זקוקה לעזרה דחוףף

שירלי 212

New member
חמוד

אומללה לא הייתי תאמין לי הייתי הבנאדם הכי מאושר בעולם, אם תראה לי זוג אחד בעולם שלא רב אלא רק נכנע לדרישות של הצד השני אז אגיד לך שהוא זה שאומלל. אז את פניני החוכמה שלך תשמור לעצמך.

דוגמא מצויינת -

אני ואת חלוקים בדעתינו והיות הכלי היחיד שיש לך בארסנל לפתרון מחלוקות הוא הריב והכעס אז זה מה שאת עושה - כועסת עלי. ובמצבך אין לך ברירה כי האופציה היחידה האחרת היא "להיכנע לדרישותי" - כמו שאמרתי, נכון להיום אין לך כלי אחר. כשתגדלי, תגלי (אולי - מקווה בשבילך) שיש עוד כלים - עד אז תמשיכי לראות בכעס עניין טבעי, נדרש, מובן מאליו ולא פוגם בשום פנים בתחושת ה"שלמות" והאושר שלך במערכת זוגית או בכל מערכת יחסים אחרת.

אייבורי

New member
לקרוא מעריב לנוער

האמת, תנסי לקרוא ספר ולמרות הדרמה הגדולה, מחר יהיה עוד בחור שגם יהיה החצי השני שלך ואולי שם תריבו פחות

שירלי 212

New member
וואייייייייי

תקשיבו... מבחינתי הזוגיות שלנו הייתה יפה ונהדרת זה שאני לא נכנעת לכל הבקשות שלו ויש לי גם רצונות משלי שיוצרים חילוקי דעות לא הופך את המערכת יחסים לאומללה, אלא ההפך הוא הנכון אם הייתי שומרת בלב הכל אז הייתי אומללה עברנו ביחד דברים בשנתיים האלה..הוא היה חלק בלתי נפרד מהחיים שלי ושאתם אומרים זה מתחיל בהתחזקות ואז הוא יהפך לדוס זה ממש לא נכון הוא כבר שנה בהתחזקות הזאת ואפילו לא הגיע למצב של לשמור שבת אלא רק קצת ערכים לחיים.. מה שלי אין בעיה עם זה כי לי אין את הערכים האלה מהבית אני אפילו לא שומרת בשר חלב ובגלל זה אני מדברת על דברים בסיסיים. אהבה כמו שלנו לא מוצאים בכל מקום, והפתרון שלכם הוא ישר להגיד תמשיכי הלאה..אז אולי יש קקצת משברים אבל למה אי אפשר לגשר עליהם? למה ישר לשלול? דרך אגב חלה התפתחות הוא התקשר אלי וביקש סליחה שגרם לי לבכות הוא אמר שעדיף שניקח מרחק לחשוב לבד מה אנחנו רוצים ועוד חודש נהיה יותר חכמים... מה אתם אומרים???

אייבורי

New member
רעיון מעולה

תשמעי, אולי אנחנו באמת זקנים קצת, אולי קצת שכחנו שאהבה של בני עשרים היא הכי מיוחדת בעולם, אין שני לה אל תכעסי על בלותנו, עייפות עיננו וגבנו כפוף. אבל אני חושב שטעית בפרשנות שלנו, אין הכוונה שתשתקי במערכת יחסים או שלא תביאי את רצונותיך לידי ביטוי ומימוש אלא הכוונה שתמצאי גבר שירצה את אותם דברים, ככה לא תצטרכו לריב עליהם אלא פשוט לעשות ולהנות מהם. מעבר לזה, קחו באמת חודש חופש ותחשבו.

שירלי 212

New member
:)

חחחח הרסת אותי!! לפחות מישהו הצליח לעלות לי חיוך

נומלה

New member
אז מה בדיוק הבעיה?

אם מדובר על כך שהוא מאמץ ערכים ראויים בעינייך מה הבעיה? ואם הערכים שהוא מאמץ אינם ראויים בעינייך עשי את ניתוח העלות תועלת שלך. בדרך כלל יש רמת סף. כאשר כמות הערכים הלא ראויים בעינייך (בכלל לא חשוב אם מסיבות דת, מצפון או סתם התחברות עם גורמים עוינים) עוברת את הסף זה הזמן להגיד שלום. אם זה לא המצב, לכולנו יש ערכים שחלקם איננו מתישב עם העקרונות של בני/בנות זוגנו. מתפשרים.

שירלי 212

New member
...

וואלה הערכים הם בסיסיים משהו שהוא בא איתו מהבית ואני לא הוא לקח אותי לכמה הרצאות וממש נהנתי וניסיתי ליישם אותם זה לא שהוא אומר לי ללכת עם כיסוי ראש. רק שברגעים של ריבים על דברים אחרים+ זה שאני לא מסורתית זה יוצר פיצוץ שגורם לנו להגיד מה אנחנו צריכים את זה... אמרתי לו שאני מ וכנה להתחזק בשבילו הוא אמר לי לקחת את החודש לחשוב טוב אם זה מה שאני רוצה באמת שזה לא בא מכפיה ואני יהיה אומללה. והוא יקח את החסרונות מול היתרונות ויעשה חושבים ונראה לאיזה מסקנות הוא יגיע.. הוא אמר לי שאני יכולה להתקשר אליו לשאול מה קורה ביום יום בחודש הפסקה אמרתי לו שאני לא יעשה את זה ועדיף באמת להיות בדיסטנס..מקווה שאני לא ישבר ויתקשר............

נומלה

New member
התבלבלת

את (את ולא הוא!) צריכה לעשות את המאזן שלך. תתיחסי לעצמך קצת בכבוד! אל תבטלי את הערכים שלך אל מול שלו. ואל תשתמשי במילה : "להתחזק". תשבי ותפרטי בצורה מושכלת עם מה את יכולה לחיות ועם מה לא (אי נסיעה בשבת, בישול בשבת, נידה, ישיבה מאחורי מסכים בבית כנסת, כיסוי מרפקים, מקוה, בטח יש עוד המון דברים שלא חשבתי עליהם אבל החשוב מכל הוא באיזו מערכת חינוך יהיו הילדים ועל זה הייתי עורכת חוזה!)

שירלי 212

New member
טוב

חברים תודה רבה על כל התגובות מה אני מתאמצת להראות שהקשר הזה טוב לאנשים שלא מכירים אותו מקרוב. חבר שלי פעם אמר לי "אל תספרי לאנשים את כל החרא של הקשר שלנו אנשים בעצמם לא מספרים את זה ומראים כאליו אצלהם הכל ורוד". ונוכחתי לדעת שזה באמת נכון, ואני רואה את זה בכל העצות שלכם לאנשים...ברובן זה מסתכם ב"תגמור איתה". אני ממש שמחה שלכם יש זיווג מושלם בלי מריבות וכעסים:) היה ממש נחמד לפרוק פה...את כל השליליות והמרמור שלכם תשמרו לעצמכם. שבת שלום.

kmiki

New member
למה את בוחרת לראות רק את הציניות?

לא מדברת בשם אף אחד, אבל אני למשל באמת נתתי לך תשובה מהלב על דעתי והיכרותי עם מקרים דומים לשלך. לא העלבתי אותך, לא התמרמרתי, ואפילו עמדתי לצידך בויכוח על יחסים מושלמים (או כמו שתוקנתי "תחושת השלמות" ביחסים") ועל כך שזה שהיו ריבים זה לא אומר שלא היה טוב מאד. כנראה שבאת לפה לא באמת כדי לקבל עצות, אלא בתקווה למצוא תרופת פלא, והיות ולא מצאת אותה, בחרת להתעלם מכל השאר. בפעם הבאה, אל תתני לאנשים לבזבז עליך אנרגיה אם את מתכוונת לבזבז אותה סתם ככה (טוב, זו פניה סתמית שלי, כי את תעשי מה שאת רוצה גם ככה, אבל זה פשוט לא מכובד). מה שלא יהיה, תהני, ובהצלחה, אני מניחה שעוד נתקל בך פה בהמשך, אפילו אם זה יהיה תחת ניק אחר כי יהיה לך לא נעים לחזור לפה אחרי הילד הראשון כשהוא ירצה שתתחילי להסתובב עם כיסוי ראש, לשמור נידה וללכת למקווה, לא לעשן בשבת ואלוהים יודע מה. בכל מקרה, בהצלחה

למעלה