זקוקה לעזרה

זקוקה לעזרה

הי, לפני חודשיים חבר שלי נפרד ממני. היינו ביחד כמעט שלוש שנים, וכל הזמן הרגשתי שהוא נכון לי מאוד וטוב לי, ובעתיד אני רוצה להקים איתו משפחה. יש לי ocd של מחשבות, ובתחילת הקשר נורא פחדתי שניפרד, והבעתי את זה כל הזמן. החבר נבהל ונפרד ממני כשהיינו שלושה חודשים יחד, וחזרנו לאחר שבועיים. הלכתי לטיפול התנהגותי קוגנטיבי והתחלתי לקחת תרופות פסיכיאטריות, וחל שיפור ניכר במצבי ובתקשורת איתו. כשהייתי בצבא הרגשתי שכבר אין לי צורך בתרופות וביקשתי להפסיק אותן. הפסקתי גם ללכת לפסיכותרפיסטית שלי כי לא היה לי זמן והיו לי די הרבה תירוצים כל הזמן למה לא ללכת. לקראת השנתיים חבר שלי ביקש ממני הפסקה, כיוון שחזרתי להתפרץ עליו, לצעוק ולהאשים מתוך חרדה. פחדתי לאבד אותו אז הצעתי שנעשה הפסקה של שבוע לחשוב והוא הסכים. חזרנו מההפסקה ואומנם הרבה דברים בקשר השתפרו, גם התקשורת בינינו, אבל לי כבר היה משבר ביני לבין עצמי וכשראיתי שאני לא מצליחה כמו שאני רוצה בצבא, ובקשר כשזה נוגע לחרדה, התחלתי לבכות ולהתפרץ עליו בכל סוף שבוע כשהגעתי אליו. חבר שלי התחיל ללכת לפסיכולוג בסביבות ספטמבר, בעקבות המוות של הכלב האהוב שלו. הוא לא סיפר לי על כך, וגם לאורך הקשר היה לו מאוד קשה לומר כשדברים הפריעו לו. כל הזמן היה צובר וצובר, ובסוף זה היה מתפרץ בהתנהגות מרוחקת, או כמו שסיפרתי - היו פרידה והפסקה. לפני חודשיים השתחררתי מהצבא והמשבר התעמק. בכיתי גם בפניו שאני במשבר ואני לא יודעת ואני מפחדת מכל האזרחות ונראה לי שאני מתחרפנת. יומיים אחר כך החבר הלך לפסיכולוג שלו, וכעבור כמה שעות פגש אותי, וסיפר לי לראשונה שהוא מטופל. הוא אמר שהגיע יחד עם הפסיכולוג למסקנה שלו ולי יש הרבה דברים לעבוד עליהם לבד, ולא נוכל לעבוד עליהם כל עוד אנחנו יחד (הפחד שלי מהאזרחות, הרצון שלו להתבגר, להבין את עצמו ולהמשיך עוד הרבה בצבא וכו'). הוא אמר שהוא סיפר לפסיכולוג על זה שנעלבתי מאמא שלו שבוע לפני כן ונורא בכיתי, ושקשה לו עם הצורך שלי בביקורת ממנו כל הזמן. הוא אמר שקשה לו לעשות את זה והוא לא רצה כי הוא אוהב אותי, אבל הוא לא יכול להמשיך ככה כי אני מדרדרת אותו והוא אותי, ושלפי הפסיכולוג, אפשר לעבוד על הדברים בינינו אבל הם כל הזמן יצוצו. לפי מה שהבנתי ממנו, "חוסר האופטימיות" של הפסיכולוג נבעה גם מהרקע ה"בעייתי" שלי (ההפרעה של החרדה, ההורים הגרושים שלי, היחסים שלי עם אמא שלי שבעצמה אינה בריאה כ"כ בנפשה וכו'). בשיחה שהתקיימו בינינו שבוע וחצי לאחר מכן כעסתי עליו שהוא לא מאמין בנו והוא אמר שהוא דווקא כן מאמין בנו והוא מאמין שאם נועדנו אנחנו נהיה יחד בסוף. למרות זאת, אמר שהוא לא רוצה לחזור לא בחודש הקרוב ולא בחצי שנה הקרובה, ושהוא לא מעוניין שאחכה לו כי הוא לא יודע כמה זמן זה ייקח. הוא ביקש שכרגע לא נהיה בקשר. אני מכבדת את הבקשה שלו ולא יוצרת איתו קשר. מאז שנפרד ממני אומנם מחקתי את הודעות הטקסט ששלח לי, אבל על מיטתי "שוכב" הכלב (בובה) שקנה לי, וכל שאר הדברים והמכתבים שהביא לי עוד אצלי. אני מרגישה שאני לא רוצה לשחרר מהקשר הזה, אפילו שכרגע אני לא פועלת בנושא כי הבנתי בעצמי שאני צריכה לטפל קודם במה שמפריע לי בי ורק אז אוכל להיות בקשר בצורה בריאה (ואכן אני בקורס של מודעות עצמית כרגע). אני מרגישה מצד אחד שלעולם לא אוכל להתגבר עליו אם לא אזרוק את החפצים והמכתבים שלו, אבל מצד שני אני מפחדת לוותר עליו או לשחרר באמת כי אני מפחדת שאני אאבד אותו לתמיד. אני מאוד רוצה שנחזור ואני באמת חושבת שאנחנו מאוד מתאימים. הייתה בינינו אהבה מאוד גדולה, וכואב לי שפגעתי בו בכל אותם פעמים שהוצאתי עליו את התסכולים שלי. בקיצור, אני יודעת שזה לא בריא לאאחז בזה, אבל מה האפשרויות שעומדות בפני כרגע? אני לא רואה את עצמי משליכה לפח אלבום תמונות שלנו או מכתבים שלו, ולא נוחה לי המחשבה שמישהו יעשה זאת במקומי. בשני המקרים זה נורא בעיני. יש לחפצים האלה משמעות סנטימנטלית בעבורי. אשמח לעצה.

HH husa

New member
שימי בארון

ותתרכזי בך ובאר הדברים בחיים. אם עוד כמה שנים או יותר הקשר יתחיל מחדש אז תוציאי מהארון את הדברים. חבל לזרוק. הוא בסדר ? השיג כלב חדש ?

גרא.

New member
גלושית מקדישה,מצב כמו שלך מאד שכיח במיוחד

במערכת יחסים ארוכה,שכן מצד אחד ההכרות מאד עמוקה ויסודית,מצד שני צצות ועולות בעיות הצפות לפני השטח,בדרך כלל אחרי שמערכת היחסים מתמסדת.קשה לשים את האצבע על הסבות המדוייקות, אבל כאשר נושא של הקמת משפחה עולה על הפרק,אקט שיש בו מחוייבות עצומה,ודורש בשלות ובגרות מתאימה,מתחילים להעיב על מערכת היחסים פחדים,דומים לאלה שעוברים על חברך.וזה על רקע התרומה השלילית לדברייך של מערכת היחסים ההדדית של הורייך הגרושים ויחסייך עם אימך.יתכן מאד שחברך מבין היטב את משמעות מיסוד היחסים ביניכם,חושש להתחייב,חש חוסר בשלות,וכפי שאמר לך רוצה לטפל בבעיות שלו שעדיין קיימות.אפשר להבין את הסערה הרגשית העוברת עלייך,את החשש מאובדן מערכת היחסים הממושכת,שבעטייה פתחת ציפיות רבות.אבל כפי שכבר אמרנו לא מעט פעמים,לטנגו דרושים שניים.כל עוד חברך מרגיש שהוא אינו מסוגל להמשיך הלאה,הוא לא ימשיך.חייב לומר שכמעט אין גבר/אשה שחוו מערכת יחסים קרובה,שלא נמצאו במצב דומה של פרידה כפוייה,שיש בה תחושה של אובדן הדומה למצב אבל על מוות.רוב הגברים/נשים האלה,למדו להתמודד עם המצב אולטימטיבי,למדו לוותר על מה שהיו,החליטו להתקדם הלאה לקראת הכרות/אהבה חדשה.שבה לעיתים גם אפשר ליישם לקחים מהאובדן הקודם.זה המצב שעלייך להתמודד עימו,עיסוק בנוסטלגיה,עלול לתקוע אותך במצב של אי יכולת להתקדם הלאה.היתה חברות נהדרת,הייתה אהבה,נשארו חומרים.אפשר לשים אותם במזוודה,ולהניח אותה בבוידום, שתעלה אבק שם.ואת המשיכי הלאה.

גרא

אני יודעת שאני יכולה לחיות בלעדיו ולתפקד בלעדיו ואפילו להיות מאושרת בלעדיו, אבל אני פשוט לא רוצה. המחשבה על להיות עם מישהו אחר מעוררת בי חלחלה והרגשה נוראית שלא ככה זה צריך להיות. אני לא מעוניינת פשוט לתת לזה לקרות בלי לנסות לעשות שום דבר שיכול להועיל. זו הרגשה נוראית לדעת שככה הסתיימו הדברים. אני מתגעגעת אליו מאוד וקשה לי לדעת שאין לי מושג מה קורה איתו ומה עובר עליו.

למעלה