע בגלל זה? אז אל תגעי בו. אמרי לו
בכנות ובצורה לא ביקורתית שיש לך בעיה עם זה, שאת מבינה שאינך יכולה לשלוט
במה שהוא וחבריו מתכתבים, אבל לך לא נעים עם העניין ואת מרגישה קצת דחיה,
ולכן את לוקחת כמה צעדים אחורה מבחינה מינית. לא יקרה שום דבר אם לא תשכבו
חודש. אם אחר כך יירגע לך, יופי. אם לא, לא. ואולי הוא "יצא גבר" ויגיד לחברים שלו
שכגבר עם מחויבות לאישה אחת, ההתכתבויות האלה לא מתאימות לו, והוא יוצא מהקבוצה?
לכי תדעי. אבל, לא הייתי מבקשת את זה, וגם לא הייתי מצפה לזה באמת.

אני לא חושבת שזה צריך להיות לך כל הזמן מעל הראש, או בראש. את פשוט צריכה
לקחת כמה צעדים אחורה, ולהוציא את זה מראשך בשלב זה. יש לכם פה משבר,
כשאת תעשי זאת הוא יבין שהזוגיות שלכם במשבר. שניכם תראו לאן המשבר הזה
יתפתח ואם תוכלו לחזק את הזוגיות בעקבותיו או ההפך.

לי היה קשה לקבל החלטה כזו מראש, ורק בגלל הראש. הייתי אומרת לראש שלי להרגע קצת, ולקבל החלטת ביניים, רגשית ומינית, בינתיים. בכל זאת שנתיים טובות מאחוריכם. אבל זו אני (וכמובן, יכול להיות שתגידי לו את זה והוא לא יקבל את הריחוק הזה. אבל זה כבר בידייך, לא בידיו).

זה הטיפוס

יש לו חבר'ה, הוא פתוח ובוטה איתם, הוא מיני ויצרי והוא גם עומד על שלו (שאת לא תקבעי לו על מה הוא יסתכל ועל מה הוא ידבר עם החברים שלו). מה שנקרא "גבר-גבר". בגלל זה את אוהבת אותו.
יכולת לבחור חתלתול שמאונן בחושך עם רגשות אשמה, מדבר עם החבר'ה רק על מבוכים ודרקונים ועושה כל מה שאת ואמא שלו אומרות לו.
אני מאוד מסכימה עם זה שמותר שגם בתוך הזוגיות יהיו לאדם מקומות פרטיים שלבן הזוג לא תהיה דריסת רגל בהם ולא זכות לביקורת (הוא לא צופה בפדופיליה או משהו כזה). בכל אופן, אם יש לך קונפליקט מוסרי או רגשי לגבי המקום הפרטי של החבר שלך, המקום לדון בזה ולהכיר את עצמך כדי לדעת איך נכון לך להתמודד הוא לא איתו אלא בטיפול שלך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
עזבי אותו, באמאשלך

לבן אדם מותר שיהיו חבר'ה ושלא יפקחו עליו מה הוא אומר להם.
&nbsp
לגבי החפצה של נשים (באמצעות פרסומות ארוטיות, פורנו וכולי): לעניות דעתי זו קלישאה מטופשת.
&nbsp
החפצה של אדם היא הנטיה לראות אותו כחפץ, ולא כבן אדם. ללא אמפתיה לאנושיות שלו.
&nbsp
והאמת הפשוטה היא שכולנו מחפיצים את הזולת כל הזמן. כמה מאתנו רואים את בן זוגנו כבן אדם ואמפתים אליו? או כמה מאיתנו רואים בו/בה רק חפץ לסיפוק האגו שלנו: ספק של מחמאות, תשומת לב, כסף, עבודות בית, סקס, ביטחון, אוזן קשבת תמיד ובכל מצב?
&nbsp
כל אלו הם החפצה.
&nbsp
אז את לא אוהבת פורנו? לגיטימי. אבל אל תגייסי את כל המין הנשי לצדך בויכוח הזה. תשאירי אותו בינך ובין בעלך.
&nbsp
והעיקר: תפסיקי לצנזר אותו. הוא לא חפץ. הוא בן אדם.

Belen2

New member
אשמח אם

תתייחס למשפט שרשמתי שהוא מספר שם מה הוא היה עושה לבנות אחרות. אני לא מחפשת לצנזר אותי אני לא יודעת איך לקבל את זה ואם בכלל אני צריכה לקבל את זה שזה מה שהוא אומר לחברים שלו. זה משפט מאוד מכאיב

מריוס זכריה

Member
מנהל
בקשר למשפט

אם הבנתי נכון, המשפט הוא שהוא אומר מה הוא היה עושה לבנות אחרות...

אני מניח שמעולם לא שירתת במילואים, או עם חבורה של גברים בלי נשים בסביבה. יש שם אווירה כזאת שכולם גברים גברים (גם אלו ששפוטים של האישה או האמא או שתיהן), כולם היו עושים טובה לכל פקידה והם מודדים את הבזז של הבחורות. ככה כולם יוצאים ענקיים.

אני מסכים איתך שגברים הם עדר של גורילות שעירות בלי שכל. אבל זה מה שיש.
אני לא הייתי מתרגש מזה ב-כ-ל-ל. זאת קשקשת של מוסכניקים, ובמילואים כל הגברים נהיים מוסכניקים, בין אם הם רוצים ובין אם לא.

לשם האיזון, מה היה קורה אם הייתי כותב פה תמליל של שיחת נשים ככה בגילאי 30-40, כשהן לבדן, בלי גברים? זה היה עובר צנזורה?

כשבעלך נכנס לשירותים לחרבן, את נכנסת יחד איתו? אם תיכנסי, את תגלי שהוא מסריח וירד לך ממנו לגמרי. אותו דבר יקרה אם הוא ייכנס איתך לשירותים כשאת עושה את הפעולה הקדושה.

תביני, גיברת: יש מקומות שעדיף לא להיכנס אליהם.

יכול מאוד להיות שיש לך בעיות אמיתיות עם הגבר שלך. לכולנו פחות או יותר יש בעיות בזוגיות. אבל כדאי לזהות אותן יותר במדויק, ולא לבזבז את האנרגיה על שטויות.

כן, זה היה עובר צנזורה.

נשים לא מדברות כך וגם לא חושבות כך. לא יודעת לגבי גברים, כי מעולם לא נכחתי בקבוצה שהיו בה רק גברים (מן הסתם), אבל אני בטוחה שלא לכל הגברים יש קבוצת וואטסאפ שכזאת.
גם מה שכתבת לגבי השירותים לא קרוב ללהיות נכון. ללכת לשירותים כולם חייבים, וזה לא מוריד בכלל - להתנהג כמו שהוא התנהג לא חייבים.

טוב, אבל מה אני מבינה, בעלי פטור ממילואים...

נשים??

את יכולה להעיד על עצמך בלבד ואולי על החברות שלך כשהן איתך.
&nbsp
אני יכולה לתת לך דוגמאות של מאות שיחות מאוד ״מחפיצות״ שהיו לי עם חברות-
השוואות של ביצועים, גודל איבר, יכולות עינוג אוראליים ושאר נושאים דומים.
&nbsp
די עם ההכללות ועם הפוריטניות הזו!
&nbsp

מקבלת את התיקון. כמו שלא כל הגברים כאלה,

יש גם נשים כאלה. אבל מריוס טען שכ-ל הנשים כאלה (וגם שכל הגברים כאלה), ועם שתי הקביעות אני לא מסכימה.

וברצינות, באמת נראה לך שגברים ונשים

מתנהגים באותה צורה מהבחינה הזאת? לא משנה אם זו הבנייה חברתית או כל דבר אחר - בפועל נראה לך שכשחבורה של נשים בגילאי 30-40 מתאספת יחד זה שקול (בוא נגיד מבחינה סטטיסטית) לקבוצה של גברים במילואים?

מעניין.

מישהו צריך לעשות מחקר בנושא
.

את יודעת מה עוד מעניין?

יש מחקרים שמראים שנשים חוות עוררות מינית מבחינה גופנית כשמראים להם פורנוגרפיה-
אבל כאשר שואלים אותן האם התמונות/הסרטים גירו אותן הן טוענו שלא.
מיניות נשית היא דבר מורכב מאוד והשוני בין הנשים עצמן והתרבויות גדול.
&nbsp
תקראי את הספר "אישה. גאוגרפיה אינטימית" של נטלי אנג'ייר.

מכירה את זה. ואת דווקא מחזקת את ההשערה

שנשים ייטו פחות (בממוצע, וכו') לדבר על נושאים כאלה מאשר גברים כשאת מעלה את המחקר הנ"ל שמראה שמה שהן אומרות שונה ממה שהן חשות...

למעלה