זקוקה לעזרה...

sisyphus

New member
זקוקה לעזרה...

שלום לכם. אני לומדת אמנות במוזיאון ישראל, כמקצוע בחירה לבגרות. התכנית היא ייחודית בכך שאין בחינה עיונית, אלא עבודת גמר כתובה. החלטתי לעשות את העבודה בנושא פחד באמנות. אם אתם יכולים, בבקשה כתבו לי על כל יצירה שראיתם, והפחידה אתכם או השאירה בכם רושם מאוד מאוד מפחיד. כמובן שאני צריכה את שם האמן ושם היצירה, אבל אפילו רק אחד מהם יספיק, או שם התערוכה, או תיאור היצירה. כל רמז קטן כלשהו יתקבל בתודה ענקית.
רבה לכם.

מונק

אדווארד מונק צייר נורווגי מפורסם מאוד יש לו סדרת ציורים שנקראים "חרדה" בטוח זה יתאים לך אפשר למצוא באינטרנט, בספריה, בחנויות ספרים, ובכל מקום אחד Edvard Munch

sisyphus

New member
מונק כבר נמצא ברשימה שלי

מאז תחילת העבודה... ראיתי הרבה יצירות שלו וגם קראתי עליו המון... תודה בכל מקרה. אולי אתה זוכר עוד משהו?

sisyphus

New member
מונק כבר נמצא ברשימה שלי

מאז תחילת העבודה... ראיתי הרבה יצירות שלו וגם קראתי עליו המון... תודה בכל מקרה. אולי אתה זוכר עוד משהו?

p o l i

New member
וואו, יש הרבה

בתור התחלה יש את הסדרה של גויה- זה יותר גרוע מתאר את זוועות המלחמה בזמן נפוליאון שני- דומיה- הטבח ברחוב טראנסנון יש עוד רבים ו"טובים" לא צריך הרבה רק לחפש אם את צריכה עוד תכתבי לי ואני אכתוב לך רשימה של עוד הרבה

sisyphus

New member
אני אבדוק...

למרות שראיתי המון המון יצירות שלו, וגם של הירונינמוס בוש שידוע כמאוד מזעזע, והן לא הפחידו אותי במיוחד...
אולי עוד מישהו זוכר? משהו שבאמת השאיר רושם עמוק עמוק של פחד?

ננהננה

New member
נושא מאוד מעניין בחרת לעבודה

נראה לי גם נושא מאוד מאוד מגוון ורחב. כשאת אומרת שהיצירות של גויה או בוש לא הפחידו אותך, את צריכה לדעתי לחשוב גם שהם לא חיו בעולם כמו זה שבו אנחנו חיים, שסרטי אימה ומדע בדיוני (ובכלל אלימות ואימה ויזואלית) היו כל כך רגילים ויומיומיים שהם כבר לא גורמים לשום פחד אלא להתייחסות הרבה יותר צינית וקרה. למשל בציור של בוש גן התענוגות הארציים אז בחלק הימני למעלה, יש שם את השמיים, שהם ממש שמיים של מלחמה ואש, והם מפחידים בעיני. דבר נוסף הוא שאם הייתי נמצאת באמת בתוך הציור הזה וכל הדמויות שם היו אמיתיות, אני הייתי מפחדת. אותו דבר הציורים של גויה. בימינו הם נראים עדינים, כי אנחנו חיים בתרבות קצת שונה ורוויה הרבה יותר באימה ויזואלית (צילומים שמראים בטלוויזיה של פיגועים כדבר יומיומי וסרטים אלימים כדבר של שגרה יוצרים עור של פיל אצל רוב האנשים). ולכן נדמה לי שיש הבדל בהתייחסות ליצירות שקשורות בפחד שנעשו פעם, לפני שהעיתונים היו מלאים בדם ובין אמנות שנעשית היום בכדי להמחיש את הפחד. היום הרבה יותר קשה לזעזע אנשים. זה יכול להיות נושא התייחסות בעבודה שלך - מין השוואה בדרכי הביטוי של פחד פעם והיום, בנושאים המפחידים וכל מיני דברים אחרים אני מניחה. לצייר פנים מפוחדות זה דבר שהוא אותו דבר בכל מקום ובכל תקופה כי הבעת אימה על פנים היא הבעת אימה על פנים, אבל כשהנושא הוא פחד יש גם עוד דרכים לבטא אותו. כלומר לא רק את האדם המפוחד, אלא גם את הדבר שמפחיד אותו. וזה דבר שמשתנה עם ההשתנות של התרבות. ככה נראה לי, ככה זה מרגיש לי. הנה למשל ציור של גויה שנקרא זמן. ולפי דעתי אם "נכנסים" לציור, כלומר נכנסים לנעליים של הנשים שמצויירות שם, זה מפחיד מאוד. אבל שוב, כל אחד מפחד מדברים אחרים. מצרפת גם קישור למלא ציורים של גויה, בתחתית העמוד יש את הקישורים לציורים. מצרפת גם קישור לעמוד של גרינוולד. שוב, ה"מפלצות" שהוא צייר נראות ממש מצחיקות בשבילי (ואני מניחה שגם לאנשים פעם הם היו נראות מגוחכות לפחות קצת, במיוחד המפלצת שנוזלת לה מוחטה ירוקה מהאף
זאת התמונה שצירפתי להודעה) ונראה לי שבשביל כל בן אדם שחי בעולם כמו שלנו עם תרבות כמו שלנו הן מצחיקות הרבה יותר מאשר מפחידות, אבל אני חושבת שהגיחוך שהן מעלות כשמסתכלים בהן בא לרכך את מה שבעצם מפחיד בהן, תחשבי שככה הם תיארו את הגיהנום! (הוא חי וצייר בסוף המאה החמש-עשרה ותחילת הש-עשרה) לא היה להם מדע כמו שיש לנו היום והאנשים האמינו אז בדברים בצורה יותר תמימה כי לא היה להם את המדע. ואפילו בתור חצי בדיחה מכוונת, עדיין יש בתוכה את הפחד, שהבדיחה באה לרכך בעצם (כמו כל הומור שחור זה מדבר תמיד על דברים מאיימים) . אבל עדיין רואים שזה מדבר על פחד. כששימפנזות עושות פרצוף "מחייך" זה הרבה פעמים קורה כשהן מפחדות. אצלן החיוך הוא ביטוי לפחד (וכניעה בעקבותיו) בצורה שקופה, ואצלנו בני האדם הצחוק ובמיוחד הומור שחור בא לכסות על פחד, לעזור להתמודד איתו. סליחה על הפסיכולוגיה בגרוש. עוד דבר שעולה לי לראש זאת דמות בובת הליצן המפלצתית מסרטי אימה. שוב, צחוק וגיחוך מתערבב עם פחד. בכלל, פחד זה דבר שבא בכל כך הרבה צורות ובכל כך הרבה דקויות ומאוד קשור בהקשרים שלו, גם האישיים לכל בן אדם וגם התקופתיים. בהמון יצירות אמנות אפשר לראות פחד כי זה רגש כל כך בסיסי. תלוי בעצם כמה עדין/אגרסיבי הביטוי שמחפשים. נסחפתי כאן עם על מיני דברים אבל שיהיה. מקווה שעזרתי. ננה

ננהננה

New member
הנה הציור ששכחתי לצרף

קצת מצחיק קצת מפחיד, מה שלא סותר אלא לדעתי מחזק.

Necrophil

New member
מה עם יצירות שמתארות עיבוד של פחד

שהאמן חווה? פיקאסו- "גרניקה" (בעקבות מלחה"ע השניה)

אני לא יודע אם בוש נחשב

לא ג´ורג´ בוש, הירונימוס בוש, אני חושב שככה קוראים לו. אני לא יודע אם זה נחשב, יש לו הרבה ציורים כאוטים כאלה, אפוקליפטיים, מלא מלא אנשים קטנים בגהינום, ששלדים של ציפורים נוגסים בהם וכל מיני כאלה דברים מפחידים.

Necrophil

New member
אוהו!

במקרה כששכחתי את שם היצירה של פיקאסו הצצתי ברקע של פרוייקט שלי בעלנושא דומה ודירר (האליל שלי
) כיכב שם, אבל לא חשבתי שזה ממש קשור בחוויית פחד (מאחר ומדובר ברישומים מדוייקים ללא הבעת רגש), חשבתי אם לרשום או לא לרשום ובסוף כל הקודם זוכה כנראה.
הרישומים שאני נתקלתי בהם שיכולים להיותמתאימים הם כמובן "ארבעתפרשי האפוקליפסה", ועוד סדרת רישומים על חיי חצר (לא זוכרתאתשמם), כשאני בחרתי אתהאהובה עלי- כמובן, עלמה המגישה ראש כרות על מגש. בוש גם מתאים, ביזארי משהו. (וויליאם בוש אם אני לא טועה), ואם כבר אז כבר (דירר)- גרינהיים, שוב אם אני לא טועה בשם- משוייך לאותה תקופה ואותו מקום (רנסנס בגרמניה) שגם משתמש בצבעים עזים ותיאוריים אפוקלפיטיים.

gildoron

New member
ברור שבוש נחשב..

תתמקדי בציורי הגיהנום שלו.. וגם הוספתי קישור..

SC

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

שלום וברוכה הבאה אל הפורום, אני מקווה שהחברה פה השביעו את רצונך, את מוזמנת כמובן לשוב ולהשתתף בדיונים שלנו, שיהיה לך בהצלחה

למעלה