זקוקה לעזרה בבקשה

קורל148

New member
זקוקה לעזרה בבקשה

היתחתנתי מוקדם והילדים באו מהר אחד אחרי השני ,אחרי כמעט 6 שנים של התמסרות טוטאלית שגידלתם אותם בבית ונתתי את כל כולי רק לשלושת ילדיי הקטנים והחמודים גם שזה בא לפעמיים על חשבון הבעל הגיע הזמן לשלוח אותם למסגרות חינוכיות ואני פשוט מרגישה אבודה לגמרי אני כבר לא זוכרת מי אני ומה אני . רוצה בכלל..אני מיסתכלת בתמונות שלי שהייתי צעירה יותר לפני שבאו הילדים וכולי שמחת חיים ופורחת ויודעת מי אני ומה אני רוצה בחיים אחת ששמה מטרה ולא משנה מה אני יגיע אליה ,עכשיו אני מרגישה פשוט מבולבלת מצד אחד מרגישה מבפנים ילדה ולא מעכלת שאני אמא ל3 ומצד שני מרגישה כ"כ מבוגרת ושכל שנות הפריחה שלי תמו מרגישה אחריות כבדה מאוד למרות שאני עדין בשנות ה20 שלי....חושבת שאיבדתי את הזהות שלי כבר....קשה לי להסתגל לסביבה שבחוץ התרגלתי כבר לשהייה בבית ולשגרה של טיפול בילדיי מרגישה עצבות ...מפחדת שאני יכנס לדיכאון... מה אני יכולה לעשות....איך אני יוצאת מזה ומחזירה לעצמי את עצמי... תודה לכל העונים והעונות היקרים..והמשך יום נהדר.

גרא.

New member
קורל148,מה מקומו של בעלך לגבי מה שעובר עלייך?

הוא מבין? תומך? מעודד אותך לעשות משהוא אחר? יש לכך חשיבות, משום שאם תרצי לעשות משהוא אחר,למשל לימודים, למשל לצאת לעבודה,יהיה עליו לשתף פעולה,לעזור בבית בטיפול בילדים,ובבית עצמו.ובעקר לזרום יחד איתך. זה אפשרי?

קורל148

New member
הוא

מבין הוא אומר שאני צריכה לחפש עבודה דחוף ולעשות משהו עם עצמי אבל אני מרגישה ממש קושי אני הולכת לראיונות וכל הסיטואציה הזאת ניראת לי מוזרה מאוד שליפעמיים אני ניראית בהלם...ואני בטוחה שגם המראויין רואה את זה

קורל - תתייחסי קודם כל לעובדה שאת צעירה מאוד

וכל חייך הם ממש ממש לפנייך
.לא איבדת כלום בשנות עסוקייך כאם צעירה,אך כעת הגיע הזמן (וזה משום שהיגעת למודעות בעצמך שהגיע הזמן לצעוד קדימה - וטוב שכך !) ליצור מהלכים חדשים בחייך.אני מבין את הרגשתך הפנימית של "איבוד הזהות" העצמית כאילו,או שלא כאילו,או שבמידת מה,ולכן לדעתי שני כיוונים (או יותר) קיימים כעת : לדעתי כדאי לך לגבש עם עצמך ובעזרת בעלך מטרה / יעד שאת רוצה לממש אותו וחשוב לך (עבודה / לימודים וכד') ולהתמקד במטרה זו ולהוציאה אל הפועל.כל תהליך החיפוש ,המימוש והשגת המטרה,יתנו לך סיפוק רב מצד אחד וביטחון ביכולתך "המחודשת" לרצות ולהוציא לפועל רצונותייך,אך גם תתחיל להתגבש באופן טבעי "הזהות החדשה" שלך,שאת כל כך רוצה שתתהווה מחדש.זה לוקח זמן והרבה חשיבה עצמית וחיזוק עצמי פנימי שלך עם עצמך. כל היתרונות שתצברי לאחר המשימה שמימשת,וגם ההתחככות עם אנשים במקום בו תהיי,ייצרו עבורך תחושות חדשות לגבי - איפה אני ,מה קורה לי וסביבי ומי אני...,וצכאן משהו מזהותך תשוב אלייך במימדים חדשים וטובים. הכיוון השני הוא טיפול פסיכולוגי,שבו תצמחי מחדש (אם הוא יהיה מוצלח) תתעמקי בעברך ומשם תזנקי לעתיד עם מטרות,אתגרים תובנות וכוחות למימוש.בהצלחה.

גרא.

New member
קורל148לכאורה,מתבקש לומר לך,פני לטיפול "..אבל

את עצמך אמנם מרגישה את זהותך כאם,אבל זה לא מספק אותך,ואת מחפשת מעבר לכך כיוון להגשמה עצמית, לגבוש הזהות שלך מחדש.יש כאלה שיאמרו,אפשר להסתפק ולהתגדר באימהות,ולך יש כבר 3 שובבים/ות.ולמרות זאת אולי אף על פי כן את זקוקה למשמעות אחרת.עבודה כפי שבעלך אומר היא אפשרות אחת,לימודים במסגרת כלשהיא,פתוח תחביב בתחום בו את חזקה,יציאה לחוגים בתחומי עניין.נראה שכל פעילות שתהיה יחד,ועם אנשים אחרים יכולה להוסיף לתחושת הערך העצמי שלך.כל שינוי שאת מבקשת לעשות עם עצמך,מחייב יוזמה,פתיחות,יצירתיות ומוטיבציה.

למעלה