זקוקה לעזרה.

מירב 007

New member
זקוקה לעזרה.

אני מורה בכיתה ב´. בכתתי ילד עם הפרעות קשב רכוז והיפראקטיביות. הילד אינו לוקח רטלין. ילד מקסים חכם נבון ויצירתי בצורה בלתי רגילה חמוד אמיתי. הבעיה כמובן שהוא לא מפסיק לזוז ולדבר לקום ולהתנדנד. לי כמובן זה מאד מפריע אבל אני אדם מבוגר ואני מבינה שהוא לא בוחר לעשות את זה. הבעיה היא שהילדים לא מסוגלים לשבת לידו. והאמת גם אני כילדה לא הייתי מסוגלת לשבת לידו הוא זז ללא הפסק . נסיתי כמה ילדים שנראים לי יותר סבלניים אבל עד עכשיו נכשלתי. כולם אחרי מספר שעות באים אליי בשקט בשקט ואומרים שהם לא יכולים יותר. הוספתי כיסא ריק לידו ונתתי לילד לשבת ליד הכיסא הריק אבל הוא זז לכל הכיוונים . מה עושים ? אשמח מאד לרעיונות.

מירב 007

New member
שולחן לבד זה הפתרון הקל

אני בטוחה שהוא מאד מאד יפגע. גם כסא ריק לידו לא עוזר כי הוא זז בין הכיסאות והוא מאד מפריע לילד שיושב מולו (הוא כבר הספיק לתת לו כמה מכות)

אני מתרשמת ........

אם הוא מודע למה שיש לא אז אני חושבת שהוא בכלל לא יעלב ואם הוא לא נומד אז אני חושבת שזו טעות כי אז יכול להיות שהוא אכן יאשים את עצמו בדברים שהוא לא ממש מבין למה מתרחשים אצלו !

הסבר

אם הילד מודע לבעיה שלו אני חושבת שהוא יאהב לשבת לבד בידיעה שכך הוא יוכל לזוז מבלי להפריע למישהו לידו. אם הוא לא מודע אני חושבת שחשוב מאד להסביר לו.

וגם......

לדבר עם ההורים מדוע לא לוקח רטלין?..... לנסות להציע להם את דר אביגיל שנותנת תוספי מזון ו / או הליכה אינסופית ו / או ביו פידבק רמי כץ מאבן יהודה ו שוב לנסות להגיע עם האמא למצא לו משהו שיעזור לו

מירב 007

New member
מה זה הליכה אינסופית?

פרטי , נמקי והסבירי

תציצי במאמרים שלנו

יש שם מאמר שמתייחס לילדים היפראקטיבים בבית הספר - טיפים למורה. לדעתי זה יתן לך קצת פתרונות. אם זה לא מספק - הודיעי לנו ונמצא לך מגוון של רעיונות.

מירב 007

New member
הצצתי וקראתי בהם בעיון רב

לא מצאתי תשובה לגבי מקום הישיבה . אבל במאמר כתוב שיש לתת לילדים את המשימות של כל הילדים . קשה לי להבין איך ? ילד שאינו מסוגל לשבת על הטוסיק ירגיש ממש מתוסכל אם יאלץ לעשות אל כל מה ששאר הילדים עושים.

חני ב

New member
בוקר אור מירב

מה לא בסדר אם הוא יושב לבד? בשנה שעברה היה לי תלמיד עם בעיות התנהגות. הוא ישב בתוך קבוצה, אבל לידו כסא ריק. (כפי שאת עשית). היה לכולם בסדר, ולו היה מאד נוח.

האם הילד היה בבדיקה נוירולוגית?

אולי ריטלין באמת יהיה הדבר שהכי יעזור לו? במקביל לכל ההצעות שהועלו כאן, לדעתי כדאי להפנות את ההורים להערכה נוירולוגית. חבל שילד כל כך חמוד, מקסים, נבון וכו´ ידחה חברתית!! בהצלחה.

מניסיוני האישי

גם אנו חוינו שנה שעברה בעיה דומה עם בני, אתן לך מס´ רעיונות שאצלי זה עבד ,ראשית יש להושיב את הילד בצד של הכיתה שהוא יהיה צמוד לקיר ,עדיף שיהיה בקבוצה האחרונה , כך שאם יקום , יזוז לא יפריע לאף ילד ולא ימשוך תשומת לב , שנית רצוי לתת לילד משימות כגון : ללכת למזכירות וכו´, וזה על מנת לשחרר אותו וגם לתת לו אחריות , ישנם ילדים שהתעסקות עם כדור רך בידים מרגיעה אותם ,אם הכיתה יושבת בקבוצות ניתן להושיבו לבד כך שיהיו חמישה ילדים בקבוצה ורצוי שתהיינה בנות רגעות בקבוצה , ולדעתי הכי חשוב ליידע את ההורים בנימה טובה ולהסביר להם שהילד סובל ואולי כדאי לשקול אבחון , הילד סובל אין לי ספק ,שיהיה בהצלחה .

m_katzmann

New member
שמיניות מרגיעות

היי מירב, הקדישי לילד כמה דקות כדי ללמד אותו איך לצייר את השמונה האינסופי על דף נייר ששוכב לרוחב מולו, כאשר הוא עוקב אחר עיניו. והרשי לו לצייר את השמונה האינסופי כל פעם שהוא מרגיש שהוא צריך. ניתן לתת לילד גם לצאת קצת החוצה רצוי כדי לעשות כמה תנועות של הצלבה שלאחריו הוא יהיה הרבה יותר רגוע. ישיבה לבד, לא תפתור שום בעיה. הוא תמיד יחפש תעסוקה, שבסופו של דבר תפריע למישהו. מאיה

מירב 007

New member
שמניות מרגיעות

אשמח מאד אם תסבירי לי לגבי השמניות המרגיעות. אני מבינה שהוא עושה זאת על דף , כיצד זה מרגיע אותו? מה עומד מאחורי הרעיון? את ענין ההצלבה לא ממש הבנתי . האם את התנסית ברעיון? היום גליתי לתדהמתי שבהפסקה הוא נשאר לשבת במקום, במקום לרוץ החוצה. הוא הכין מטוסים מנייר , הסתכלתי עליו והוא לא זז כמעט 10 דקות הוא היה שקוע כולו במטוס. דיברתי איתו על הענין ושאלתי אם הוא רוצה להכין מטוסים גם בזמן שיעור הוא שמח. הבהרתי לו שלהכין את המטוס בשיעור אני מסכימה אבל להטיס אותו זמן השיעור אני לא מסכימה. מקווה שזה יעזור. לגבי איבחונים , הוא כבר עשה איבחונים .

m_katzmann

New member
שמיניות בכל צורה

שמיניות היא אחת הדרכים לאחד את מוח ימין עם מוח שמאל. ניתן לעשות אותה בהרבה מאוד דרכים - לא כולם מתאימים למסגרת הכיתה. אך שמיניות על דף נייר בהחלט מתאימה גם לכיתה. תני לילד לשבת מול דף פוליו כאשר הדף נמצא מולו לא לאורכו אלא לרוחבו. הילד מצייר את הסימן האינסופי של השמונה הכי גדול שהוא רק יכול. כאשר הוא עוקב בעיניו אחר היד. תחילה הוא עושה זאת ביד אחת אחר כך ביד השניה ואחר כך בשתי הידיים יחד. ניתן לבקש ממנו לבחור את הצבעים שהוא אוהב שגם הם ירגיעו אותו. מטרת השמיניות היא לחצות את קו האמצע ובכך להפעיל הן את הדמיון והן את ההגיון. הצלבות גם הן עוזרות להפעלת מוח ימין ושמאל. קצת קשה לעשות אותה בכיתה. הצלבות היא הנעה של הגוף בצורה מוצלבת יד ימין אל רגל שמאל ויד שמאל אל רגל ימין או כל וריאציה אחרת שמוכרת מאוד למורים לחינוך הגופני. מאיה

helen121212

New member
מחברת ציורים

הבן שלי אוהב לצייר וכשהוא לא רגוע הוא מצייר במחברת מיוחדת לכך. הכל, כמובן, בתאום עם המורים. איכשהו, דוקא כשהוא עסוק בציור הוא גם קשוב יותר למורה וגם תנועתי פחות. צריך רק לדאוג שלא יערב את החברים לשולחן בעיניין הציור, כי אז יוצא שכרנו בהפסדנו...

באתר הבא מוצעים כמה ספרים עבריים על

על זה. לאחד מהם קוראים ´מדריך נבוכים להורים ומורים לילדים היפראקטיביים. http://www.angelfire.com/ok5/books1

למעלה