זקוקה לעזרה

nati3131

New member
זקוקה לעזרה

אמי בת 60 הובחנה כחולת אלצהיימר השינוי הגדול אצלה זה שהיא הפכה לילדותית ותלותית מדברת שטויות ושוכחת דברים אני לא יוגעת איך להיתמודד עם השינוי הזה היא היתה כל עולמי בלבוסטית ועכשיו כל דבר צריך להעיר לה ולהסביר לה ולהשגיח עליה כי דברים פשוטים היא מיתבלבלת אני הכי כועסת על עצמי שאני מוצאת את עצמי כועסת על השטויות שהיא מדברת ועל חוסר היגיון שלה למרות שאני יודעת שהיא חולה אני לא מצליחה להיתגבר על הכעס שלי והעצבים שלי וזה מרחיק אותי מלהיות לידה וזה מייסר אותי חושבת שאני צריכה טיפול פסיכולוגי ואין לי את היכולת הכלכלית מה עושים??? אשמח לקבל עצות תודה רבה

zs1957

New member
שלום נתי

אמך חולה צעירה,במחלה קשה מאד לקבל את הקביעה של הרופא בפעם הראשונה כי מדובר במחלת אלצהיימר . לפתע הופכת אמך לילדה קטנה ואת חשה כי התהפכו היוצרות את האם והיא הבת. את צריכה להשגיח עליה לדאוג לכל מחסורה. כולל הדברים הכי פשוטים שידעה לעשותם בבית היא הפכה מעצמאית לתלותית.עלייך להפנים שהיא חולה אין מה לצעוק עליה כי אלו סימני המחלה. חשוב להכניס עזרה בבית מטפלת דרך ביטוח לאומי. לשלוח אותה למרכז יום שיהיה לה סדר יום ופעילות וגם אינטראקציה עם אנשים. בנושא הכסף חשוב שתהיה לך שליטה בטרם תפשטו את הרגל. שיהיה לך יפוי כוח בחשבון , לבדוק הוצאות חריגות אם היו. אפשר להבין את הכעס, התיסכול והעצבים שלך. אם את מרגישה חסרת אונים אין דבר יותר טוב משיחות עם איש מקצוע זה רק ישפר לך את ההרגשה ויענק לך כלים להמודדות יעילה במסע הארוך בו את נמצאת. אני מקווה שאת אינך נושאת בטיפול באמא לבד אלא מתחלקים אתך בתפקיד אבא ואחים. קיימות קבוצות תמיכה לבני משפחה של עמותת עמדא- עמותת אלצהיימר בכל רחבי הארץ. השיוחת מתקיימות אחת לחודש. בנוסף קיים הפורום שלנו המעניק תמיכה לבני משפחה מנסיונינו האישי 24 שעות ביממה. אמי ז"ל לקתה במחלה בגיל 63 מבינה מה עובר עלייך ,ההלם הראשוני הוא עמוק. מה עושים איך מתמודדים ?נחרב העולם. אפשר להתמודד ולהמשיך בחיים רגילים למרות הכאב האיום. אנחנו פה לשרותך בכל עת.

הו, כמה שאת "נורמלית" בסיטואציה לא נורמלית

וכולנו עברנו את זה, כולנו. הכאב היותר גדול הוא שהאמא שלך צעירה... ואני קראתי את הכוח של מבין השורות - את בהחלט חזקה מספיק להבין שאת זקוקה לעזרה. אנו לא מחפשים עזרה מתוך חולשה אלה מתוך כוח, כוח ורצון לעשות את הכי טוב שאנו יכולים מבלי לאבד את ה"אני", שלנו. אנו פה כדי לעזור, לתמוך ולחבק, אבל אם מריגשה שעזרה מקצועית אפילו לטווח קצר תועיל, לכי על זה. הדבר החשוב ביותר והקשה ביותר זה להפנים שהאמא שהכרת איננה ולעולם לא תחזור.

למעלה