זקוקה לעזרה...

light angel

New member
זקוקה לעזרה... ../images/Emo20.gif

יש לי בעיה קטנה, בעניין עבודת חקר. אני זקוקה לשירים (מודרניים) של גברים שכתבו מנקודת מבט של אשה. מישהו מכיר שירים או משוררים כאלה? תודה, אורלי

עגנון

New member
אלתרמן ופן הם מודרניים?

אז "וידוי" של פן, ו"ניגון עתיק" של אלתרמן. ביאליק הוא כבר עתיק, אבל אחרי ששלי שגעה אותנו עם "בין נהר פרת" אי אפשר להתעלם, וכמובן להוסיף את "לא ביום ולא בלילה" ואת "מנהג חדש". שבת שלום!

light angel

New member
כן, זה הרעיון בערך...

רק שהמורה לא רוצה שירים מולחנים. היא טוענת שבשיר כזה כל תשומת הלב הולכת למנגינה ולא למילים. אחרת יש לי עוד רעיונות, יש שירים מולחנים נהדרים שמתאימים למטרה... למעשה, הרעיון לעבודה עלה לי כשנסעתי באוטובוס ושמעתי שיר כזה שגבר שר בלשון אשה
הרעיונות הטובים ביותר באים במקרה, אין ספק.

shellyland

New member
תמסרי למורה שלך ממני שהיא אידיוטית

וידוי של אלכסנדר פן הוא מועמד מצויין למטרות שלך והעובדה שהלחינו את השיר לא צריכה להמעיט מן הערך הספרותי שלו.

שיהיה לך ברור כמו שתיים ושתיים

שצריך להטביע את המורה שלך במים..... שיר מדהים, חבל שלא תשתמשי בו. פוגע בול בכיוון שאת מחפשת.

shellyland

New member
קשה לומר על השיר הזה שהוא מדהים

בכל זאת - תכניו מאוד קשים ואלימים, אבל לצורך העבודה שלה זה יהיה מוצלח.

חבל, רציצי להציע את

"בא לשכונה בחור חדש" של אולארצ'יק (או שאולי זה מנקודת מבט של גבר ולא הבנתי..)

Idan91

New member
../images/Emo6.gifחשבתי ש../images/Emo187.gif

הפכת להיות המורה שלי למתמטיקה!

hillelg

New member
הי! 'ניגון עתיק'?

הוא נכתב מנקודת מבט של גבר מאוד מאוד!

shellyland

New member
גם זמר שלוש התשובות

לא נכתב מנקודת מבטה של אישה אלא מדובר-מספר.

shellyland

New member
על סמך מה אתה אומר את זה?

אין ספק שהדובר בשיר הוא מספר חיצוני לאירועים ("הוא אמר", "היא אז רגע שתקה ותחייך") אבל מינו אינו מזוהה. למה אתה חושב שזאת אישה?

יש לזך, כמה וכמה כולל כמה שירי אונס

הספריה שלי במרחק 3000 ק"מ ממני, אז אמליץ לפחות להציץ ב"כיוון שאני בסביבה" אבל יש לבטח גם באחרים.

shellyland

New member
זך הוא מודרנה?

הוא לא פוסט-מודרנה? על פי מיטב זכרוני, בחלוקה "שירה מודרנית" ו"שירה צעירה" זך שייך לשנייה.

למעלה