זקוקה לעזרה.....

זקוקה לעזרה.....

אני מכינה (בפעם הראשונה בחיי) דפי עבודה במתמטיקה ורציתי לשאול אם מישהו יודע איך מכניסים באקסל שברים פשוטים בצורתם הרגילה כלומר בלי הסלש.(/) אלא ממש מספר מתחת למספר עם קו שבר באמצע..ודבר שני איך עושים שגליון האקסל יהיה ללא קוי הרשת האלה? תודה רבה מראש על העזרה... (מבטיחה לשלוח את התוצאה המוגמרת כאן לשימושכם). רקפת

saraint

New member
דפי עבודה למתמטיקה

רקפת שלום לא ברור לי למה את רוצה להכין את הדפים דווקא באקסל. האם התלמידים אמורים לעבוד עליהם אחר כך באקסל או שרק לך נראה שזו הדרך הנכונה. כי אם זה לא מיועד להמשך עבודה של התלמידים אלא רק להדפסה, עדיף לעבוד ב word ולהכניס את התרגילים באמצעות כלי שנקרא equations. הוא עובד גם באקסל, אבל, יוצר אובייקט צף ולא חלק מתא. כדי להפעיל אותו - בחרי בתפריט הוספה - אובייקט, ומתוך הרשימה בחרי ב microsoft equation. יפתח לך חלון שבו תוכלי לבחור כיצד לכתוב את המשוואה. שרה

lolabs

New member
לשרה../images/Emo140.gif../images/Emo23.gif

היום למדתי משהו קטן תודה לך אני לא כל כך אוהבת להתעסק בהכנת דפי חשבון אך בזכותך הכנתי לוטו כפל בחשבון ושוב תודה רבה לולה

doronbs

New member
שרה../images/Emo141.gif לולה

וזה החלק שלמדתי לולה תודה

לא הצליח לי...

הלכתי להוספה, אוביקט, אבל ברשימה לא היה microsoft equation מה עושים עכשיו???

רקפת- עבודה ב- EXCEL

הדפסה עם או בלי קווי הרשת נקבעת תחת כותרת- קובץ >בהגדרת עמוד רצ"ב דוגמא

רקפת תוספת-לתשובתי שנשמטה

מבוקשך לגבי החלק הראשון הינו כהנחיתה של שרי... בקשתך לרשום השברים הפשוטים באופן אותו בקשת - אין לה ערך אריטמתי כלומר : ערכם הוא כ "תווית" בלבד. לשון אחרת האקסל לא ידע לעשות בהם שימוש ב - 4 פעולות החשבון ומבחינתו הם סתם "ציור"יפה... על כן צודקת שרי בשאלתה לשם מה, (אם כך) נחוץ לך האקסל ?

תודות רבות רבות לכולכם

אז ככה. ראשית העבודות מיועדות להיות לשימוש בכיתה במחשב. אני מכינה יחידת לימוד בחשבוןלשימוש התלמידים בכיתה במסגרת הכותרת..."שילוב המחשב בהוראה". דווקא יש משהו נחמד בשימוש באקסל בכך שניתן ליצור משימות חקר בעזרת הנוסחאות הניתנות לשימוש באקסל. בעזרתן התלמידים מגלים את החוקיות לבד... יש לי רעיון שראיתי באחת ההשתלמויות שעברתי אבל אני לא כל כך מצליחה לישם את זה במחשב... ולך בני אני רוצה שהמסך שלי יראה את הדף המוגמר באקסל ללא קוי הרשת אני לא צריכה להדפיס כלום זה ישרא על המחשב לעבודת התלמידים רק אני רוצה שהגליון יהיה ללא קוי הרשת ויחד עם זאת יראה את המשבצות הצבועות בגודלן הטבעי...אם אתה מבין למה אני מתכוונת. אני יכולה לצרף את דף העבודה הבסיסי שלי שתוכל לראות וליעץ לי..בכל אופן המון תודה אני נפעמת מהנכונות של כולכם. אני מורה למוסיקה בבית ספר יסודי(מסיימת תואר שני בתחום זה), מחנכת כיתה ה´ .אני עוברת הסבה למתמטיקה. במוסיקה אני בהחלט יכולה לעזור לכל מי שחפץ נצלו זאת - רק תרויחו.... (מסיבות סיום, טקסטים, פלייבקים, וכד´) ושוב תודות רבות, רקפת

רקפת- Excel

לשאלתך על ביטול תצוגת קווי רשת אז זה: כלים=> אפשרויות רצ"ב צילום המחשה בברכה לשרותך !

יעול העבודה עם סרגל הכלים

הי רקפת, קראתי את בקשתך ואת הסיוע שהגישו לך, ואני רוצה להוסיף משהו קטנטן במידה ותחליטי להשתמש בוורד. כשעבדתי עם הסרגל, העבודה היתה די מעצבנת, אבל למדתי טריק, לאחר שתכננתי קבעתי מראש כמה שברים אני אצטרך, פשוט עשיתי העתק/הדבק של שבר אחר מספר פעמים, ואח"כ רק נכנסתי לשנות את המספרים, שזה הרבה יותר קל מאשר כל פעם לגשת לסרגל, לבחור את השבר, לכתוב בפנים וכו´´´. תנסי, מקוה שיעזור לך, אסנת

lolabs

New member
אסנת../images/Emo23.gif

ושוב למדתי משהו קטנטנן אכן זה מעצבן כל פעם לעבוד עם הסרגל חן חן להערה המועילה לולה

למעלה