זקוקה לעוד רעיונות

ctshlomo

New member
זקוקה לעוד רעיונות

לפני כשבועיים מישהי העלתה רעיון לנושא נלמד - יום/לילה. החלטתי השבוע לעבוד על הפעילות הזו וכבר הכנתי לוח תוכן שמחולק לשניים עם הפעילויות שעושים ביום לפעילויות שעושים בלילה. אך כרגיל אני תמיד מחפשת רעיונות לעבודות יצירה עם הילדים. אשמח לקבל רעיונות. גננת אחרת ביקשה ממני שירים שמדברים על מסיכה/ות. אני מכירה את השיר: היש צוהלת ושמחה כמוני מסיכה. האם יש לכן עוד שירים?

ללילה את יכולה לתת לילדים בריסטול

ולצבוע את הבריסטול בצבע גואש שחור ולתת לילדים קיסמים והם יכולים לצייר על הגואש כל מיני ציורי לילה כוכבים ואז לתת לצבע להתייבש ויוצא משהו מיוחד כנ"ל לבוקר לצבוע בצבע בוקר ולצייר שמש ועננים וציפורים או לצבוע בצבע שחור ולהדביק כוכבים זוהרים.

gili111

New member
בתיקיית פורים בארכיון../images/Emo151.gif

יש שירים רבים לפורים, כדאי לך להסתכל שם.

הללויה11

New member
שירים בנושא היום והלילה

אור / שר דודו פישר מרבד של שלג עוטף את מוסקבה רוח שורקת על פני הערבה עוד את שותקת עיר לבנה ומן השקט עולה התפילה. פזמון : נרות האירו באפלה יחד נשיר פה במקהלה פתח לנו שער אל החלום עד שיופיע אור יום. פניה שלג ליבה להבה חורף שוכן בה אביב לעד לא בא. רק איש הקקרח באפלה רוח שורקת : לחופש נולד פזמון : נרות האירו באפלה יחד נשיר פה במקהלה פתח לנו שער אל החלום עד שיופיע אור יום. אור / נעמי שמר אור עולה בבקר. על אגם רחוק (זוכרת) כן אני זוכרת ולא אחדל ולא אשתק. אור שמבשר את ההשכמה והזריחה (זוכרת) רק לראות עוד פעם יותר מזה איני צריכה. שמש הביאו שמש אם שמי מעוננים עוצמת את עיני אבל השמש היא בפנים, אור בצהרים על האדמה (זוכרת) על חלקת המים ועל שתיל ועל קמה, אור יורד בערב על שדות חיי (זוכרת) אור - אני זוכרת זה אור יומי זה אור ימי. לילה טוב / יהונתן גפן, יוני רכטר טוב, ליל מנוחה וחלום כבר מאוחר ומחר נקום ונראה איך שמגיע היום בסוף כל לילה טוב, חשך נפל על הרחוב רק הירח משאיר את אורו הצהוב צרצר מצרצר צרצורו שר- לילה טוב... הדליקו אור ברחובות הדליקו אור ברחובות ושיר זמרו בעיר מחר על-פני כל התקוות ןפציע יום בהיר משובחים יגביה עז ריבוא יוני -לבן ושמש נקיה מפז תזרח מתוך ענן. פזמון שלום שלום שלום על ישראל אמרו שרו שירי הלל שלום שלום על ישראל. הלילות הקסומים מילים: עדה נסטוביץ' לחן: אילן וירצברג ילד קט בבוקר קם לחצר הביט נדהם במרפסת השכנה נמה לה פיה קטנה. התפלא לו הילדון אם פיה או רק חלום או סיפור שלא נגמר מהקיץ שעבר. הו מה יפים הלילות הקסומים עם פיה ונסיך וגם מלך רוקדים נסיכה וצפרדע, ארנב וגמד שרים עד אור בוקר, רוקדים יד ביד. גשם עז בחוץ ירד וליבו הקט רעד אך חייב היה לראות מקרוב אותם פלאות. הו מה יפים... את הבית חיש יצא פיה קטנה למצוא רצה אך ראו - תעלומה הפיה כבר נעלמה הו מה יפים...

למעלה