זקוקה לעזרה דחופה!

tyfirst

New member
זקוקה לעזרה דחופה!

חברה שלי ילדה לפני יומיים וחצי, היא בבית חולים. התינוק נולד חודש לפני הזמן, הוא קטן (2.200 ק"ג) ובקושי אוכל. כרגע נותנים לו סימילאק, כי הוא בכלל לא מצליח לינוק. הבעיה היא שנהיו לחברה שלי גושים קשים וכואבים מאוד בשני השדיים והיא סובלת נורא ובוכה. היא ניסתה לשאוב וניסתה אמבטיות חמות, אבל זה רק הולך ונהיה יותר גרוע. גם סחיטה עם היד לא עוזרת. מה עושים? אנא תנו לי עצות להורדת הגודש.

tyfirst

New member
פרטים נוספים

בבית החולים חלק מהאחיות אומרות לה לעשות קומפרסים קרים וחלק אומרות לעשות קומפרסים חמים - מה נכון? ועוד שאלה - האם יש איזו דרך לשחרר גודש בעזרת אלכוהול?

מינימי2

New member
SOS

באיזה בית חולים היא נמצאת? האם עובדת בו יועצת הנקה מוסמכת IBCLC? האם יש משאבות חלב בתינוקיה או בפגיה? הציעי לה בחום להזמין יועצת הנקה בדחיפות אל בית החולים (כמו ביקור בית פרטי, רק שהיועצת תגיע את המחלקה)! אם היא רוצה להניק יש צורך להאכיל את התינוק בצורה נכונה, לבדוק מה הסיבה שבגללה הוא מתקשה לינוק, לשאוב לו חלב (ניתן גם להשכיר משאבות מיד שרה או ממקורות אחרים). אחיות במחלקת יולדות בדרך כלל אינן יועצות הנקה מוסמכות, כדאי להיזהר מעצות לא מוסמכות שעלולות לפגוע בהנקה ולהקשות מאוד על האמא לחזור ולהניק בהמשך. כדי להקל על הגודש כדאי לעשות קומפרס חם ואז לנסות לסחוט מעט חלב עד שהשד מתרכך מדי, או לחלופין לשאוב בעזרת משאבה ולרוקן את השד עד כמה שניתן. לאחר מכן ניתן להניח קומפרס קר כדי להקל על כאבי הגודש ואף לקחת נורופן או אדוויל להקלה על הכאב. חשוב מאוד להוציא חלב מן השד כדי להימנע מסתימות בצינוריות החלב. מצרפת לך רשימת יועצות הנקה, הדבר הטוב ביותר יהיה לדבר עם אחת מהן. אם תגידי באיזה בית חולים ובאיזו עיר היא גרה אולי נוכל להמליץ על מישהי ספציפית http://www.leida.co.il/print.asp?id=26007 ועוד רשימה http://menikot.com/index.php?option=com_content&task=view&id=98&Itemid=109 אנא עדכני אותנו

זקוקה לעזרה דחופה

Your friend should be pumping at least 8 times in 24 hours and applying ICE PACKS, not hot water to the breast. Heat makes it worse becuase the heat causes the milk ducts to expand and this pulls more milk into the breast. ICE, ICE, ICE! Pump, pump, pump. which hospital is she in? she should look for the yoetset hanaka to help her get the baby on the breast, or at least to get her milk to him. Let us know what happens.​

למעלה