זקוקה לעזרה

זקוקה לעזרה

יש לי ילד בן 6 שעלה לכיתה א' השנה למרות שערכנו לו אבחון בשלות שהראה חוסר בשלות מסיבה רגשית. הוא נכנס עם המון מוטיבציה והחל את השנה בצורה הטובה ביותר. כעבור חודש החלה רגרסיה בהתנהגותו. הוא לא משתף פעולה, לא מעתיק מהלוח, התחיל להרביץ לאחים שלו בבית, בכי לא מסובר. חייבת לציין כי לא חל שום שינוי בבית או בסביבה הקרובה. לציין כי הכיתה מונה 39 תלמידים. לאחרונה פגשתי באחת האמהות שבנה לומד עם בני, והיא ספרה כי המורה אינה מצליחה להשתלט. בנה סיפר לה כי המורה מענישה ילדים ומעמידה אותם בפינה, האוירה בכיתה נוראית, המורה צועקת, מדברת בצורה לא הולמת לתלמידים. נודע לי כי הורים וילדים רבים מתלוננים על היחס ועל צורת הלמידה בכיתה. ניסינו להתארגן כמה הורים אך לצערי אין יוזמה. מאחר והתנהגותו של בני מחמירה מיום ליום והוא אינו קשוב לנעשה בכיתה ובכלל מסרב ללכת לבית הספר החלטתי לפנות למנהלת בית הספר ולשתף אותה במקרה. היא הבטיחה לסייע לבני בתחום הלימודי ולעקוב אחר המתרחש בכיתה. למורה נודע כי פניתי למנהלת ומאז בני חוזר בוכה ועצוב מבית הספר, החל להרביץ לילדים בכיתה, החל להציק - התנהגויות שלא היו לפני כן (הוא ילד מאוד שמח ורגוע). המורה כל פעם כותבת לנו במחברת הקשר שהילד לא מקשיב, לא כותב, מציק, מתנועע... ) מרוב שהוא רמזה לנו לכוון בעיה של קשב וריכוז פנינו לאבחון. באבחון נאמר לנו שהילד בסדר שאין כל בעיה. אני לא יודעת כבר מה לעשות. אין לי ספק שהמורה משפיעה עליו בצורה שלילית, גורמת לו למתח ולעצבנות. האם כדאי לשקול טיפול פסיכולוגי? אין לי ספק שבני חווה טראומה כלשהי ולכן אינו משתף פעולה. צר לי כל כך שהחויה הזאת של עליה לכיתה א', שאמורה להיות כל כך נעימה וכיפית הפכה להיות עבור בני לסיוט. בעלי ואנוכי שוקלים על מעבר לבית ספר אחר. מה דעתך? אני כל כך דואגת וזקוקה לעזרה בנושא. תודה מראש יפית

גרא.

New member
יפית של שליו,תמונת כשלונו של בנך להסתגל לתפקד

כתלמיד מן המניין בכתה א',שכיחה למדי.מצד אחד,זה מה שקורה בדרך כלל אצל ילד שעולה חסר מוכנות רגשית (בשלות),ולעיתים גם מוכנות קוגניטיבית,לכתה א'..לכן בעצם נהוג לעשות מבחני בשלות בסוף גן החובה,וע"פ סטטיסטיקה ארצית,קרוב ל-10 עד 12 % נשארים לשנה נוספת בגן חובה בגלל חוסר מוכנות/בשלות רגשית.ולכן מלכתחילה,הקשיים המתגלים עכשיו,אפשר היה לצפות להם.קל וחומר, בכתה של 39 תלמידים שעוד כמה מהם כנראה,עדיין אינם מוכנים ויכולים להתמודד נפשית בעיקר עם המטלות הנדרשות מתלמיד בכתה א'.זאת,ועוד.אכן יש חשיבות מירבית לאקלים הלימודי שהמחכנת יוצר.אם אחת כזאת כפי שאת מתארת,סביר למדי להעריך שיש לה תרומתה שלילית להיווצרות אקלים לימודי וחברתי בכתה,שבו במיוחד בנך אינו מוצא את מקומו,מתקשה ללמוד,אינו משתף פעולה,ומגלה סימני אגרסיביות מעבר לבית הספר.יתכן שיש לו גם בעיות של קשב ורכוז,והוא עבר אבחון,על ידי מי? מעבר לכך,יתכן שיש לו ליקויי למידה שלא עלו עליהם בגן,וזה משום שחלק מהתנהגותו כסרבן לימודים מאפיין ילדים עם לקויי למידה ,שאינם מוכרים למערכת,המפריעים לו ללמוד לכתוב,לקרוא,או ללמוד חשבון.מעשית כל עוד אינכם יודעים מה הסבה לקשייו של בנכם,ורואים חזות הכל במחנכת,יתכן שאתם גורמים לו ע ו ו ל, ומעבר לבית ספר אחר,עלול להכשל באותה מידה .לכן חשוב לפנות לשירות הפסיכולוגי החינוכי של העירייה או המועצה המקומית בה אתם חיים,בכדי לבקש תצפית של פסיכולוג/ית ביה"ס בכתה של בנכם.ובמידת הצורך,לפי החלטת הפסיכולוג/ית,לערוך לו מבחן אינטליגנציה וליקויי למידה בכדי להעריך את הסבות למצבו.לפי הממצאים אפשר יהיה להעריך מה יש לעשות בכדי לעזור לו האם הקשיים הם סוביקטיביים? האם יש באמת חלק למחנכת בחיזוקם? האם על המחנכת היה לדעת שיש לבחור קשיי למידה,ולכן להתחשב ולעזור לו? האם הוא זכאי לעזרה של הוראה מסייעת? והאם בכלל יש צורך בטיפול פסיכולוגי,או שהוא מיותר?

למעלה