זקוקה לעזרה דחופה

dandi221

New member
זקוקה לעזרה דחופה

שלום, אני אני מייצגת את איראן בחודש הבא בכנס סימולציה של האו"ם בקרב בני נוער, היות ואני שגרירת איראן עליי לשאת נאום קצר בנושא חופשי בפני כל האסיפה, אני מחפשת בנרות שורות משיר, פתגם או כל ציטוט פרסי ידוע המתייחס לאמריקה, לעולם המערבי, למודרניזציה או אפילו כבוד, כל דבר אשר יכול להתקשר לנושאים האלו, לצערי עד כה לא עלה דבר בחיפושיי. אם ידוע למישהו על ציטוט פרסי כלשהו שיכול לעזור, אודה לכם מאוד! בתודה מראש, דנדי.

niya

New member
היי דנדי וברוכה הבאה../images/Emo24.gif

את יכולה להתחיל לחפש כאן בפורום... יש המון קישורים לסרטים, לשירים, וכדומה. יש כאן המון ביטויים, חלקם מתורגמים לעברית וחלקם לא
ואני בטוחה שעוד מעט יכנסו ואולי יסייעו לך יותר

dandi221

New member
תודה :] אבל...

עוד לא מצאתי שום דבר :/ אז אודה מאוד אם מישהו ימצא משהו!! :]

dandi221

New member
מצטערת אם אני מתקרצצת, שאלה אחרונה :]

מצאתי תרגום לאנגלית של פתגם פרסי שאומר: One pound of learning requires ten pounds of common sense to apply it הפתגם הזה לא מדהים, אבל עקב קוצר זמן נסתפק בו והוא יוכל להתאים לי, עכשיו רק נשאר לי להצליח לתרגם אותו איכשהו חזרה לפרסית, המטרה היא לפתוח בשורה פרסית (שמן הסתם אף אחד לא יבין) ואז להסביר את הפירוש ולהמשיך הלאה בהקשר שלו לנאום... הבעיה היא, שאני ממש לא מבינה בפרסית ולא יודעת לקרוא או לדבר פרסית, לכן, אם מישהו במקרה מכיר את הפתגם או יודע פרסית ממש טוב ומצליח לתרגם אותו לפרסית ולכתוב את זה באנגלית-פרסית (הפתגם בפרסית כתוב באותיות לועזיות כך שאני אצליח להבין) אני אהיה ממש אסירת תודה! אני יודעת שזו אולי בקשה קצת גדולה, אבל אם מישהו במקרה יענה לה, זה ממש יציל אותי! תודה רבה מראש לכל מי שינסה :]

niya

New member
דנדי יקירה

את ממש לא מתקרצצת, זה בסדר. אם אני הייתי יודעת פרסית הייתי עונה לך אני בטוחה שמישהו מבין דוברי הפרסית כאן עוד מעט יכנסו ויתרגמו לך בשניה

niya

New member
אולי זה יועיל?

ציטוטים פרסיים זה כבר עלה כאן בעבר, או זה או אולי: זֶנְדֵגי גוֹהֶה, וְמַן יוֹבּוּסַת דַארַם. ומשמעותו: החיים הם קקה, ויש לי עצירות. שמצאתי סתם בשיטוט באינטרנט?

dandi221

New member
חחחחחחח הרגת אותי

המשפטים לא התאימו, אבל תודה בכל אופן :] חשבתי במקרה הכי גרוע, אם אני לא אצליח לתרגם את הפתגם, אני סתם אקח איזה שורה בפרסית ואומר שזה הפירוש שלה, גם ככה אין יותר מידי סיכויים שמישהו יבין מה היא אומרת, אם באמת אני לא אמצא פירוש, אני אקח את הציטוט העמוק שרשמת לי פה ואשתמש בו, זו בהחלט תהיה בדיחה שתלווה אותנו (המשלחת האיראנית) לאורך כל הכנס :]

niya

New member
לא מומלץ../images/Emo9.gif

אנחנו, כישראלים, תמיד חושבים שאף אחד לא מכיר את השפה שלנו... ואנחנו אף פעם לא יכולים לדעת מי מסביבנו מבין או לא את מה שאנחנו אומרים. הייתי ממליצה לך לקחת ת המשפט הזה כמשפט בדיחתי לחבר'ה במסע, תהפכו אותו אפילו להמנון ולחזון שלכם (אגב, שימי לב שיש לו משמעות עמוקה למרות ה"גסויות") אבל קחי משפט אמיתי ועמוק. התרבות הפרסית משופעת בפתגמים ואמרי שפר וחבל להרוס עם משהו לא מתאים.

פרויז1

New member
תבחרי שירים אם זה עוזר לך.

נניח : שירי יומולדת, או כל נושא אחר.אריץ את בקשתך ואביא לך לינק.

dandi221

New member
כרגע די ביססתי את הנאום על אותו ציטוט

אז נראה לי שאני פשוט אשאר איתו, אני רק מחפשת דרך לתרגם אותו חזרה למקור שלו בפרסית: "One pound of learning requires ten pounds of common sense to apply it" שוב, אם מישהו יצליח, אני אהיה אסירת תודה :]

למעלה