זקוקה לעזרה!!!!

jenni17

New member
זקוקה לעזרה!!!!

בת 28, אובחנתי בגיל יחסית מאוחר (12) ADHD ומעט לקויות למידה, לא עשיתי עם זה כלום.
התחלתי ללמוד לפני מספר חודשים והיום אני ניצבת בפני מבחן ענקי שרובו שינון חומר והבנה סכמתית של מבני תהליכים, אני מבינה את החומר אבל אני לא יודעת איך לזכור ללמוד ולדחוס אותו.
אני התחלתי לקחת ריטלין לפני חודשיים הוא עוזר לי לאסוף את עצמי אומנם לא להרבה זמן אבל עדיף מכלום, למרות שאת ההיפר הוא לא משתיק אלה להפך.
בבקשה עזרו לי, אני רוצה לסיים פעם ראשונה משהו שהתחלתי ואני אוהבת! אני לא רוצה להרגיש עוד הפעם כישלון, ושאני פחות טובה מאחרים.

אני לא יודעת לאן לפנות, ומה אני צריכה לעשות.

אודה לעצה, עזרה, משהו!

FOR THE LD

New member
פני אליי במסר אישי, וכתבי את מס' הטלפון שלך

על מנת שאוכל לטלפן אלייך, ולסייע לך באופן ממוקד. זה יהיה יותר יעיל ומהיר.
בהצלחה!

שירהד1

Member
מנהל
מנסה לעזור-

1. למידה נכונה ויעילה הינה למידה שמתבצעת לאורך כל תקופת הלימודים, משיעור לשיעור, ולא "דחיסתו" תוך שבוע. קשה מאוד לדחוס לזיכרון כמות עצומה של חומר תוך זמן קצר. זו האמת.

2 את מוכנה לפרט מה זה אומר: "הבנה סכמטית של מבני תהליכים?"- אולי אם אבין יותר, אוכל לתת איזשהו טיפ קטן בכל זאת.

3. מתקשר לסעיף הקודם שכתבתי- זכירת חומר קשורה להבנתו. את כותבת שאת מבינה את החומר, אז זה כבר מצב טוב יותר שממנו ניתן להתחיל לשנן אותו. ללא הבנה, יהיה קשה מאוד לזכור חומר.

4. כתבת שהתחלת לקחת טיפול תרופתי לפני חודשיים, והוא עוזר לך לאסוף עצמך, אך לא להרבה זמן. אולי כדאי לפנות שוב לנוירולוג, כדי לקבל חוות דעת נוספת ממנו לגבי הטיפול התרופתי והמינונים המתאימים לך ביותר. זה לא קשור רק למבחן, אלא בכלל להמשך.

5. את יודעת איך יהיה בנוי המבחן? שאלות אמריקאיות? שאלות פתוחות? כי דרך הלמידה היא שונה וצריכה להיות מותאמת למבנה המבחן.

6. האם יש לך שחזורים של מבחנים? אולי שווה להתחיל ללמוד באמצעותם. בלמידה יעילה, זו התוספת ללמידה, אך אם הזמן קצר והחומר רב מאוד, אולי כדאי להתחיל לפתור מבחנים וכך ללמוד.

7. האם יש לך חברה ללימודים שאתן יכולות ללמוד ביחד? זה יכול מאוד לסייע.

זה כמובן רק על קצה המזלג. יש המון אסטרטגיות שניתן ללמד אותך ללמידה יעילה ונכונה עבורך, לדרכי סיכום חומר, ארגונו ושינונו, אך קשה מאוד לעשות זאת בהתרעה כה קצרה. אולי שווה לעתיד לקחת שיעורים מאשת מקצוע שקשורים לאסטרטגיות למידה.

שיהיה בהצלחה רבה!
שירה.

arielnahmani

New member
פסיכומטרי לבעלי לקויות

היי ג'ני
היום מוסדות ההשכלה ערוכים מאוד ויודעים להתמודד עם לקויות למידה מסוגים שונים. אני עשיתי קורס פסיכומטרי והיו שם כמה חברה עם קשיים כמו שאת מתארת. כמה מהם הצליחו להסתדר באמצעות רטלין וכאלה. אחרים שלחו בקשות למספר מוסדות לימוד ולמרכזי פסיכומטרי על מנת לדעת האם יש תוכניות ייעודיות עבור כאלה המתקשים.
בשורה התחתונה, אל תיהי מודאגת. רבים הצליחו להתמודד בהצלחה עם הקשיים וסיימו את הלימודים בציונים גבוהים :)
אני רוצה לציין לשבח את אלירן טוינה, מנכ"ל רשת מכללות חכימא פסיכומטרי , על שעזר להרבה מהחברה שלנו בקורס וסייע להם בתהליך.

שירהד1

Member
מנהל
למה את/ה חושב/ת שמדובר בלימודים לפסיכומטרי?

מאיפה הבנת את זה? ומה זו הפרסומת הזו? לא ברור לי.

למעלה