זקוקה לעזרה -

זקוקה לעזרה -

כבר די הרבה זמן שאני מרגישה מדוכאת - אני לא חושבת שאני מדוכאת על פי ההגדרה הקלינית - אני צוחקת, מחייכת, יוצאת מהמיטה וכו´ - אבל כבר המון המון זמן שלא טוב לי בחיים. בעקרון, יש לזה סיבות בשטח - אני לא כל כך מוצאת את עצמי מבחינת "קריירה" - זאת אומרת, אני יודעת פחות או יותר מה הייתי רוצה לעשות בחיים, אני פשוט לא מצליחה בזה בפועל. (במשפחה גם נוהגים לקרוא לי "כשרון מבוזבז"). מבחינה חברתית אני די מבודדת. כמעט כל הקשרים שהיו לי בעבר נותקו - חלק ביוזמתי והרוב ביוזמת הצד האחר. ובמשפחה אני מרגישה הכבשה השחורה - הכי פחות מוצלחת, וגם הרגשה חזקה שלא אוהבים אותי, לא מבינים אותי. אין לי כל כך שפה משותפת עם ההורים -->> כשהכל טוב, אז הכל בסדר. אבל אם משהו לא בסדר- אין לי תחושה של תמיכה מהם, אלא להיפך, שזה מרחיק אותם -כאילו הם לא מסוגלים להתמודד עם הקשיים שלי. הביטויים הפיזיים של זה הם דופק מהיר (כמעט כל הזמן) - וכתוצאה מכך - קשיים בשינה - קשה לי להירדם. גם קשה לי להתרכז ולהיות "ממוקדת במשימה". הדעת שלי מוסחת כל הזמן. גיליתי שרוב שעות העירות שלי אני חושבת מחשבות "מיותרות". וכך גם לפני השינה. מה שאני מפחדת ממנו הוא שכשאר יבוא היום והכל יסתדר - אני ימות אז מהתקף לב או ממחלה אחרת בגלל כל הסיבות שציינתי לעיל. מזמן לא היתה לי תקופה של שקט ורוגע - בעייה מחליפה בעייה - כך שתמיד יש ממה להיות מוטרדים. אני לא מאמינה באמונות טפלות בכלל (למרות שאני תמיד אומרת טפו טפו טפו - ליתר ביטחון
) - אבל יש לי הרגשה חזקה שיש עלי איזה עין הרע שמלווה אותי כל חיי.

3אריק

New member
דורית

נתחיל מהסוף ,את אומרת שאת לא מאמינה באמונות תפלות אבל באותה נשימה את אומרת שיש לך הרגשה חזקה שזה אכן קיים אצלך ו.....טפו טפו טפו . נו ? חסרים המון פרטים של תישאול בפנייתך כך שלא קל הדבר מאיפוא להתחיל לעזור ולייעץ לך . 1. כמה זמן מצב זה נמשך ? 2. האם הוא החל עקב משהו שקרה בחייך ? 3. מה עשית או ניסית לעשות בכדי לשפר את המצב הזה ? 4.למה את קוראת מחשבות "מיותרות" ? 5.האם הסימפטומים הפיזיולוגים שהזכרת באים עקב המחשבות ? 6.והעיקר ,למה את חושבת או יותר נכון מה מוביל אותך לחשוב שכאשר יסתדרו הדברים ,תמותי חלילה מהתקף לב ? אשמח לעזור לך ככל שאוכל אריה

מדובר בהרבה כשלונות קטנים - לא משהו

דרסטי. המצב נמשך שנתיים בערך, כאשר למעשה הפעם האחרונה שהייתי מאושרת וחופשייה באמת היתה לפני כארבע שנים. למחשבות מיותרות אני קוראת מחשבות יתר על דברים שקרו, ניתוח של אירועים - אני חושבת שזה אופייני לאנשים עם מודעות עצמית גבוהה. אין בהן תועלת. כן, הסימפטומים באים עקב המחשבות. ולגבי השאלה האחרונה - אני פשוט מפחדת שהמזל הרע ימשיך לרדוף אותי.

Dag Bareshet

New member
פרוזאק

שלושה חודשים פרוזאק, וכל העולם שלך נראה אחרת לגמרי.

3אריק

New member
דורית

הציעו לך לקחת פרוזק ,אולי זה יעזור ,אבל זה אולי גם יחזור ופתאום תראי עצמך " משועבדת " לפרוזק . אני בטח שלא הציע לך לקחת או לא לקחת טיפול תרופתי כלשהו,אבל מה שבטוח אני יכול להגיד לך שאת צריכה טיפול הרבה יותר מעמיק עם עבודה משותפת שלך ושל מטפל ( פסיכולוג או פסיכותרפיסט) יכול מאד שגם טיפול אלטרנטיבי מקביל יהווה זרז לגופך ונשמתך להשתקם . המצב הנוכחי נמשך כבר שנתיים וזה לא מעט זמן ,מה שאומר שהטיפול חייב להיות מהיר אינטנסיבי ועמוק אחרת אני חושש שזה יבוא לידי ביטוי פיזיולוגי אשמח להמשיך לייעץ לך באימייל וללא כל התחייבות או תשלום ,אל דאגה אריה

אני ממש לא רוצה לקחת תרופות -

רוצה להגיע לרגיעה בדרכים טבעיות יותר. למה אתה מתכוון בטיפול אלטרנטיבי?

3אריק

New member
טיפולים אלטרנטיביים

אני מתכוון לטיפולי גוף ונפש ביחד ,תחילת הטיפול נעשת על ידי תישאול והכוונה לגבי כל הבעיות המטרידות אותך והטיפול בהן נעשה בהדרגה ובשלבים שנקבעים תוך כדי ההתקדמות בטיפול ,הטיפול השלם כולל טיפול בפסיכוקברנטיקה ( פסיכותרפיה הוליסטית ) ומשלב מאוחר יותר טיפולי גוף במגע שבאים להרגיע לאזן ולהזרים בגוף אנרגייה מחודשת ,אין ספק שאת חייבת זאת לעצמך. בברכה ובהצלחה אריה

Dag Bareshet

New member
גם אני לא בעד תרופות

אבל במקרה הזה זה בדיוק מה שצריך, וזה יעבוד כמו שעון. אין שום סיבה להתענות ולנסות טיפולים אלטרנטיביים.

3אריק

New member
דג ברשת

באמירתך "אין שום סיבה להתענות ולנסות טיפולים אלטרנטיביים " הוכחת את בורותך בנושא וחבל . טיפולים אלטרנטיביים רחוקים מלהיות עינוי ,ואין לך מושג על יעילותם ולא פחות מתרופות שבמקביל לעזרה הורסות משהו אחר בגוף . חבל שאתה מעיר הערה כזו כאשר אין לך שום יידע בנושא . אריה

Dag Bareshet

New member
חומרים וטיפולים טבעיים

3אריק לפני שאתה יוצא למלחמת הבורים, שים לב שאין לך מושג עם מי אתה מדבר. בכל זאת - הפלא ופלא - יש לך דעה נחרצת עליו. יש לך דעה נחרצת גם על תרופות טבעיות ומסחריות וטיפולים קונונציונאליים ואלטרנטיביים. בדבקותך בטיפולים מסוג מסויים אתה דומה למי שבידו פטיש, ועל כן כל דבר בסביבה נראה לו כמו מסמר. הנכון הוא להתאים את הטיפול לבעייה, ואילו לך לא חשוב הפתרון(לא הצעת שום דבר ספציפי) ובלבד שהוא יהיה מסוג מסויים. אני חוזר ואומר כי לדעתי במקרה הספציפי הזה, פרוזאק הוא הפתרון. לא לכל אחד. לא בניגוד לטיפולים אלטרנטיביים, לא קשור לשום אמונה כללית. רק לבעיה של השואלת.

3אריק

New member
דג ברשת

אין לי שום עינין לצאת לשום מלחמה ובטח שלא איתך . כמו שאולי אין לי מושג עם מי אני מדבר אז בטח ובטח שגם לך אין שום מושג על פועלי בתחום הטיפולי . קודם לא הזכרת ולא בחצי מילה את המילה תרופות טבעיות ,לכן שים לב להערותייך בקשר לדעה ה"נחרצת" שלי כדברך . זה נכון שנכון הוא להתאים טיפול לבעייה ולכן לא הצעתי שום סוג טיפול ספציפי אלא כיוון שיכול לסייע ,להתאים טיפול למטופל שלי אני עושה רק לאחר תישאול מקיף של המטופל לבעייתו. דעתי לגבי תגובתך היתה נחרצת מכיוון שאם אתה קורה לטיפול אלטרנטיבי כל שהוא עינוי ,זה מספיק בשבילי להבין עד כמה שאתה לוקה בחסר בעיניין זה ותיהיה מי שתיהיה . שים לב ,אתה חוזר ואומר שבמיקרה ספציפי זה פרוזק היא התשובה ,וזה מבלי שתכיר או תתשאל את האדם שלו המלצת לקחת תרופה מסויימת ,אז תגיד לי אתה מי פה לא אחראי בתשובתו . אז ידידי לפני שאתה מתפלסף בכל מיני פטישים ומסמרים תחשוב על דברייך פעמיים ותברר קודם עם מי אתה מדבר ואיזה יידע וניסיון יש לו . ביי

marcelo majlin

New member
תגובה

למה את לא פונה לטיפול חבל על כל הסבל שעובר עליך בהצלחה מרסלו

למעלה