זקוקה לעזרה

זקוקה לעזרה

אני שנה אחרי לידה. נשארתי עם הילדה בבית במשך שנה ועכשיו מתכננת לחזור לעבוד. בסביבות מאי נסיתי להכניס אותה לגן וזה יצר משבר מאוד קשה אצלי - מבחינה רגשית . הוצאתי את הילדה ועכשיו היא נכנסה למשפחתון שאני הרבה יותר רגועה איתו. העניין הוא אני - מאז אותו משבר אני בוכה הרבה (לפחות כמה פעמים בשבוע) לסירוגין . בחודש האחרון אני מתקשה להרדם - אני בן אדם שנרדם בקלות בכל מצב ואני ממש לא ישנה במשך היום. יש בי דאגנות יתר ומוגזמת שמשתלטת עלי בכל פעם שאני חושבת על דברים. אני בוכה במהלך היום בלי סיבה שנראית לעין . אני מרגישה לחוצה ומודאגת לגבי העבודה החדשה שמצאתי ושאותה אתחיל רק בספטמבר - כל ההתארגנות בבוקר הולכת להשתנות. אני לא יודעת איך אסתדר. אני נשואה עם שני ילדים . לי ולבעלי אין חברים בסביבה אנחנו בדרך כלל אחד עם השני. עיקר הבעיה היא דאגנות יתר, סוג של עצבות, התקשות להרדם בלילה ובכי במהלך היום שנפסק כעבור זמן מסוים, וגם ירדתי במשקל כמה קילוגרמים מבלי שניסיתי לעשות דיאטה. אני לוקחת כדורי אלטרוקסין ויש לי המוגלובין נמוך בעלי חושב שכל העניין הוא בגלל העבודה החדשה שאני עומדת להתחיל ושיש לי קצת חששות ממנה. אשמח לקבל עצה מה אפשר לעשות (חוץ מטיפול פסיכולוגי).

גרא.

New member
אמא לשניים 1976,חלק מהסימפטומים שאת מתארת,

אופיניים למצב של דיכאון לאחר לידה.אלא שזה בדרך כלל מופיע כמה שבועות לאחר הלידה,איך לפעמים ולאשנה לאחריה.טנטטיבית ,ברור שטוב יהיה אם תפני לטיפול פסיכולוגי קצר מועד,שאת משום מה פוסלת על הסף.ואם זה לא,וללא קשר,יתכן שיש לך בעייה באיזון הורמונאלי שגורם לתחושות הקשות שתארת.על זה תוכלי לקבל תשובה מרופא אנדוקרינולוג בקופ"ח.האפשרות האחרונה שעולה על הדעת,וזה בלא להכיר אותך כלל,היא שאת חשה תחושות של שחיקה],שהיא מצב של אכזבה ותסכול עקב הפער שבין המציאות למצופה.שבין הרצוי למצוי.הבעייה לצערי,עקב הווטו שהיטלת על טיפול פסיכולוגי,את עלולה להשאר עם המצב הדיכאוני הזה,בלא פתרון.אלא אם כן תתחילי לקחת כדורים נוגדי דכאון,שאת יכולה לקבל דרך רופא המשפחה.כאשר את חייבת לדעת כי טיפול תרופתי מכוון להפחית את השפעות הסימפטומים,אבל\ הוא לא מטפל בסבות.לשם כך הולכים לפסיכולוג.אבל... http://www.beok.co.il/Category/Article/7332/10+סימנים+כך+תזהי+דיכאון+אחרי+לידה

אני לא פוסלת פסיכולוג ....

אני ובעלי החלטנו להעזר בפסיכולוג עבור הבן שלי ללכת להתייעץ ואולי זה ילך לכיוון של טיפול פסיכולוגי ..... אני מתלבטת אם זה רעיון טוב שבאותו אירגון - שניתן לקבל עזרה פסיכולוגית, ששנינו נלך לשם לטיפול פסיכולוגי וגם ..מרגישה נבוכה בעניין הזה שכולנו זקוקים לעזרה. ברור לי לחלוטין שאני זקוקה לעזרה מצד שני גם הבן שלי זקוק לעזרה ואין לנו הרבה כסף כרגע כלכלית. זה מקום שמאפשר לעזרה מקופת חולים. תודה על העזרה

גרא.

New member
אמא לשניים 1976,אפשר לפנות לקופ"ח יתכן ותוכלי

לקבל פסיכולוג ילדים שבהסדר,כלומר שהקופה משתתפת בעלות של עד 160 ש"ח לשכר שעת טיפול.כל קופפה וההסדר שלה.אם את נתקלת בבעיות עם בנך,את יכולה לפנות לתחנה להתפתחות הילד באזור מגורייך (עד גיל 5). ולבסוף אם אתם חושבים על טיפול משפחתי,יש בלשכות הרווחה בכל אזור תחנות לטיפול בחיי הנישואין והמשפחה בעלות סבירה.

למעלה