זקוקה לעזרה דחוף!!!

joeliene

New member
זקוקה לעזרה דחוף!!!

מחר בבוקר, שזה כבר בעצם היום אני אומרוה ללכת על לראות קב"ן על מנת להוציא פטור מנשק (שאני כבר בספק אם ילך לי) באופן עקרוני אני פציפסיטית..... אני מתנגדת לאלימות מכל סוג שהיא. הרבה זמן חייתי בהכחשה לגבי הצבא, אבל זהו -שבוע הבא אני הולכת להתגייס ואני כל כך מפחדת שיכריחו אותי להשתמש בנשק, כי זה הדבר האחרון שאני רוצה לעשות בחיים שלי..... באופן עקרוני אני הולכת לטעון לחרדה כללית מנשק בעקבות טראומה שקרתה לי בילדותי, ובמקרה הכי רע לצאת על קב"ן השאלה היא- האם אני פשוט יכולה להגיד שאני פציפיסטית ויתנו לי פטור מנשק? האם זה לא מאוחר מדי להצהיר על פציפיזם? האם אחרי שלא ילך לי עם הקב"ן אני יכולה להצהיר על פציפיזם? למי אני באה ואומרת "הי, אני הדר ואני פציפיסטית" מקווה שיש מישהו שאוהב לענות על שאלות באמצע הלילה..... תודה הדר

מקווה שזה לא מאוחר מדי

להצהיר על פציפיזם יכול איכשהו לתת פטור מנשק בוועדת מצפון, וגם אז זה מאוד מורכב (כלומרת אי אפשר ישר לבקש פטור מנשק, אפשר לשכנע אותם שאת ראויה לפטור ואז אולי להתפשר איתם על פטור מנשק), ואולי אולי גם תצליחי לשכנע אותם בלשכת גיוס, אם כי הסיכויים קלושים, וחשוב גם לא להתפתות להאמין להבטחות כי כבר היו דברים מעולם (בדיוק אתמול כתבתי פה על פציפיסט שהבטיחו לו שהוא לא יצטרך לשאת נשק, אבל בטירונות הכריחו אותו לשאת נשק והוא התאבד). לקבן לרוב לא כדאי לספר בכלל על פציפיזם, כי הסיכוי שהוא יתחשב בזה אפסי והסיכון שהוא אוטומטית ייראה בך ככשירה לגמרי עולה פלאים. עדיין לא מאוחר להגיש פניה לוועדת מצפון אבל אולי כדאי שלפני כן תתייעצי עם מישהו. אני אשמח לעזור ויש פה אחלה אנשות בפורום ויש גם את רשת הליווי של פרופיל חדש שמאוד מומלץ להעזר בה.

joeliene

New member
השאלה היא אם אני יכולה להצהיר על

פציפיזם אחרי שאמרתי שאני מפחדת מנשק?

שאני אשפשף?

להצהיר בוועדה? אין מניעה. רק קחי בחשבון שאם כל מה שיש לך להגיד לקבן היום זה שיש לך רתיעה מנשק, רחוק לא תגיעי איתו, לא לפטור מנשק ובטח לא משירוצ. פטור מנשק זה משהו שכמעט בלתי אפשרי להשיג בצבא, כי בעיקרון אין כזה דבר (למעט פטור זמני בגלל מצב זמני, נניח אצבע שבורה), והמעטים מאוד שמשיגות אותו עושים זאת לרוב בלהביא את הצבא למקום שהוא מוותר עליך ורק אז להתפשר ולומר שבעצם את מוכנה לשרת רק בלי נשק. קבן סצפיפית לא יכול לתת פטור מנשק (רק זמני, ופה זה לא עומד על הפרק) כך שאיתו גם לנהל משא ומתן של את כמעט משוחררת אבל בעצם אולי יכולה לשרת רק עם פטור מנשק לא ילך.

Mיקי_

New member
אף פעם לא מאוחר מידי

למרות שעכשיו לא יקבעו לך וודעה רגילה. להצהיר כמה שיותר מהר. קב"ן לא משחרר על פציפיזם, והפטור מנשק הוא על בסיס אה-אדיאולוגי ובהחלט על הבסיס הנפשי שאת נתת, פטור מנשק מטעמים מצפוניים זה בדר"כ אחר וועדת מצפון בה משכנעים אותך להתגייס. לא שמעתי על אנשים שקיבלו פטור כזה מטעמים אידיאולוגים אחרי גיוסם. את צריכה לשאול את עצמך כמה את מוכנה לרעיון של כלא צבאי... ואם כן לסרב גיוס ביום גיוס. זו דרך קצרה יותר להגיע לוועדת מצפון אבל קשה מאד. לגבי קב"ן ואז פציפיזם בדר"כ עושים אתהמסלול ההפוך קודם פציפיזם ואז קב"ן...

joeliene

New member
אני יודעת שזה ישמע כמו השאלה

הכי מטומטמת ששמעתם אי פעם, אבל איך אני מסרבת גיוס? אני הולכת לבק"ום? לא הולכת לבקו"ם?מה אני אומרת שם ולמי? היום שהיתי בקב"ן הוא לא נתן לי פטור מנשק....... הוא רצה לשחרר אותי על 21, אבל לא רציתי, אני מפחדת שאולי זה יפגע בי איכשהו לעתיד אז בסוף יצא 64..... וחשבתי לעצמי שאני רוצה לנסות להשתחרר על פציפיזם, אבל הבעיה היא שלא הייתי חברה בארגונים כמו פעולה ירוקה, פרופיל חדש וגם לא בהפגנות..... יש לי סיכוי להשתחח על פציפיזם או שהסיכוי היחיד שלי להשתחרר הוא נפשי?

Mיקי_

New member
לא חייבים להיות חברה במגמה ירוקה

סלון מזל או אנרכיסטים נגד גדרות ולהיות טבעוני כדי להיות פציפיסט. אני לא אכחיש שזה עוזר אבל זה לא חובה... את הולכת לבקו"ם ומסרבת להתחייל. מה שמגיע אחר כך זה כלא... ואחרי זה אם תאבקי מספיק חזק וועדת מצפון ואם פחות חזק שיחרור על חוסר התאמה. בכל מקרה צריך לזה עצבים מברזל. את צריכה הדרכה זה בטוח, אל תעברי את זה לבד ואל תעשי ניסיונות על רטוב.

למה ישר לכלא?

רוב הסיכויים שהיא יכולה כבר עכשיו לפנות לוועדה בלי לחכות ליום הגיוס

Mיקי_

New member
נו נכון

אמרתי לה את זה אבל היא שאלה על אם היא מחליטה לא להתחייל מה היא עושה ביום הגיוס... לוועדה פונים טרום גיוס טרום חיול וזה מה שהמלצתי לה לעשות. קרא את הודעותיי הקודמות. אני בהחלט ממליצה לפנות לבקש וועדה כבר עכשיו מה שיותר מהר לפני שמגיע יום הגיוס.

מריבת התנצלויות

לא חשבתי שאת לא יודעת שאפשר לגשת לוועדה לפני יום הגיוס, חשבתי שאולי הנחת בטעות שהיא כבר ממש לפני גיוס ואולי היא לא. אבל בעצם אולי היא כן. אז, ג'וליאן, מה את אומרת?

Mיקי_

New member
אני בהחלט הבנתי שהיא ממש לפני גיוס

אבל כמו שכתבתי אף פעם לא מאוחר מידי פשוט צריך לפעול מהר...

Mיקי_

New member
שזה ממש לפני גיוס

אני ממליצה לך להתחיל להתניע... אם זה אומר לפנות לפ"ח או לגבש פה מכתב ולשלוח אקספרס אבל ממי הזמן רץ מהר... רוצי איתו!

דחוף, אה.

שבוע לפני, לדעתי אין סיכוי שידחו לך את התאריך גיוס כדי שתוכלי להופיע בפני הוועדה קודם. אבל בחולזות שווה לנסות. במקביל כדאי להתחיל להתכונן ליום הגיוס, לנסות לשכנע שם כל מי שמוכן להקשיב שאת פציפיסטית ובשום אופן לא מוכנה לשאת נשק. אמרתי כבר שלדעתי הטקטיקה היחידה שיש לה סיכוי כלשהו זה ללכת על פטור ואז להסתייג ולהסכים לשרת בלי נשק, כי לדעתי כל עוד את רק מתעקשת על לא לשאת נשק יחסית קל להם לנפנף אותך. וכמובן להתארגן לאפשרות של כלא. אני כותב לך את הטלפון שלי בהודעה פרטית, אני מציע בחום שתיצרי איתי קשר, במיוחד לקראת היום גיוס, כדי שיהיה מישהו עם היד על הדופק של מה קורה איתך, אם את זקוקה למשל לסיוע משפטי (יש לנו עורכות דין שמבקרות בבתי כלא הצבאיים) ומה קורה בכלל. בהצלחה

Mיקי_

New member
נו, עכשיו אתה מבין את ההודעות

הקודמות שלי... אמרת בדיוק את מה שאמרתי...

פצפיציזם

רק דיברנו על מערכת הדיסאינפורמציה שמשתילה פחדים באנשים מפני פרופיל 21 והנה עוד דוגמה. דבר ראשון שכדאי להחליט זה אם את רוצה לסרב ברמה של קמפיין ציבורי (עד כמה שלציבור כיום אכפת בכלל מסרבניות. דווקא במקרה של עידן חלילי זה עבד טוב מהמצופה), או לסרב ברמה של צעד אישי פרטי, או לסרב בלי להתעמת בכלל עם הצבא. נתחיל מהסוף, בלי להתעמת אז מאוד קל לצאת דרך קבן כמו שראית, והדלת הזאת נשארה פתוחה בפניך (ויש גם דרכים אחרות, אבל לא נכנס לזה). נמשיך להתחלה. קמפיין ציבורי זה אומר לפנות לוועדה (או להתעלם ממנה) ואוחורי זה יש סיכוי לא רע להגיע לכלא, שבתור חלק מקמפיין ציבורי זה נחשב טוב, אבל אני ממליץ שתחשבי טוב טוב אם זה מתאים לך (אני באמת לא רומז לכאן ולכאן, כבר ליוויתי אנשים שהיו משוכנעים שהם הולכים לכלא ויומיומיים לפני כשזה הפך למוחשי שינו את דעתם, ואז כבר יותר קשה לצאת, לא בהרבה אבל יותר קשה). אם את עושה צעד אישי אז זה די דומה לסרוב הציבורי, רק בלי המהומה, ואז אולי מתגמשים יותר בפניה לוועדה (למשל מזכירים פחות את הכיבוש, שזה דגל אדום מבחינתם, מדברים יותר על פילוסופיה ויופי הנפש הרכה שלך). אחרי שהחלטת, בהנחה שאת הולכת לסרב, אז צריך להתכונן לוועדה אם את הולכת (לנסח מכתב, לתרגל), ולקחת בחשבון שיש סיכוי לא רע שידחו את בקשתך (הם מאוד לא צפויים לאחרונה) וזה אומר כנראה כלא לאיזה חודש-שלושה (או יותר, לכי תדעי). יש סיכוי להשתחרר על פציפיזם, אבל בהתחשב במורכבות הצעד כדאי לשקול בכובד ראש עד כמה חשוב לך לעשות את הצעד הזה. דעתי האישית היא שאם הדבר היחידי שגורם לך להעדיף את הוועדה על פני הקבן זה הפחד מ21 אז זה לא סיבה טובה, אבל אם זה חשוב לך ואת מוכנה להקדיש לעניין כמה חודשים (כולל אפשרות אגב שסתם יתעכבו לך החיים כי בינתיים גם אי אפשר לגשת לשירול), בהצלחה.

למעלה