זקוקה לעזרה בהחלטה.

• פותח הנושא snty
  • פורסם בתאריך

snty

New member
זקוקה לעזרה בהחלטה.

בתי (תהיה בספטמבר 3.7) הולכת כיום לגן נחמד שבו מקסימום 30 ילדים בני שנתיים עד ארבע. הגננת נחמדה והאוירה בגן נעימה. הילדה בגן עד 13.00. ההתלבטות לי היא האם להעביר את הילדה בשנת בלימודים בקרובה לגן עריה או להשאיר שנה נוספת באותו הגן. בגן הנוחכי תהיה קבוצה לא קטנה של ילדים צעירים ועלי לציין שהפעילויות בגן היא של כולם יחד. כמו כן מפריע לי שכל יום יושבים הילדים לצפות בוידאו חצי שעה לפחות. בגן עירוני קבוצת הגיל תהיה 3-4 ואני לא מכירה את הגננת בכלל. עלי לציין ששתי האופציות מרוחקות מהבית היות ואצלינו בסביבה הקרובה אין גני ילדים, כך שהמרחק אינו נכנס לשיקולים. הילדה היא חברותית ומשחקת יפה בגן. במפגשים בגן יושבת יפה רק שאינה משתתפת באופן מילולי בגלל בישנות (לרקוד במפגשים אין לה שום בעיה). בבית היא מספרת מה דיברו ובכלל חויות מהגן. הדיבור שלה ברור ושוטף. ההתלבטות שלי היא האם להשאיר אותה שנה נוספת באותו גן כאשר החסרונות העקריים לדעתי הם שיתכן וישעמם לה היות ויחזרו על אותם תכנים ואותם חוגים, האם העובדה שחלק מהקבוצה (חצי לפחות)יהיו ילדים מאד צעירים כאלו שימלאו להם שנתיים בספטמבר, תפריע לילדה? האם מעבר לגן עיריה יהיה לה קשה? בגן עריה יש 35 ילדים גננת וסיעת ואילו בגן שלה יש גננת ושתי סיעות. יש גם הפרש גדול בעלות: הגן הפרטי עולה בדיוק כפול מגן עריה, אך אני מוכנה לספוג את ההפרש אם אכן הגן הפרטי הוא הפתרון היותר טוב. עלי לציין שיש לה חברות בגן איתן היא נפגשת רק בגן ולא אחה"צ, ואם אעביר אותה לגן עריה היא לא מכירה שם אף אחד. אני יודעת שכתבתי קצת בצורה מבולבלת כיון שאני עצמי מבולבלת ולא יודעת מה לעשות. מקוה שבכל זאת הצלחתי להבהיר את ההתלבטות שלי. אשמח לשמוע את דעותכן.

vered4

New member
אצלינו במקרה דומה אבל שונה ../images/Emo13.gif

הייתי באותו שלב לפני שנה, כשהייתה לי אפשרות להחליט, האם להמשיך את השנה הבאה (הנוכחית) בגן פרטי בגיל 3.5, או לרשום לגן טרום חובה גילאי 3. בגן הפרטי (שלנו) יש רק 16 ילדים (עם גננת וסייעת) לעומת גן עיריה שבו יש 30. זו כאמור, השנה שניה שלו בגן. לי בכלל לא היתה התלבטות להשאיר עוד שנה בגלל שנשארו איתו עוד 7 ילדים בסביבת גילו, הרגשתי שהוא עדיין לא בשל למעבר לגן של 30 ילד, ומבחינת הענין בגן- היה לי ברור שהשנה הוא יפיק הרבה יותר ובצורה אחרת ממה שהגננת מעבירה- גם אם זה אותו דבר. והיתרון הגדול של השנה הנוספת ב"חממה" של הגן הפרטי- העובדה שהוא בין הבוגרים. כך שאלה שני שיקולים חשובים אצלינו- מס' הילדים והעובדה שהוא בין הבוגרים. מבחינת מחיר- ההבדל אצלינו לא כל כך גדול, נשמע שהגן שלכם יקר מאוד.

כמה שנים היא תצטרך להיות בגן עיריה?

אם שלוש - תשאירי אותה עוד שנה בגן הנוכחי... לפי הגיל היא ילדית ינואר-פברואר ואילו בדר"כ עוברים טרום-טרום, טרום וחובה. 3 שנים באותו גן זה ממילא יותר מדי.

vered4

New member
זה לא תמיד ככה

לפעמים ילד נמצא בגן עיריה שנה, ואז עובר לשנתיים לגן עיריה אחר. זה תלוי בהרכב הילדים בגן. בגלל שיש פחות ילדים מגילאי 3 יחסית לגילאי 4-5 (ברישום בעיריה), גן גילאי 3-4 יכול להיות גן שעוברים ממנו אחר כך לגן של גילאי טרום חובה וחובה. שזה עוד שיקול להשאיר בגן הנוכחי.

kokopeli1

New member
לדעתי - להעביר

אני מאמינה שבגיל ארבע ילדים כבר זקוקים לגירויים יותר מורכבים מאלה שאפשר לתת להם בקבוצה שחלק גדול ממנה עדיין תינוקות. את הגננת תכירי, וחברים חדשים היא תכיר מהר מאוד, כך שאלה לא נראים לי שיקולים רלונטיים. נראה לי שאת מתלבטת כי את חוששת לעשות שינויים ממה שאת מכירה - משהו כמו "הרע במיעוטו". מניסיון - מעברים לרוב קשים יותר לנו, ההורים, מאשר לילדים. אפשרות אחרת - היא להציע לגננת בגן הפרטי להפריד בין הקבוצות, ולערוך פעילויות נפרדות לשתי רמות הגיל. (כמה ילדים בגיל של הילדה ישארו בשנה הבאה בגן הזה?, האם זה משהו שאפשר לבקש מהגננת יחד, כל ההורים של ה"גדולים"?)

יסמין@

New member
לדעתי (וזה

מה שעשיתי אם בתי שהיתה במצב דומה) עדיף שתישאר בגן הנעים עם הגננת החביבה ועם הילדים שהיא מכירה.ממה שאת מספרת, הילדה אוהבת את הגן ואת הגננת ונהנית. ואם היא תהיה בין הגדולים בגן, אז אחלה! ממילא בגנים הגננת מחלקת את הילדים לקבוצות משנה, והיא כנראה תהיה בקבוצת הגדולים. וזו יכולה להיות חוויה מעצימה להיות בין הגדולים בגן. ואני לא מוצאת שום פגם בחצי שעה של צפייה בוידאו. ילדים אוהבים לצפות בוידאו וזה כיף ונעים, ולא בכל שנייה צריך "לעשות משהו פרדוקטיבי". מותר גם קצת לכייף.

snty

New member
הגעתי להחלטה

שאני ארשום אוןתה לגן העיריה היות והקבוצה תהיה של ילדים בני גילה וכאלו שגדולים ממנה במקסימום שנה. אני מקוה שאכן זו ההחלטה שטובה עבורה וכמו כן שנתקבל לגן אליו אני חושבת לרשום אותה. ההתלבטות היא לא קלה כיון שכמו שכתבתן יש נימוקים לכאן ולכאן. ההרגשה שלי היא יותר קלה אחרי שהחלטתי כיון שההתלבטות מאד מעיקה.

למעלה