זקוקה לעזרה

הפיה 1

New member
זקוקה לעזרה

שלום, אני ממש זקוקה לעצתך, אני כבר מתלבטת עם עצמי כל כך הרבה זמן... בתחילה חשבתי ללמוד הוראה לגיל הרך כי אני מאוד אוהבת ילדים. אבל ירדתי מזה.. ואז שיניתי את דעתי למדעי ההתנהגות כי זה מאוד מעניין אותי ומצא חן בעינייי שאפשר להתפתח מזה או למשאבי אנוש או לייעוץ לבני נוער, נערות עם הפרעות אכילה וכו', אבל כולם אומרים לי שקשה למצוא עם המקצוע הזה תעסוקה וזה ממש מלחיץ אותי. בנוסף יש במקצוע הזה קורס סטטיסטיקה ואני לא ממש מסתדרת עם מקצועות המתמטיקה למניהם.. אני כבר ממש מיואשת כי אני לא יודעת לאיזה כיוון אני באמת רוצה ללכת... אני רוצה מקצוע מספק מבחינה נפשית וכספית.. אשמח לעזרתך.. תודה.

עזרה

שלום לפיה 1, את כותבת שאת רוצה מקצוע מספק מבחינה נפשית וכספית. זוהי כבר התחלה טובה, שאת יודעת שאלו הם שני הדברים שאת רוצה מהמקצוע שתבחרי. השאלה היא מה זה בשבילך מקצוע מספק מבחינה נפשית ומבחינה כספית? (זוהי שאלה חשובה שאת מוזמנת לענות עליה כאן). בגלל שאני באה מהתחום של מדעי ההתנהגות אוכל לענות לך מניסיון. תראי, התואר כן יפתח לך דלתות לעבודה עם נוער בסיכון, למשל במוסדות ומרכזים שונים, וגם בתחום משאבי אנוש. זה נכון שהתואר מאוד כללי ותצטרכי להתחיל מההתחלה: לדוגמה, לעבוד כמדריכה במרכז לנוער בסיכון, ללמוד ייעוץ או סוג טיפול אחר כלימודי המשך ולהתפתח. הניסיון שתרכשי הוא חשוב לא פחות. (אני מכירה הרבה אנשים שהתחילו לעבוד במקומות כאלה עוד בזמן התואר). בעיקרון, במקצועות הטיפוליים האלה, זו הדרך: ללמוד, לרכוש ניסיון ולהמשיך ללמוד ולהתמחות. עוד אפשרות שיש לך זה ללמוד תחום יותר מוגדר, כמו למשל ללמוד משאבי אנוש כתואר או תעודה בפני עצמה, ללמוד חינוך בלתי פורמאלי עם דגש על קידום נוער וכד'. גם אלו תארים טובים ומכוונים יותר. שווה לך לברר עליהם. לגבי הסטטיסטיקה: אכן יש הרבה ממנה בתואר של מדעי ההתנהגות. בכל אופן, תבררי לעצמך טוב יותר את השאלה ששאלתי למעלה. זה חשוב כדי לבחון גם את האופציה הראשונה שלך לגבי התואר בחינוך לגיל הרך. כל טוב, ניבה

הפיה 1

New member
שאלה נוספת בעניין..

ניבה, קודם כל תודה על עצתך. רציתי לשאול בנוסף, אם אני עושה קורס של ניהול משאבי אנוש או קורס של ייעוץ ארגוני בלבד, זה נחשב פחות מתואר במדעי ההתנהגות? תיהיה בעיה עם זה כאשר אני באה לראיון עבודה? האם ההתמקצעות בקורס נותנת פחות ידע מאשר זה הנלמד במסגרת התואר? סופ"ש נעים, הילה.

תשובה נוספת

היי הילה, התואר במדעי ההתנהגות הוא תואר כללי ורחב. בהחלט יכול להיות שאם את מחפשת עבודה במסגרת משאבי אנוש ותגיעי עם תעודה ספציפית בתחום ועם ניסיון (שתרכשי בעבודה במהלך התואר), זה ייחשב יותר בעיני מי שירצה לקבל אותך לעבודה. לא בטוח שהכלליות של מדעי ההתנהגות היא ייתרון במקרה הזה. כמה דברים שכדאי לך לברר (ושאני לא מספיק יודעת): 1. מהו התואר או התעודה הניתנת במשאבי אנוש. (אני חושבת שיש בזה ממש תואר או תעודה של שנתיים). 2. האם יש בכלל תעודה בייעוץ ארגוני? (נדמה לי שלא, לפחות לא ללא תואר ראשון). 3. לברר עם מוסדות פוטנציאליים בתחומים האלה מה הדרישות שלהם לגבי אדם שבא להתקבל אצלם לעבודה. איזו תעודה או תואר הם מצפים ממנו להביא? כמה ניסיון בתחום? וכד'. זה יתן לך תמונה יותר ברורה לגבי מה את רוצה ללמוד. כל טוב, ניבה

אפפ

New member
שאלות בבקשה בעניין

אני גם רציתי מדעי ההתנהגות במכללת עמק יזרעאל אבל יש לי בעיה ענקית במתמטיקה אח"כ חשבתי על מכללת תל חי. חינוך, פסיכולוגיה או עבודה סוציאלית. ואני ממש לא סגורה על עצמי בעניין הזה. במה יש פחות מתמטיקה? ומה לגבי הרמה ודרישות האנגלית? יש לי 4 יחדות בציון 81 ומבחן אמיר בציון 90 אבל אני דיי גרועה בקריאת טקסטים. אלא אם כן מקריאים לי ואז אני מבינה הכל. יש לי אוצר מילים ואני רואה תוכניות בלי כתוביות ומבינה. שקלתי גם לעשות אבחון ספציפי לאנגלית כי בעברית אין לי בעיה כזו. חוץ מזה ששנאתי דקדוק ויש לי בזה בבגרות ציון 77 אבל זה לא אותו דבר. תודה וסליחה על כמות השאלות.

החלטות

שלום הפיה 1 ברצוני להמליץ לך על ספר שכתב בעלי, בשם: "לדעת להחליט". הספר נכתב במיוחד לאנשים צעירים, בתחילת דרכם, ועוזר מאוד בבחירות בחיים. את הספר לא ניתן להשיג בחנויות הספרים, ניתן לראות עמודים לדוגמא באתר: http://www.zoom-in.info באתר יש את כל הפרטים ליצירת קשר. בהצלחה ושנה טובה, שולה.

למעלה