זקוקה לעזרה ועצה

choco262

New member
זקוקה לעזרה ועצה

בוקר טוב.
אני צריכה קצת עזרה. אני בוגרת תואר ראשון במדעי המחשב. מתחילת התואר ידעתי שהתחום קצת פחות מתאים לי ובכל זאת סיימתי אותו.

התחלתי לעבוד בתחום ונוכחתי לדעת שצדקתי. כל יום מבחינתי היה פשוט סבל.

כרגע אני מנסה לחפש מחדש מה יתאים לי. קצת על עצמי: אני מאוד מאורגנת ומסודרת, יש בי גם צד יצירתי שאני רגילה להפעיל, קשה לי להשבית אותו זה מתסכל אותי. אני לא אוהבת לשבת 9 שעות סגורה בתוך משרד אלא מעדיפה משהו דינאמי יותר, שישלב גם עבודה בחוץ או אפילו רק עבודה בחוץ.

אין לי בעיה עם עבודה בשעות מגוונות, פעם בוקר , פעם ערב. עבודת מכירות זה קצת פחות בשבילי, אבל אני אוהבת לעבוד עם אנשים.
בעיה נוספת היא שכלכלית אין לי את האפשרות כרגע לעשות תואר, אולי רק קורס. וקשה לי המחשבה לקחת קורס מבלי לדעת אם אמצא עבודה אחר כך.

אני מרגישה קצת אבודה ואשמח לעזרה וכיוון.

choco262

New member
עוד משהו קטן

חשוב לי לציין שאני כן מנסה לחפש משרה שתעניין אותי לטווח הארוך כי נמאס לי להעביר את הזמן במשרות זמניות.

ודבר אחרון, מקום שאפשר להתקדם בו מבחינה מקצועית ומבחינת שכר. אני לא רוצה להשאר באותו מקום כל החיים

YuvalGivon

New member
לבחרו קרירה נכון

כדי לבחור נכון קריירה נכון צריך לקחת שלושה דברים בחשבון :
רצון - מה את אוהבת לעשות ? מה לא ישחוק אותך אלא יתן לך כוחות,איזה סוגי עיסוק ,איזה סוגי עבודה וכו'
יכולות- כישורים,ידע,נסיון וכו'.
הכרת השוק - להכיר את שוק העבודה,האפשרויות,תנאים וכו'.
&nbsp
זה כמו שולחן של שלוש רגליים שצריך את כולם .אחרת נכנסים למעגל של תסכול וסבל שפוקד את רוב שוק העבודה ללצערינו.
&nbsp
אם את רוצה הדרכה איך עושים את זה נכון תשלחי לי מייל בפרטי [email protected] ואני אשלח לך חומר.
&nbsp
בהצלחה

choco262

New member
זאת הסיבה שציינתי הכל כאן

אני יודעת מה הכישורים או היכולת והחוזק/חולשה שלי אבל אני לא יודעת מה יהיה לי טוב.
בכל אופן אני שולחת לך מייל

choco262

New member
QA.

אחרי שהבנתי במהלך הלימודים שלא מעניין אותי פיתוח.
DB אולי כן היה מעניין אבל קשה מאוד להגיע לשם.

choco262

New member
DBA

למרות שהעלו בפני גם רעיון של BI וגם לשם שלחתי ומתעלמים. חזרו אלי רק בנוגע לQA

laikitr

New member
באותו מצב

אני כל כך מתחברת לסיטואציה שאת מתארת כי אני פחות או יותר באותו מצב. למדתי הנדסת אלקטרוניקה בלי יותר מדי רקע מוקדם על התחום. הסתמכתי על היותי ראלית ועל כך שכולם אמרו לי שזה מקצוע טוב לחיים. לקח לי מעט מאד זמן להבין שזה לא המקצוע בשבילי אבל החלטתי לסיים ולתת לזה צ'אנס. לא רציתי להכנס לתחום הפיתוח אז חיפשתי תחומים אחרים להשתלב בהם.
לקח לי די הרבה זמן למצוא עבודה, לא כל כך בגלל מחסור בביקוש, אלא מפני שהייתי חסרת מוטיבציה לחלוטין. אני עכשיו עובדת בתחום ה-IT.
אני יודעת שאני צריכה לעשות הסבה אבל לא כל כך יודעת לאיזה כיוון ולכן לא הייתי רוצה ללכת ללמוד סתם משהו רנדומלי. כל מה שתארת מבחינת מה שמעניין אותך, אם זה היצירה או העבודה הדינאמית, זה בדיוק מה שהייתי רוצה לעצמי אבל אני לא בטוחה איך להשיג את זה. שקלתי תחומים של מדעי החברה ותקשורת אבל הכל עדיין קצת באויר. בנתיים אני מתוסכלת מהיום יום ומכך שאין לי את האומץ לנסות דברים אחרים. הייתי רוצה לעשות משהו שאני ארגיש שחשוב לי.
אשמח לראות מה אנשים מייעצים לך וללמוד מזה. תודה ששיתפת.

למעלה