זקוקה לעזרה מכן...

שי789

New member
זקוקה לעזרה מכן...

הי מצאתי לנכון לכתוב בפורום הזה כי אתן כבר מנוסות ואולי תוכלו לעזור לי. אני מצרפת לכאן פנייה ששלחתי למספר רופאים. אשמח אם תגידו לי אם התסמינים שכתבתי כאן אופיינים למחלה. מודה מראש,שי. שלום ! מזה כזמן רב מאוד אני סובלת מכאבים חזקים מאוד בבטן התחתונה שלי בנקודה ספציפית שם ולעיתים קרובות מאוד ביחסי מין בעת התנוחה המינסיונרית ולפעמים גם באחרות... פניתי מספר פעמים לרופא הנשים וביצעתי למעלה מ5 בדיקות אולטראסאונד וגינלי שהראו פעמיים ציסטות שלפי הרופא עברו לאחר המחזור הבא. יש לציין שהכאבים הללו חזקים במיוחד בזמן הביוץ והבטן שלי מתנפחת תמידי לצורה הריונית. יש לי באופן כללי רצון תמידי לשתן(אני לפעמים מתעוררת גם בלילות אך אין הרטבות לילה או משהו כזה..) ואין שום דלקות גם את הבדיקות הללו ביצעתי עם כל בדיקת אולטרא' והכל תקין... השבוע כמעט ולקחתי עצמי למיון היוו לי התכווציות איומות בבטן התחתונה כמו הכאבים שאני חשה בעת הסקס מדובר בכמה ימים לפני מחזור... האם מדובר באנדומטריוזיס ? שלפוחית רגיזה? ואם לא מה יכולה להיות הבעיה אם היא לא גניקולוגית?? הייתכן ששבועיים ומעלה מהחודש כולו ארגיש כאבים בבטן :פעם של מחזור פעם של ביוץ ופעם של משהו לא ידוע???זה גם קורה לי ביחסי מין תמיד הבטן התחתונה כואבת ואני רוצה להשתין.. אני אודה לתשובתך כי אני כבר ממש מיואשת הכאבים לא חולפים ותמיד אומרים לי שהבדיקות תקינות... ושזה קשור בביוץ.. מצטערת על המלל הארוך אבל אני באמת כבר חסרת אונים... תודה רבה!!! **בבקשה כל מי שיכולה להגיב לי זה ממש יעזור לי לאפיין אם אכן מדובר בכך. תודה לכן ובריאות לכולן.

זואילי

New member
הי שי

את יודעת שאנחנו כאן לא רופאות ומשתפות ומייעצות כל אחת מנסיונה בלבד. "תמיד אומרים לי שהבדיקות תקינות" - זה משפט שיושב עלינו לרוב בול. את מוזמנת לקרוא בטאגליינס את השאלון שיש ולראות אם התופעות מוכרות לך.... בכל מקרה, ובתור אחת שלקח לה 17 שנים למצוא תשובות (ו 17 שנים שעלו לי בפוריות שלי לצערי) - אני ממליצה לך בחום לפנות לייעוץ במרפאת האנדו בתה"ש. לספר שם על כל תופעה שהיא, גם אם מדובר בתופעות שאת חושבת שאין להן קשר לכלום וגם בנושאים הכי אינטימיים ומביכים שאת שומרת לעצמך. אני יכולה לספר לך שפעם ערכתי יומן כאבים וגיליתי שבתקופה של כחודש היו לי אולי 6 ימים בלבד ללא כאבים. כל שאר הזמן היו כאבים 24 שעות ביממה יום יום. שיהיה בהצלחה, ותרגישי טוב.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

מציעה לך כמו זואילי לפנות למרפאת האנדו' בתה"ש, נראה כי מצבך מצריך בירור מעמיק ולא יעוץ אינטרנטי. את מוזמת לקרוא כאן-יש המון מידע שיכול לעזור לך. אם תתני יותר מידע-אולי נוכל לעזור יותר. מה זה "זמן רב"? בת כמה את? מתי וסת ראשונה? האם כאבי מחזור?

שי789

New member
תגובה..

הי דבר ראשון אני מודה לכן מאוד על ההתיחסות . אני עוד מעט בת 25 .ווסת ראשונה בגיל 14.5 הכאבים בגדול הם משהתחלתי לקיים יחסי מין (גיל 19) תמיד סבלתי מכאבים בחדירה, בהתחלה חשבתי שמדובר בווסטיבוליטיס אבל כנראה זה היה קשור באיבר המין של החבר הראשון כי עם בנים אחרים הצלחתי לקיים אבל עם הכאבים בבטן התחתונה בתנוחה המיסיונרית ולפעמים בתנוחות אחרות(כאבים נסבלים ולפעמים לא עד כדי דמעות...) בכללי הכאבים שעליהם אני מדברת קיימים מאותן התקופות רק שבשנה האחרונה זה ברמה של כאבים תוך כדי יחסי מין כאבים באותו יום בבטן ואז כאבי ביוץ... אני די מזדהה עם התסמינים בגלל זה נכנסתי לפורום שאני אוכל לדבר עם בנות שאולי הזדהו עם תסמינים כמו שלי.. שאלה נוספת-הצעתן לי לפנות למרפאה איך אני עושה זאת? זו מרפאה בתשלום/דרך קופת חולים..?

sheronher

New member
היי שי

גם אני כמוך סבלתי מאותם התסמינים וכל הרופאים אמרו לי שהכל אצלי בראש. מרפאת תל השומר היא מרפאה שלבי"ח וקופות החולים ולכן ניתן להגיע עם טופס 17. תוכלי לקבוע תור בטלפון 035302024/035302018 - תבקשי לקבוע תור למרפאת אנדומטריוזיס. המרפאה עובדת בימים ב' וד'.אם את בכללית, סביר להניח שיעשו בעיות, אבל תנסי לקבל טופס 17, במידה ולא תקבלי תגיעי ותשלמי זה לא יקר, 120 ש"ח, ותבקשי מכתב מפורט מהרופא שיקבל אותך כדי שתוכלי לקבל טופס 17 לפעמים הבאות.שמרי את הקבלה ותבקשי החזר מהכללית. תעדכני מה ק'ורה איתך ונוכל לדעת איך מתקדמים מפה. לי לא נתנו טופס 17 וגם המכתב לא עזר אז כתבתי מכתב למנהלת המחוז וקיבלתי אישור מיוחד לתקופה של שנה עם אפשרות להארכה. את בידיים טובות
קודם כל קבעי תור ותראי איך את מתקדמת מפה , אם זה אנדו או שלא :) שיהיה המון בהצלחה
מחכה לעדכונים

שי789

New member
תגובה:)

הי חמודה,תודה רבה לך.. האם הם מבצעים שם את כל הבדיקות ואז קובעים במקום אם אכן מדובר או לא? כלומר באותו מפגש ראשוני??

sheronher

New member
היי

זה מאוד אינדיבידואלי אצל כל את. את האבחון ניתן לעשות למיטב ידיעתי אך ורק ע"י לפרוסקופיה, אבל לרוב ומאחר והם כבר מנוסים הם יודעים אם אכן סובלת מהסימפטומים של המחלה ויש השפעה על החיים שלך נותנים בהתחלה פתרונות מדכאים כמו גלולות ברצף, לא ממהרים לנתח ואם הטיפול של הגלולות עוזר אז מה טוב. אני מציעה שתפני למרפאה וארי הבדיקה ראשונית תדעי קצת יותר. תתקשרי כבר מחר מאחר והתורים הם דיי רחוקים למיטב ידיעתי... מחכה לעדכונים ממך לגביי התור ושיהיה בהצלחה!

שי789

New member
תגובה:))

הי שרוני, תודה רבה לך את ממש עוזרת לי אני אכן אתקשר כבר מחר עוד שאלה האם מבצעים באותו ביקור אלטראסאונד או בדיקות אחרות כדי לראות את השחלות וכל הנושא? או שזה שוב מצריך ביקור ידוע לך או למישהי שכבר היתה איך עובד הביקור הראשוני??? ודבר נוסף חשבתי לבצע את בדיקת הדם CA שקראתי שגם דרכה ניתן לראות את הסימפטומים ולבוא מוכנה לביקור עם תוצאות.. מה דעתך? תודה , שי.

זואילי

New member
סביר להניח

שחוץ מבדיקה ידנית יעשו לך גם אולטרסאונד. את יכולה לבצע את ה ca 125 ולהגיע לייעוץ עם התוצאה. אני רק לא זוכרת באיזה יום למחזור מומךץ לעשות אותה... תביאי איתך כל בדיקה שיש לך בנושא, מכל רופא שהיית אצלו... תעשי מכל דף העתק לך שישאר אצלך (תכיני לך קלסר) ועוד עותק לתת לתיק שיפתחו לך במרפאה.

ברוכה הבאה

כמו הבנות גם אני ממליצה לפנות למרפאת אנדומטריוזיס בתה"ש....לאבחון. תרגישי טוב ובהצלחה

למעלה