זקוקה לעזרה

ניליס

New member
זקוקה לעזרה

לי יש ילד בן 9.6 עם בעיית קשב וריכוז ואני ממש לא יודעת איך מתמודדים עם זאת הוא עבר איבחונים והומלץ לו ריטלין הוא מטופל בשניידר ואני רוצה לומר לכם שיש לי תחוש שהם לא יודעים את התשובה אנא אני זקוקה לעזרה ותמיכה יש לי גם מליון שאלות

זהבה נ

New member
שלום לך נילס ברוכה הבאה לקהילה שלנו

אז ככה, לא בבת אחת, לפי הסדר. דבר ראשון אני ממליצה לך ללמוד על הפרעת הקשב ADHD ואת יכולה להכנס למאמרים ולהדפיס לך ולקרוא. את יכולה לרכוש ספרות מקצועית על הפרעת הקשב, יש כאן כמה דפים אחורה (אני חושבת שדליה הכניסה לקישורים אולי) את הקישור אל כל הספרים בעברית בנושא התחילי עם אחדים. אין תשובה שמתאימה לכל אחד, זאת מיכוון שיש כמה סוגים וטיפוסים בהפרעת הקשב, כל אחד עם שלו ויכולותיו הוא. גם אין ולא קיימת "תרופת פלא", ADHD זה לא דלקת בגרון שנוטלים עבורה אנטיביוטיקה וחולפת לאחר שבוע. הטיפול הוא טיפול משולב הנקרא "טיפול אינטגרטיבי": בילד בהורים ובצוות הבית ספרי בילד, טיפול רגשי, תרופתי ואם יש צורך אז הוראה מתקנת. בהורים כלים להתמודדות בחיים בכלל ועם הילד בפרט. עם צוות בית הספר, הם זקוקים לכליםפ להתמודדות בכיתה על מנת להתמודד עם קשיי הילד הבאים לידי ביטוי בכיתה(וזה גם שונה מתלמיד לתלמיד). לאחר שתעייני במאמרים בדף הקהילה, אני מקוה שיהיה לך יותר סדר בנושא. אל תשכחי שאנחנו כאן בקהילה ותמיד תוכלי לקבל מאיתנו חיבוק גדול ועיצות למכביר, על מנת שיהיה לך הכוח להתמודד, כי כולנו יודעים שזה לא קל כלל. שנה טובה וחתימה טובה לכם.

דליה.ד

New member
שלום לך ניליס וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

הגעת למקום הנכון! תחושת חוסר האונים והספיקות שיש לנו במערכת הן חלק מהעניין של להיות הורה לילד עם הפרעת קשב ו/או לקות למידה. אני חושבת שזה חוזר אלינו, לצערי, כמה פעמים במהלך התהליך שאנחנו עוברים כהורים לילדים עם צרכים מיוחדים. עם זאת אני מאמינה ומקווה שכמו אצלי, גם אצלך זה יהווה מנוף לצמיחה אישית והעצמה. גם אני, כזהבה, מאמינה שהדבר הראשון במעלה הוא רכישת ידע בנושא. הידע יקר יותר מזהב והוא ישרת אותך היטב בתחנות ההתמודדות השונות עם הילד. גם אני התחלתי ב"חרישת" ספרות בנושא ובקישורי הפורום תמצאי רשימות ספרים וגם אם תכנסי לאחת החנויות המקוונות ותקישי "adhd" תקבלי רשימת ספרים. כמובן ששוה וחשוב לגלוש בקישורי הפורום ולקרוא את המאמרים של הפורום. אנחנו כאן, משמשים כקבוצת תמיכה וירטואלית לכל מי שמתמודד עם לקות קשב ולקויות למידה בכלל ומנסים לתת כתף, תמיכה ועצה טובה לחברים כאן. אז אמרת שיש לך מליון שאלות... תתחילי בשאלה מספר אחת ונעבור אותן איתך צעד צעד! בברכת שותפות לגורל ובחיבוק אמיץ...

ניליס

New member
שאלה 1

תודה תודה על החיבוק והקבלה החמה מאוד התרגשתי. שעיתי לעצתכן והורדתי מאמרים בנושא קשב וריכוז וגיליתי שהעיניין הוא תורשתי ומאוד הופתעתי. אני זוכרת כשהייתי ילדה כל הזמן אמרו לאימי ביתך מאוד חכמה אבל אין לה ישבן כעת מתעוררת השאלה האם אני גם כזאת?! אני גם זוכרת שהיה לי מאוד קשה להחזיק מקום עבודה אחד כיום אני עובדת כבר באותו המקום ארבע וחצי שנים וכעת אני מתחילה ללמוד ויש לי חששות האם אני אהיה מסוגלת בכלל ללמוד?! לגבי בני יקירי עברנו אבחון ניורופסיכולוגי בשניידר ואבחון טובה והוא אובחן כילד הסובל מבעיית קשב וריכוז הומלץ לו טיפול בריטלין. עוד לפני האיבחונים אני דאגתי לשיעורי הוראה מתקנת וריפוי במוסיקה מאוד היססתי לגבי הריטלין ואני עדיין חרדה אבל לא נראה לי שיש לי ברירה ואחרי החג אני אתחיל לנסות את הטיפול. האם אני יכולה לסמוך על בית הספר אני חוששת דברגע שיודע להם אז הם יתחמו אותו ושלא תדבק בו הסטיגמה הנה עוד ילד ריטלין איך אני אגרום להם לשיתוף פעולה ושלא תידבק בו איזה שהיא סטיגמה. אני חייבת לציין שהוא מאוד מתוסכל ומאוד קשה לו הוא גם אובחן כילד מאוד חכם ובעל איטילגנציה גבוהה הרבה מעל הממוצע לילד בגילו.

כאמא לילד בן 11

ורק כחודש לאחר האבחון שגילה שלבני הפרעות קשב וריכוז ADHD , יכולה אני להרגיע אותך ולומר לך שזה באמת לא סוף העולם , אני את חג ראש השנה העברתי רק בבכי , תסכול רב , אבל כאמא ואחראית על גידול ילדיי החלטתי שזה שאני קיבלתי זאת קשה בני לא צריך לסבול מזה , התאשתתי והתחלתי לקרוא , ולקרוא , וכל מידע שרק מצאתי קראתי בשקיקה , הדבר הראשון שעשיתי נכנסתי לפורום המבורך הנ"ל , הלכתי לארכיון וקראתי כל שרשור שנראה לי מעניין , מצאתי את עצמי יושבת שעות על גבי שעות וקוראת , וזה עוזר , שנית אין לך מה לחשוש מבה"ס , אני אישית עדיין לא שיתפתי את בה"ס ,מנסה להתמודד עם זה לבד , בני התחיל לקבל ריטלין מ1/9 , נתקל בהמון קשיים , כאבי ראש , בחילות , אז הורדנו את הכמות , עברנו לריטלין הרגיל , ואני דואגת לקבל מבני כל יום עדכון איך עבר עליו יום הלימודים , מה שאני יכולה לומר לך שאתמול הוא בא אליי ואמר :" אימא עכשיו אני מבין מה זה ללמוד " , ההתרגשות שאחזה בי היתה עצומה , אז יקירתי , נכון שזה קשה , ואני שמחה שיש אנשים מקסימים שתורמים מזמנם בפורום המקסים הזה , ומאחלת לך המשך עבודה פוריה עם בנך , לנו הומלץ ללכת לפגישות הורים , אני מתענינית בימים אלו , נאמר לי שיש כמה קבוצות , בתה"ש , בעמותת ביחד , במכון אנגימה , אני מנסה לברר את הטוב ביותר , ונראה לי שחשוב מאוד ללכת לקבוצת הורים כזו על מנת ללמוד ולשמוע עוד ועוד ולקבל עצות .

ניליס

New member
עדיין......

אני לא יודעת איך לומר זאת מאוד קשה, קשה לי שלבני יש את הבעייה הזאת איך מתמודדים ומה עושים לא ניראה לי שידע יפתור את הכל. גם הוא מאוד מתוסכל והוא מאוד רוצה להצליח בלימודים אני לא יודעת מה לעשות אני מאוד מבולבלת. האם ידע יעזור בבקשה רוצה תשובות אני על סף דמעות

ניליס

New member
לדליה שלום

דליה שלום! אשמח מאוד אם תקראי את אשר כתבתי לאחר שענית לי אני מצפה להתייחסותך תודה על הכל.

דליה.ד

New member
ניליס שלום

מבטיחה לחזור הערב עם תשובה. פשוט אמי מאושפזת בבית חולים ואני במשך היום איתה. אחזור היום בערב עם תשובה מפורטת!

דליה.ד

New member
שיתוף פעולה עם בית הספר

ניליס, את לא הראשונה שמעלה את השאלה, האם לידע את בית הספר, והחשש מפני סטיגמה הוא חשש אמיתי ומשותף להורים רבים כאן. אני, כמורה וכאם לארבעה חבר´ה עם adhd, רואה בשיתוף הפעולה בין המשפחה לבית הספר ובגישה חינוכית מערכתית לילד אבן דרך בטיפול בילדינו. אני בעד כנות! אני דואגת לשוחח עם המחנכות לפני תחילת השנה, לספר על קשיי הילד ומה אנחנו, כמשפחה, עושים למענו. בדרך כלל אנחנו נתקלית בעידוד ותמיכה מצד המורות שמרגישות שאנחנו מטפלים בקשיים, לא מזניחים והילד מטופל. כאמא חשוב לי לשמור ערוצי תקשורת פתוחים עם בית הספר לטובת הילד. אני מעודדת את המורה להתקשר אלי ולדווח לי על אירועים, אני מעודדת אותה לשוחח עם הילד, אני שולחת לה חומר רלוונטי (מאמרים וכו´), אני אפילו מזמינה אותה לפסיכולוגית שעושה לילד טיפול קוגנטיבי - התנהגותי כדי שתדע באיזה שיטה אנחנו עובדים ומה תפקידה. מצד שני היא יודעת שאני עם היד על הדופק, לא מזניחה, לא מתעלמת ומאוד עוזרת לילד. להיפך, אחת המחנכות סיכמה עם בתי ש"אם את מרגישה שאת לא יכולה בשום פנים ואופן לשבת, את רשאית לסמן לי (הם סיכמו קוד בינהן) ויכולה לצאת החוצה ל"סיבוב"...." אז, אני לאור נסיוני, מצדדת בעד פתיחות וכנות. אני גם לא אתבייש לומר למורה עד כמה קשה לפעמים להתמודד! בדרך כלל אנחנו מקבלים הבנה וקבלה מוחלטת בזכות הכנות והאמת. כמורה, אני אעריך הורה שפועל ומתמודד מהורה ש"מטאטא מתחת לשטיח ו/או מסתיר ממני מידע חשוב! לא הייתי רוצה לכעוס על תלמיד "סתם" עם ילד adhd הייתי מפגינה יצירתיות ועוזרת לו למצוא דרכים לנתב אנרגיות וכו´. מקווה שעניתי, ונפנה לשאלה מספר 2....

ניליס

New member
../images/Emo51.gifלדליה שלום 2

|איחולי החלמה מהירה לאימך. תודה שאף על פי שאימך חולה ענית לי. המחנכת של לידור היא מאוד תומכת ואוהבת למזלי לידור הוא ילד שמתחבב מהר על הבריות ובכל מסגרת חברתית שהיא לא בבית הספר הוא פשוט מככב בקאפוארה ובקרטה ובכל מקום אחר לידור הוא המלך. בבית הספר לידור מרגיש שהוא לא מקובל וזאת הוא מייחס לכך שהוא אינו תלמיד טוב הייתי רוצה שגם מבחינה חברתית יהיה לו טוב כפי שבמקומות אחרים איך עושים זאת? מהו טיפול התנהגותי? שכחתי לספר לך שלידור הוא ילד של ספרים וידע הוא קורא המון (הוא למד את תהליך הקריאה בשלושה חודשים בעזרת מורה להוראה מתקנת) הוא ילד מאוד מאוד סקרן הצמאון שלו והתאווה שלו לידע היא פשוט אדירה. (אמרתי שיש לי מיליון שאלות) תודה על הסבלנות נילי

דליה.ד

New member
בעיות חברתיות וטיפול קוגנטיבי.

בעיות חברתיות הן כמעט נחלת חלקו של כל ילד עם הפרעת קשב וריכוז. בגלל מספר גורמים: אימפולסיביות וחוסר שליטה, בעיות בהבנת מצבים חברתיים, אי הבנת והפנמת קודים חברתיים, קושי לעמוד בכללי משחק, אי הבנת שפת גוף וכדומה. אני, אגב, מכירה המון ילדים שלא מצליחים בלימודים והם מאוד מקובלים, ולעומת זאת חרשנים וגאונים שמבודדים חברתית, ולכן ההרגשה של לידור לא חייבת להיות מוצדקת וצריך לבדוק מאיפה באמת נובעים הקשיים החברתיים. אני מאוד שמחה שיש ללידור מחנכת תומכת ונחמדה, זה מאוד חשוב. אחת העצות שלי לשילוב חברתי קשורה בהעלאת הדימוי העצמי של לידור במסגרת הכיתה. מכיוון שהוא "כוכב" בקרטה ובקאפוארה, הוא מרגיש שם טוב עם עצמו ומוכיח כמה הוא מוכשר, בכיתה זה לא ככה! הוא זקוק לסיוע, לעזרה, לתשומת לב, לתרופה... הייתי ממליצה, אם כן, למצוא בכיתה במה הוא טוב, ולתת לו תחום אחריות: למשל, אולי יש לו כתב יפה ואז יכתוב בכל יום את התאריך והיום על הלוח, אולי הוא מצייר יפה והמורה תיתן לו לאייר בעלון בית הספר, הוא קורא ספרים? שהמחנכת תיתן לו בכל יום שישי דקותיים להמליץ על ספר.... נסו ותהנו! זה עובד פלאים! וחוץ מזה...אני לא נבהלת ממליון שאלות, אלף כבאיםלא הצליחו לכבות אותי...

למעלה