זקוקה לעזרה

שרית931

New member
זקוקה לעזרה

ילדתי בחמישי, ורק היום התחיל להיות חלב (למרות שמשישי נתתי סימילאק). בכל אופן, אחת הסיבות שהתייאשתי (חוץ מזה שלא היה כלום), זה כאבים בפיטמה. התינוק מחזיק טוב את השד (ואת זה אמרה לי יועצת הנקה+ הרגשה שלי שזה לא כאבים כמו עם הילד הראשון שלא ידע ליתפוס. ואני ידוע כרגישה בפטמות). היום שראיתי שיש חלב התחלתי להניק עוד עם תוספת של בקבוק (בין 10-30 מ"ל יצא לו להוסיף). מבחינת הפיטמות פחות כואב אבל עדיין כואב (בעיקר בשד שמאל). מה ניתן לעשות כדי להקל על הכאב בפטמות? שמעתי על לנסינו וזה ינוסה בהקדם. אשמח לטיפים משלכן. תודה

שרית931

New member
ושכחתי-

היום התחיל להיתקלף לי הפיטמה (היה לי שם פצעים)- האם זה נורמלי? מותר לילד לבלוע את זה (זה קורה תוך כדי הנקה)? תודה

קילוף בפטמה

מבחינת התינוק אין בעיה להיניק עם קילוף בפטמה, זה לא יזיק לו. משחת לנסינו או של מדלה, יכולה להקל, אך לא לפתור את הבעיה.

כאבים בפטמה

שלום שרית הסיבה לכאבים בפטמה בימים הראשונים יכולה להיות הורמונלית והיא חולפת בהדרגה. במידה והתינוק יונק "נכון" נצמד טוב, לא צריכה להיות חבלה בשד, כלומר פצעים,סדקים, דחיסה של הפטמה וכמובן כאבים. משחות יועילו במידה והכאבים הם על רקע רגישות זמנית שלך בפטמה, או במצב זמני עד שאת והתינוק משפרים את ההצמדות לשד באופן טבעי. לכן את יכולה לנסות את המשחות שהיזכרת ובמידה ולא יועילו לפנות לעזרה מקצועית.השחות לא יפתרו את הבעיה במידה והסיבה קשורה להיצמדות לא נכונה או למשהו שקשור במבנה האנטומי של הפה של התינוק. לגביי התוספות שאת נותנת, האם את מעוניינת להמשיך עם התוספות או שאת שואפת להנקה מלאה? בהצלחה

שרית931

New member
תודה רבה

בוקר טוב סמדר, מרחתי את המשחה של לנסינו ומאז הוא לא נצמד טוב- יכול להיות שזה גורם לו "להחליק" או שהטעם של זה מגעיל אותו? לגבי תוספות- זה נורא תלוי. אני לא בנויה לשבת כל היום עם הילד על הציצי, אז כך שאם הוא ינק ויקבל תוספת אין לי בעיה עם זה, ואם לאט לאט הוא ינק יולתר אני יהיה שמחה. לפעמים יש לי עיקצוצים בפטמות (שלא בהנקה)- מה זה אומר? תודה רבה שרית

למעלה