זקוקה לעזרה

זקוקה לעזרה

אהלן בנות, אשמח מאוד לעזרתכן ואנסה לקצר:
אני בת 30, לפני יותר משנה גיליתי שכדי להביא ילדים אצטרך תרומת ביצית. כמובן שמאותו רגע הרגשתי שחרב עליי כל עולמי.

עם הזמן התחלתי להפנים שזו אכן תהיה הדרך היחידה אם ארצה ילדים.
לא עברתי טיפולי פוריות וגם לא אעבור- אין לי ביציות בכלל ואף רופא לא מבין למה-הרי אני צעירה ובריאה.

כל הרופאים שהייתי אצלם אמרו לי להשלים עם המצב כי אין דרך לשנות אותו. (פשוט מתישהו בחיי איבדתי את כל הביציות שהיו לי-והיו.)
הייתי מאוד שמחה לדבר עם מישהי שחוותה את התהליך,להתייעץ ולהתחזק.

כמובן לשמוע עצות,חוויות,טיפים ולמי כדאי לפנות? (כרגע הפרופסור שהכי הכי המליצו עליו-והייתי במספר פגישות עימו-פרופ' שבח פרידלר).
ואיך לעזאזל מתמודדים... :(
תודה מראש על כל המלצה

80cookie

New member
היי אני כמוך , כרגע 34 אבל מ31 כבר הבנתי

אם יש לך עדיין פה ושם ביוץ תנסי פרוטוקולים על טבעי
אך אם לא תבחרי רופא פריון , אני אצל בר חווה ותתחילי תרומה
זה פשוט , אבל תזכרי שגם כאן זה מסע
אני נכשלתי בתרומה ראשונה החזרה רביעית ועוברת לתרומה שנייה אבל יש הצלחות בכל מיני החזרות , בהצלחה

80cookie

New member
גם לי היה כל חודשיים וכבר שנה כלום

מוזר , יהיה טוב ושלבסוף כך או כך נצא בידיים מלאות

ברוכה הבאה

הגעת למקום הנכון, בפורום הזה תמצאי בנות שיתמכו בך
ולא פחות חשוב הן היחידות שיבינו לליבך כי כולנו כאן באותה סירה.
בגדול המסלולים נחלקים לביציות של תורמות בארץ (נעשה באסף
הרופא משם פרופ פרידלר) ובביח הלל יפה בחדרה. התורים מאד
ארוכים. האופציה השניה היא ביציות של תורמות מחו"ל - יש מס'
מסלולים. תוכלי לראות בכלים ומידע את כל המסלולים.
לגבי ההרגשה שלך - זה נכון שאת מרגישה עכשיו שסוף העולם
הגיע. אני הייתי מוכנה להתחלף איתך ברגע ואני אסביר למה:
כשהתחלתי לנסות להרות הייתי בגילך, בריאה וצעירה. כשלא הריתי
התחלנו בבירור ואמרו לנו שיש בעית זרע קלה ושציק צק נהייה בהריון.
לקצר את הסיפור - עברתי 22 מחזורי IVF ועדיין אין לנו ילדים. אף
רופא לא יודע למה (והיינו אצל הרבה רופאים). כשהתקרבתי לגיל 40
אמרו לי שכדאי לחשוב על תרומת ביצית. אבל היו לי ביציות אז למה לוותר.
מהטיפולים קבלתי אנדומטריוזיס ומעקב צמוד של כירורגית שד, מאחר
שהיו לי תאים שנחשדו לסרטניים (טפו טפו זה בסדר אבל אצטרך מעקב
צמוד לכל החיים).
היום בראייה לאחור הייתי מעדיפה שיגידו לי מהתחלה שאני צריכה
תרומת ביצית מאשר לעבור את הסאגה המייסרת הזו, לא רק פיזית
אלא גם נפשית וכלכלית.
מקווה שאת לא כועסת על שניסיתי להראות לך דרך אחרת להסתכל
על המצב.
אני וכל הבנות כאן נמצאות בשבילך. תשאלי כל מה שבא לך.
בהצלחה חמודה

היי קוקי

אני בדרך לתרומה ראשונה - אני מטופלת
של פרופ וייסמן, מסלול אסותא ראשון דרך
מנור.
מצפה לטוב אבל יודעת מניסיון של בנות
פה שלא הכל הולך חלק.
תודה חמודה על ההתעניינות

וואו תודה...

ריגשת אותי מאוד, אני בכלל לא כועסת (כבר עברתי את רוב השלב הזה ) :)

נכון,אני צעירה יחסית לבנות אחרות, 30 וקצת.. ואני חייבת לשתף אותך, שאפילו חשבתי על זה לבד-וניסית לעודד את עצמי- חשבתי ש"זכיתי" בגלל שמראש לא נתנו לי אופציה של טיפולי פוריות שיכולים להיות מייסרים מאוד.
יש לי דרך אחת, ולא הרבה על מה להתלבט.

אני פשוט מרגישה-ואל תצחקי-שאני היחידה שזה קורה לה, אני חדשה כאן בפורום ולא האמנתי שיש כל כך הרבה תמיכה כמו שכתבת קודם.
אני ממש בוכה מהתרגשות ועד כמה שזה עצוב-שמחה לדעת שאני לא לבד.
לא מבינה בכלל בכל העניין של תרומת ביצית, אבל ממה שכן קראתי וחקרתי-אני כמעט בטוחה שלא ארצה תרומה ממישהי בארץ.
וזהו לגביי כל מה שאני יודעת :) .
הייתי שמחה לקבל אולי קצת עזרה...איך מחליטים סופית?
איך מתמודדים? יש מי שעברה את זה ויכולה להמליץ?או לספר איך מרגיש לעשות את זה....וכמובן איך מתמודדים עם עלויות...?

תודה רבה !!!

לזקוקה למידע 1

את ממש לא לבד! תתפלאי כמה בנות כמונו יש... הבעיה שלא מדברים על זה
ואז את בטוחה שאת היחידה בעולם שזה קורה לה. כשעשיתי IVF ודברו איתי
על תרומת ביצית אמרתי שאם יש נשים מעל גיל 45 שילדו אז גם אני לא יוותר.
אז נכון שקורים ניסים (במקרה שלי הם קורים לאחרים...) אבל הסטטיסטיקה
אומרת שהסיכוי של אשה מגיל 45 ומעלה ללדת ילד חי הוא 1%!!!! כששמעתי
את זה השתגעתי, אז איך שומעים על נשים מבוגרות שיולדות כל הזמן? אז
זהו שברוב הפעמים זה מתרומה, שנשמרת בסוד.
לגבי עלויות - רק אני עובדת אז הצטמצמנו ורק כשהיה לנו את מלוא הסכום
סגרנו עם המסלול (המשפחה שלנו לא יכולה לעזור לנו כלכלית).
לגבי מסלולים-בהתחלה רציתי הדסה כי השקיפות לגבי המידע על התורמת
היא גדולה יותר מאשר מסלול אסותא ראשון אבל בסופו של דבר החלטתי
ללכת על מסלול אסותא ראשון דרך חברת מנור (אני מטופלת באופן פרטי
אצל פרופ וייסמן ויש לי רק מילים חמות עליו) משתי סיבות:
האחת, ההחזרה נעשית בארץ. אני חדשה יחסית בעבודה ולא מתאים לי
לנסוע לחו"ל.
השניה, אני שייכת לקופח לאומית ובעיר שלי יש בעיה לעשות מעקב US
(יש טכנאיות בודדות שעובדות רק בבוקר). רק כדי לעשות US לפתיחת
תיק זה לקח הרבה זמן ונתקעתי שעתיים מעבר לתור שלי. אני לא מוכנה
להפסיד עבודה. באסותא ראשון מתחילים ב7 בבוקר. אם את באה מוקדם
את ציק צק בחוץ וזה התאים לי.
מקווה שעזרתי לך מעט.
תשאלי מה שאת רוצה, אנחנו פה כדי לעזור

ברוכה הבאה כפי שענו לך לפני כולנו כאן באותה הסירה.....
לכולנו כאן אין דרך להרות מהביציות שלנו ואנו נזקקות לתרומת ביצית.
בגדול את צריכה לחשוב מספר דברים.
האם את רוצה לבחור את המסלול על פי רופא? פרופ' שבח פרידלר עובד עם אמבריון עד כמה שזכור לי
ישנם לא מעט רופאים טובים שעובדים עם מסלולים שונים.
יש את מסלול תרומת ביצית מתורמת ישראלית שכמו שכתבו לך לפני התור הוא ארוך, העלות מעט זולה יותר.
יש את המסלול של בי"ח הדסה בו נוסעים לצ'כיה להחזרת העוברים
יש את מסלול חברת מנור מדיק שמביאה את העוברים מקייב אוקראינהבאינקובטור לאסותא ראשל"צ ושם נערכות החזרות העוברים
מבלול של פרופ' בידר שמביא עוברים טריים מקייב אוקראינה לאסותא רמת החיל ואם אני לא טועה למדיקל סנטר
ישנו מסלול נוסף שמביא עוברים מלבוב אוקראינה לאסותא רמת החיל, מסלול חדש יחסית שעובד איתו פרופ' זיידמן
חברת אמבריון שהחזרת העוברים נעשית בקייב אוקראינה
והחזרת עוברים בקפריסין

ההבדלים בין המסלולים כוללים את המידע שאת מקבלת על התורמת, האם את יכולה לבחור מתוך מספר תורמות או שמנסים להתאים לך תורמת על פי בקשתך ותדעי מה קיבלת רק לאחר ההחזרה ועוד ועוד....

ולשאלתך איך מתמודדים? לי מאוד עזרה ועוזרת הפסיכולוגית שלי להתמודד עם כל התהליך הלא פשוט.....
אם תרצי מהניסיון שלי יכולה לתת לך על החזרת עוברים באסותא ראשל"צ דרך ד"ר בר חוה, אני בהריון מתקדם מהחזרה שלישית של העוברית השלישית.
בהצלחה
איילת

היי איילת..

אני מאוד מבולבלת בכל מה שקשור לנושא, אבל אני כמעט בטוחה שאני יודעת שלא ארצה תורמת מהארץ ולא ארצה לנסוע למרפאה בחו"K.
הבנתי שכן יש את האפשרות להעביר את הביציות המופרות ולבצע את ההחזרה במרפאה של הפרופסור בארץ.

וואו-לגביי המסלולים, לא הייתי חושבת שיש כל כך הרבה אופציות ואף פעם לא השגתי מידע כזה באינטרנט. איך באמת בוחרים מסלול?

חשבתי ללכת לטיפול פסיכולוגי-חוץ מהעלויות שבטח זה לא זול בכלל...גם כאן-לא הצלחתי להחליט למי לפנות?

יש אפשרות אולי לקבל פרטים של אותה פסיכולוגית?היית ממליצה עליה?
ואיך איך יודעים שלא ייצא לי ילד ג'ינגי? (מצחיק, אבל אני בהירה והבן זוג שלי עיראקי :))) איך אפשר בכלל לקבל החלטה כזו?)

איילת,תודה רבה על הנכונות

הבילבול הוא מאוד ברור.... את צריכה לדעת דבר נוסף, דרך המסלולים בארץ ניתן לבחור תורמת אנונימית בלבד, אבל ניתן למצוא מסלולים בחו"ל בהם התורמת היא תורמת פתוחה, כלומר את מקבלת די הרבה מידע עליה, כולל תמונות עדכניות. כמובן שההחזרה נעשית בחו"ל והעלויות גדולות יותר (אם תרצי מידע אקשר אותך לחברה שעוברת את זה).
איך בוחרים מסלול? מתחילים לברר....
1. אני בחרתי לפני הרופא, הייתי מטופלת קודם לכן אצל ד"ר בר חוה והלב אמר לי להמשיך כי הרגשתי שמבחינה מקצועית הוא האדם הנכון עבורי.
2. אבל חשוב גם לבחור לפי המסלול, בכל המסלולים תקבלי מידע מאוד מאוד בסיסי על התורמת, תוכלי גם לבקש מידע בסיסי כמו צבע שיער, עיניים, צבע עור, לעיתים סוג דם וגובה
המסלולים שמביאים עוברים לארץ משתדלים להתאים את התורמת לבקשות אך תדעי את המידע רק בדיעבד. כך תדעי שלא יצא לך ילד ג'ינג'י כי תוכלי להגיד שאת לא מוכנה לתורמת ג'ינג'ית.
בקפריסין והדסה שולחים לך מס אופציות של תורמת ואת יכולה לבחור
3. התחייבות למספר עוברים. רוב המסלולים מתחייבים ל 6 ביציות ו 2 עוברים מינימום באיכות טובה, בפועל ישנם מסלולים בהם מקבלים יותר עוברים, עוברים שמספיקים ל 2 החזרות לפחות ועוד.
לגבי עלויות- במידה ויש לך כרטיס פלטיניום או המקביל לו בקופות האחרות מגיע לך החזר מהקופה. למשל אני שילמתי לחברת מנור 26900 ש"ח על העוברים, קיבלתי החזר מהכללית ע"ס 12000 ש"ח. במכבי ההחזר דומה. הקופות בדר"כ מחזירות פעמיים, במכבי זה יכול להיות פעמיים לאותו הילד (במידה והיית זקוקה לשני סבבים של תרומה) בכללית אחת לכל ילד.
לגבי פסיכולוגית- אני בחרתי בפסיכולוגית שהמומחיות שלה הוא ליווי נשים בטיפולי פוריות. ישנן פסיכולוגיות שזאת ההתמחות שלהן
מקווה שהצלחתי לעשות קצת סדר, המידע הוא רב, מציף וצריך לעכל אותו.....
איילת

מסלולים

"מסלול חו"ל"- זה רק תורמת והחזרה או שמסלול חו"ל נחשב גם תורמת מחו"ל והחזרה בארץ?
האם זה זול יותר ככה?
ויש סיבה אולי שהתחושה הראשונית שלי היא לעשות את ההחזרה בארץ?

יש לך מושג אולי איפה אני יכולה למצוא מידע על כל מסלול בנפרד?

תודה רבה רבה

למעט המסלול בארץ שאר התורמות מחו"ל גם אלו שמביאין עוברים טריים לארץ.
אני לא חושבת שיש הבדל גדול בעלויות אם את טסה לחו"ל או עושה את ההחזרה בארץ מאחר ויש את עלות הבאת העוברים לארץ.
אם תחפשי באינטרנט תוכלי למצוא על מסלול הדסה עם חברת אוריגו, מנור מדיקל באתר שלהם יש על תרומת ביצית, באתר של חברת אמבריון
וכאן הכלים ומידע הודעות נבחרות תוכלי למצוא מידע על המסלולים נכון ללפני שנתיים
איילת

Koala Bear 1

New member
איילת היי!

לגבי ההתחייבות למספר עוברים - אני מבינה ממה שסיפרת על הניסיון שלך, שבמסלול של מנור יש התחייבות לא כתובה ליותר משני עוברים? זוכרת שאמרת שאם לא היית נקלטת מהעוברית השלישית, היו מזכים אותך בעוברים נוספים.. נכון..? האם זה בגלל איכות העוברים..?
אנחנו חושבים לכיוון של הדסה, אבל אם יש הבדל גדול בכמות העוברים שמתחייבים עליהם, אולי כדאי שנשקול שוב...

בנוסף, כתבת לגבי התחייבות לעוברים שמספיקים לשתי החזרות - באיזה מהמסלולים מתחייבים על כך? הרי יש הבדל אם מחזירים עובר אחד או שניים בכל החזרה... אז אם מחזירים אחד בכל פעם ההתחייבות היא על פחות עוברים בסך הכל..?

תודה רבה!
קואלה.

במנור ההתחייבות הלא כתובה ל 4 באיכות טובה. זאת אחת הסיבות שנשארתי שם.
הם מתחייבים לעוברים טובים ל 2 החזרות, אך אם תחזירי אחד כמוני יספיק לך ליותר.אני קיבלתי 3 אם לא היה נקלט הייתי מקבלת אחד נוסף או שאולי יותר? אי אפשר לדעת כי זה תלוי בתפוקת התורמת באותו החודש....
אני חושבת שגם המסלול של פרופ בידר נותן 4 עוברים....
לא יודעת לגבי השאר...
בהצלחה!!!
איילת

Koala Bear 1

New member
תודה רבה רבה!

זה הבדל מאוד משמעותי! כדאי שננסה להבין מהדסה אם יש משהו דומה. כי אם לא, יש סיכוי שנקבל בהדסה רק שני עוברים באיכות טובה וזהו, זה ממש חצי.....

למעלה