זקוקה לעזרה

אביבוש23

New member
זקוקה לעזרה

כתבתי את זה גם בפורום הנקה אשמח אם תוכלנה לעזור לי ביתי בת שלושה חודשים מזה כחודש היא מסרבת לינוק רק כשהיא ישנונית היא מוכנה מ12 בלילה אין שאיבות או הנקה עד 6 בבוקר ואז היא ממשיכה לישון עד 12 בצהרים תוך כדי מתעוררת עוד פעם אחת יונקת קצת וחוזרת לישון עד 12 כמויות החלב יורדות ונמאס לי לשבת עם המשאבה שעתיים בשביל קצת חלב אני מוצאת את עצמי כל היום שואבת והכמויות שיוצאות לא מספיקות וזה נורא מתסכל אותי אני כועסת על עצמי שהגענו ל מצב הזה אני נותנת לה תמל פעם פעמיים ביום כשאין ברירה ואני ממש מתעצבנת על עצמי נורא קשה לי לתת לה תמל התחלתי לחפש יועצת הנקה ובעלי התפטר מה שהביא אותי למצב שאני צריכה לוותר על היועצת אני מתה לחזור להנקה מלאה ומפחדת שלא אוכל לחזור לעולם יש לכן אולי הצעות מה אני יכולה לעשות??? אף פעם לא קבלתי הדרכה איך מניקים בליס ילדתי יום שישי ולא הייתה יועצת הנקה :( בעיקרון היא ינקה מצויין ולא הייתה בעיה אבל בעלי לא רצה שאני אניק מחוץ לבית אז הייתי נותנת בקבוק וכנראה שהיא גילתה שזה ממש נוח אפילו יותר מהציצי

Revili

New member
שביתת הנקה

באמת עצוב לשמוע שאתם נתקלים בקשיים כאלה בהנקה בגלל חוסר תמיכה וחוסר ידע. מדוע לא להניק בחוץ? האם אי אפשר להכנס לתא הלבשה, לשבת בכסא צדדי ולהפנות את הגב, להתכסות בחיתול או אפילו להניק באוטו? תינוק יונק שמקבל בקבוקים יכול לפתח העדפה לבקבוק ומכאן קצרה הדרך לדחייה של השד, כמויות החלב יורדות והדרך לסיום ההנקה היא קצרה. זה נקרא "שביתת הנקה" והיא נגרמת כתוצאה מבלבול פטמות. אני ממליצה מאד כן להשקיע בפגישה עם יועצת הנקה, לפי מה שאת מתארת, תוך זמן קצר תגיעו למצב שהתינוקת תקבל כמעט רק תמ"ל - תמ"ל עולה המון כסף !!! נסי לחשב כמה יעלה לכם לקנות תמ"ל עד סביבות גיל שנה ואף יותר...הרבה יותר כסף מפגישה עם יועצת הנקה...ערכי את החישוב יחד עם בעלך ותגיעו למסקנה שהכי חסכוני להניק, גם אם צריך פגישה עם יועצת. בינתיים, קראי את כל הקישורים כאן ופה ונסי לחבב את השד על התינוקת - הכל בהדרגה ולי לחץ...לא יעזור להכריח אותה לינוק. המשיכי לשאוב אחרת היא לא תרצה לינוק בכלל ואל "תרעיבי" אותה, תינוק רעב לא בהכרח יסכים להתחבר לשד וזה רק יגרום ליותר רתיעה. נסי בעדינות לעשות מה שכתוב במאמרים - הרבה "עור לעור", אמבטיה משותפת, שינה משותפת, הנקה בלילה ומתוך שינה, הרבה תנוחת ערסול ודאגי שכאשר היא מתחברת לשד מיד יגיע לה חלב לפה, אפיךו אם זה דורש להזריק מעט חלה במזרק לזוית הפה שלה...הכל כתוב בקישורים. הפגשי עם יועצת הנקה - אל תתיאשי, אפשר לתקן את המצב.

אביבוש23

New member
אין ספק שאת צודקת!

אבל בעלי אינו מבין מה אני כ"כ מתעקשת על "ההנקה הזאת" אני מרגישה כ"כ מחוברת אליה שזה נורא חשוב לי יש לי כמה שאלות 1. יכול להיות שהיא לא אוהבת את תנוחת העירסול?? שבא אני מניקה אותה כי גם בלי שום קשר להנקה כשאני שמה אותה על הידיים בתנוכת עירסול היא משתגעת נסתי להניק אותה וזה גם לא עוזר 2.אם אני אקנה פיטמת סילקון יש מצב שזה כן יעזור לחזור לפחות לקירבה של הציצי ואז לאט לאט לחזור לינוק? תודה מראש

Revili

New member
את יכולה לנסות...

להניק אותה בשכיבה...יש תינוקות ובמיוחד אם הם בשביתת הנקה שמתנגדים לתנוחת עירסול. הניחי אותה במיטה שלך ושכבי לצידה, אולי ככה היא תסכים. פטמות סיליקון לא כלכך מומלצות...לפני שאת מתחילה איתן, נסי את ההמלצות האחרות שמפורטות בתשובה הקודמת שלי ובמאמרים שנתתי לך. אם את רוצה קצת חומר קריאה על יתרונות ההנקה עבור בעלך, אשמח להפנות אותך.

אביבוש23

New member
נסתי כבר

רק בבוקר שהיא עיפה עדיין אני מניקה אותה בשכיבה וזה הולך מצויין!! אבל איך שעובר השעה 12 בצהריים היא מסרבת!! לא רוצה בכלל!! אני מנסה שוב לשכב ולתת לה לינוק היא לא רוצה מתחילה לבכות ולצרוח לא יעזרו מאמרים וכו' בעלי יודע עד כמה חשוב חלב אם אבל הוא רואה שאני שואבת אז הוא לא רואה מה הבעיה כמה לוקחת יועצת הנקה? קבלתי ממשהי מספרים של יועצות אבל יש רק אחת מת"א שבאה עד הבית ולא כתוב כמה היא לוקחת........ למה פטמות סילקון לא מומלצות?

Revili

New member
יש כמה וכמה...

יועצות הנקה שמגיעות עד הבית...ראי את הרשימה כאן. מומלצת דוריס ספרר וזה עולה בערך 450 ש"ח....אבל אז תקבלי גם ליווי טלפוני בהמשך. אחת ההמלצות היא אכן להניק כאשר התינוק מנומנם או ישן, בחדר חשוך ושקט...נסי זאת גם במהלך היוםף להכנס איתה למיטה, להחשיך את החדר, להצמיד אותה אלייך כאשר את בלי חוצה והיא רק בטיטול ולתת לה לחפש את השד. גם אמבטיה משותפת יכולה לעזור. אל תתעקשי להניק אם היא צורחת, נסי להרגיע אותה ואז לנסות שוב... הבעיה עם שאיבות, שהן מתישות, גוזלות המון זמן, הכמות הולכת וקטנה ותוך זמן מה פשוט עוברים לתת תמ"ל - שאיבה היא מצויינת, אך לא כמו הנקה. פיטמות סיליקון יכולות לעזור, אך רצוי בליווי של יועצת...הבעיה איתן שהיניקה לא תמיד יעילה כי התינוק לא מצליח ללחוץ היטב ולרוקן את השד ולאורך זמן כמות החלב פוחתת...בנוסף, תינוק שהתרגל לינוק עם פיטמת סיליקון, פעמים רבות יסרב לינוק בלעדיה - זו יכולהלהיות אופציה, אך רצוי בהנחיית וליווי יועצת.

למעלה