זקוקה לעזרה

זקוקה לעזרה

ֿאני חדשה פה, בת 22 סטודנטית ועובדת משרה מלאה.. החיים שלי מלאים בחברים ובאהבה מצד המשפחה , אי אפשר להתלונן שלא טוב לי אך יש לי בעיה שמלווה אותי המון שנים, בגיל 15 מצאתי את האהבה הראשונה שלי ונכנסתי לקשר שנמשך שנה, לאחר מכן פשוט התחלתי לצאת ולהכנס ממערכות יחסים, לעולם לא הייתי לבד אני כרגע לא יכולה להיות לבד ואני אחרי פרידה והחלטתי שאני לא יכולה להמשיך לרדוף אחרי המערכת יחסים הזו שאני חייבת לניות בה. כשאני יוצאת עם חברים , זה בתקווה שאולי אני אכיר מישהו , אולי אני ימצא את האחד.. אני כל פעם נפגעת מחדש ואני כבר עייפה מהמרוץ הזה אני פשוט לא יודעת איך להתמודד ואיפה להתחיל , אני מרגישה אבודה ואני מרגישה טיפשה על היותי כזאת בזמן שאני מבינה מה לא בסדר , אני עדין נשארת כזו. רעיונות להתמודדות?

המירוץ......למיליון...שלך!

היי, ראשית, התעוזה שלך והרצון הכה גבוה אחת ולתמיד לא לפעול ע"פ הטייס האוטומט ובאמת לפי דברייך, לרצות לשנות. אז צעד ראשון כבר עשית, שיזמת ושיתפת את הפורום, ובכל זאת, מבלי לשים לב הינך ל"בד" כרגע, גם אם בתחושה לא, כי הינך יוצאת עם חברים וכו' ובכל זאת לא רקמת עדיין מערכת יחסים אז את לבד!! !אולי הינך מתקשה לקבל זאת.. עייפת מהמירוץ הזה, וכדי לרוץ ולהינות מכל זה, אשמח כי תשתפי במתן תשובתייך למס' שאלות: מהו זמן איכות עבורך?מה הינך אוהבת לעשות בזמנך החופשי? תארי את השבוע שלך, לפרטיים קטנים, אנשים שחלק מחייך, בילויים, עבודתך ? ועכשיו בהמשך לשאלה הקודמת מה עוד תרצי להניס לשבוע שלך, כגון תחומי עניין חדשים, הרחבת מעגל החברים וכו'? תדרגי מ1-(הדירוג הינו אין סופי), כמה הינך חשה בהנאה כאשר הינך בעשייה למען עצמך? כשהינך המערכת יחסים האם הינך עושה את כל אשר ציינת בתשובותייך לשאלות הקודמות? עד כמה את שמחה יותר, צוחקת כשאת במערכת יחסים? תארי לי את המירוץ הזה, שציינת?באיזה צבע הינו? הרעיון הראשון שברצוני לשתפך, התחילי בתרגול של החלפת המשפט "אני מרגישה אבודה ואני מרגישה טיפשה על היותי כזאת בזמן שאני מבינה מה לא בסדר , אני עדין נשארת כזו". והתחילי לתרגל אותו, רשמי לך בפתק בארנק, על המראה, מקרר וכו' שבכל פע שעולות התחושות הלללו הינך בוחרת בהיפוך של המשפט ובוחרת במשפט החדש שבחרת לך, ממש ברמת מנטרה, איך הינך מרגישה עם זה?

המון המון תודה על היחס, תשובות

חשוב לציין שהצטרפתי לפורום כי אני סטודנטים ואין לי כסף להשקעה בקאוצ'ר כרגע עקב מצבי הכלכלי העגום ולכן סליחה שלא עניתי להצעות שקיבלתי לתיבת דואר. אני חושבת שאני פשוט לא יודעת להיות לבד, אני לא מוצאת את עצמי.. זמן איכות עבורי הוא לשבת עם החברות הטובות שלי ולשתות בירה אחרי יום קשה של עבודה השבוע שלי מתחיל בלימודים בבוקר ומשם לדירה לארוחת צהריים ומשם לעבודה , אחרי עבודה אני מגיעה הביתה רואה קצת טלויזיה ומשם לישון ליום חדש. יום שלישי אני בחופש מעבודה כדי שיהיה לי זמן באמת לשבת על שיעורי בית. הבילויים שלי אם כל הכאב נגמרים בזה שאני יוצאת עם חברות משתכרת ומצפה שאכיר מישהו , אני לא משתכרת לרמה שאני לא מודעת כל כך מה קורה איתי אני מאוד בררנית בנוגע למי שאני רוצה להכיר ולבסוף כשאני לא מכירה אף אחד אני מרגישה אכזבה, חברות שלי העירו לי על זה שזה כל מה שמעניין אותי ואני באמת לא נהנת כשאנחנו יוצאות לבלות. אני הייתי רוצה למצוא את עצמי מכניסה כל יום טיול ארוך עם הכלב שלי לים, אני גרה ליד הים והייתי רוצה למצוא את עצמי נהנת לטייל איתו - לבד. כשאני רוצה להגדיל מעגל חברים זה גם, כדי אולי למצוא זוגיות ולא כדי להכיר חבריי אמת. אני ממש אובססיבית ועצם הכתיבה שלי על זה מגעילה אותי לראות למה נהפכתי. הדירוג מ 1 עד אינסוף בנוגע לזמן עשיה עם עצמי מאוד נמוך, משהו כמו 3 אני מתקשה מאוד להעסיק את עצמי בעשייה למען עצמי אני נהנת הרבה יותר בזוגיות מהכל מאשר לעשות את הכל לבד, מעדיפה לשבת עם החברות ועם החבר, מעדיפה לטייל עם הכלב עם חבר ומעדיפה לצאת לבלות עם חבר. כשייש לי זוגיות אני נותנת הכל בה והקשר הוא מאוד אינטנסיבי. המרוץ הזה פוגע לי מאוד בחיים , בצבע שחור, אני לא נהנת מדברים שאני רואה שאחרים כן נהנים וזה גורם לי אפילו לקנאה, אני רוצה מאוד להנות מדברים קטנים אני רוצה להנות לצאת עם החברות שלי שהם הכל בשבילי אני רוצה לצאת ולרקוד ולא לצאת כדי למצוא זוגיות. אני מאוד מקווה שהרעיון הזה כן יצליח ואני אכן יישם אותו, אני תמיד הייתי מודעת לבעיה שלי אבל אני לא רואה שום אור בקצה המנהרה

bridges

New member
מחשבה

אם הייתי עובד איתך הייתי הולך על שני כיוונים: - הכיוון הראשון הוא ליצור חזון. לתאר תמונה אידיאלית של הקשר שאת מחפשת. לגלות את הערכים שנמצאים במרכז של קשר אידיאלי בעינייך ומהם הערכים החשובים ביותר בעינייך. זהו הכיוון שהייתי קורא לו הליכה מהעתיד להווה. - הכיוון השני הוא להסתכל על מערכות היחסים שהיו כבר ולראות אם יש דברים שמאפיינים אותם: מי בד"כ מפסיק את הקשר? האם יש אפיון מסויים לבני הזוג? וכו' זה מה שאני יכול להציע כרגע משום שאני חייב לזוז, בהצלחה רונן

זקוקה לעזרה

את כרגע אחרי פרידה כתבת שאת לא יכולה להיות לבד ויחד עם זאת לא רוצה לרדוף אחרי מערכת יחסים וגם מרגישה אבודה וטיפשה אז קודם הייתי מציע שתרגעי כולם אחרי פרידה מרגישים מבולבלים הרגשות סוערים והמציאות נצבעת בצבעים עזים אולי עזים מידיי תביני שאת במצב של אחרי פרידה יש לי תחושה שהפחד מניע אותך הפחד להשאר לבד הפחד שלא תמצאי מישהו ראוי עבורך אני הייתי מאתגר אותך כן לנסות להיות קצת עם עצמך לתקופה שאת תבחרי שבוע שבועיים חודש וכו" מה שמתאים לך בזמן הזה תנסי לחשוב בצורה שקטה מה הזוגיות שמתאימה לך תדמייני איך זה יראה ואיך תרגישי שם תתחברי לחלום הזה של זוגיות אולם מתוך מקום שקט מקום אופטימי שלוו ומאמין

תשובה

זה לא אחרי פרידה בדיוק, אני כל הזמן אחרי פרידה ומהר מוצאת תחליף , אני רוצה ללמוד להיות לבד אני רוצה ללמוד לאהוב לבד כמו שאני אוהבת ביחד ולא לסבול מהלבד הזה, הפרידה הזו היא לא פרידה אחרי קשר עמוק וארוך.. אני רואה את עצמי פשוט מחליפה אותו ולא מתגעגעת אליו זו הבעיה שלי

תשובה

"אני רואה את עצמי פשוט מחליפה אותו ולא מתגעגעת אליו" כלומר המרוץ הזה כמו שהגדרת אותו משרת אותך במקום לחוות את כאב הפרידה את עסוקה בקשר הבא שמתפתח המרוץ הזה זה בעצם בריחה מהצער והכאב שמתלווה לפרידה אולם הפיתרון הזה הוא לא טוב עבורך כמו שציינת כי משאיר אותך גם כן בתחושות לא טובות אז אולי תוותרי על המרוץ ?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
לבד?

בקריאה שלי את מה שכתבת, נעצרתי במשפט - "אני כרגע לא יכולה להיות לבד". האם תוכלי לומר מה קורה עם זה? מדוע אינך יכולה להיות לבד? מה יקרה אם תהיי לבד? אני מתבוננת בלבד כמצב זמני אשר מאפשר איסוף עצמי ופתיחות לקשרים חדשים. איך את רואה זאת?

כרגע לא יכולה להיות לבד

ז"א שאני יחפש אני יחפש אני יחפש אני יחפש וכל עוד אני לא אמצא אני לא אהיה שלמה עם עצמי אני לא יהנה ואני לא ארגע עד שאמצא

ירדן

כאשר את במצב לחץ למצוא את מה שאת מחפשת - הסיכויים יורדים. את מסוגלת להיות שלמה עם עצמך, יש לך את היכולות, את בן אדם שלם. בני זוג, לעיתים, נבהלים ממישהי שדורשת קשר אינטנסיבי. כדאי שתלמדי לקחת את הקשרים ביתר קלות. את צעירה ויש לך עוד הרבה זמן להספיק למצוא זוגיות לחיים.

לא יכולה להיות לבד

זה הכול בחירה שלך לא להיות שלמה עם עצמך עד שלא תמצאי לא להנות עד שלא תמצאי לא להרגע עד שלא תמצאי יש לך אפשרויות בחירה אחרות המרוץ הזה לא משרת אותך הוא מזיק לך ומפריע לך ואת בעצמך אמרת את זה

מחזקת את החלטתך

מרגישה מעבר למילים את הכמיהה שלך לאהבה. הרצון והנחישות למצוא זוגיות שתאפשר לך להיות במיטבך גם במעגלים נוספים של חייך. אל תרפי והמשיכי לנוע. בדקי היטב בכל שביל מה מעצים אותך ומה מחליש. שיהיה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
זה המקום לעבוד

עד שלא תוכלי להיות מלאה ושלמה כאשר את לבד, כל זוגיות שתמצאי תהיה תחליף למקום המלא שלך. לזוגיות נכונה באים ממלאות, מתחושת ערך עצמי. כאשר אין בררה אלא להיות בזוגיות, כי אינך שלמה לבדך, סיכוי טוב למצוא זוגיות אשר מגבילה אותך ולא מגדלת אותך. כולנו בעד זוגיות, וכולנו מאחלים לך למצוא את הזוגיות הטובה, אך נדמה לי גם מהתגובות האחרות שאני רואה כאן, שיש כאן מסר עבורך - ללמוד להיות לבד כרגע יותר חשוב מלהיות בזוגיות. האתגר גדול, ונדמה לי שתצטרכי ליווי אישי יותר כדי להתמודד איתו. האם את מוכנה לאתגר הזה?

אמנם חבריי יגידו שזה לא אימוני

אך אני אתן לך הוראה שאת חייבת למלא - תכתבי חוזה עם עצמך "אני מתחייבת בחצי השנה הקרובה להיות בלי חבר, אני אהנה להיות עם עצמי, אתן זמן לעצמי בלבד. אקדיש את הזמן לעצמי, ללימודים, לעבודה ולמשפחה" - תכתבי את החוזה, תקריאי אותו בקול, תחתמי עליו. אם תרצי - תחתימי גם עדים שיבטיחו לעזור לך לקיים את החוזה. שימי אותו במקום שתראי אותו לפחות פעם ביום. באימון, יחד עם N.L.P. - הייתי הולכת איתך על ללמוד דרך להנות מהלבד, להפטר מהתלות במערכות יחסים. תזכרי - את שווה הרבה גם ללא בן זוג.

תלתלית3

New member
את מדברת על צפיות ואכזבות

על הרגלים. אם אין צפיה אין אכזבה. תאפשרי לדברים לקרות מאליהם. צאי לעבוד, ללמוד ולהנות מבלי לחכות לאחד ותתפלאי הוא יגיע במפתיע. הרגלים ניתן לשנות או לשחרר. מה גרם לך להיפרד מאותם גברים שיצאת עמם ? מה את מחפשת ? היכן רגעי האושר שלך ? מה הערכים אליהם את מתחברת ? אפשר לעבוד על סולם ערכים לקדם את הזוגיות שלך. מה החסמים שלך ? מה גורם לך לנתק קשר ? אולי את נושאת אוטמטים קשה לך להשתחרר מהם כי את רגילה אליהם. את רוצה בתוצאה והיא זוגיות. ניסית דרכים מסויימות והן לא הועילו לך מה שנשאר לנסות אחרות, לנסות דרכים אחרות, היי יצירתית. על התוצאות אין אחריות אלא על הדרך. בהצלחה טליה

prizma5

New member
להיות לבד

תנסי לענות לעצמך על השאלות הבאות: 1. מהו לבד עבורך? 2. מה מפחיד אותך בלהיות לבד? למה? כדאי לך גם לעשות תרגיל נתינת מחמאות לעצמך- שבי וכתבי על דף נייר או עמדי מול המראה ותעניקי לעצמך מחמאות. תשאלי גם למה מציאת בן זוג עכשיו כל כך חשובה עבורך?. מתי היתה לך כן זוגיות מוצלחת. מה היה שם מוצלח?

יודה ב

New member
ירדן היקרה,

קודם כל הוקרות על היכולת שלך לראות את כל מה הברכות שיש לך בחיים. הרצון שלך להיות נאהבת וביחסים טובים מובן ומבורך. אני רוצה לשאול אותך, מה זה עבורך לא יכולה להיות לבד? מה זה מונע ממך? מה יקרה אם תהיי לבד? האם את מכירה משהי בגילך שיכולה להיות לבד ולא לסבול? מה מאפשר לה את היכולת? איזה יכולות יש לך שיכולים לאפשר לך התמודדות טובה עם הסיטואציה? איך את הולכת לחזק את היכולת שאת צריכה כדי להתמודד?

MyTaoWay

New member
אממ... תשובה קצת שונה...

לדעתי רוב האנשים בורחים מעצמם, עבודה חברים לימודים קריירה ומתי יש לנו זמן לעצמנו? כשאנו הולכים לישון ! אבל בשלב כלשהו בחיינו, אנחנו מגלים שבעצם אנו לא מכירים את עצמנו... ואז אנו מתחילים לחפש את עצמנו... את הגעת לשלב החיפוש, וזה מצויין ! בעצם מה שאת מתארת לי כאן, זה שלב טיפוסי של אדם שבורח מעצמו, לא רוצה להתמודד עם עצמו ולהכיר את עצמו... זה בסדר, זה קורה לכולנו... קודם כל כל הכבוד על המודעות שלך ! שהבנת שאת רוצה להיות גם לבד עם עצמך. כל אחד (כמעט כל אחד) רוצה זוגיות, אבל זה תופס אצלך יותר מידי חשיבות, ואת מבינה את זה, וזה מצויין ! רעיונות - כדי להכיר את עצמך, תנסי לצאת לבד נגיד פעם בשבוע לים עם הכלב, ותקחי איתך ספר, תתחילי לפחות חצי שעה להקדיש לעצמך לפחות בהתחלה חצי שעה בשבוע, לפיתוח אישי - למשל נסי לקרוא ספרים של ניו אייג' אולי של רובין שארמה? אח''כ תגדילי את הזמן לעצמך בשעה בשבוע, וכך האלה...<עד שתגיעי לשעה ביום, > עוד משהו מועיל - אחד מאלו : מדיטציה יוגה טאי צ'י צ'י קונג כל אלו אמורים ללמד אותך דברים חדשים על עצמך ... בהצלחה.

ממש הבנת אותי

אני כן עשיתי שיעורי יוגה כשחייתי בח"ול ומאוד אהבתי, אשמח אם תמליצי לי על ספר מסויים!

למעלה