זקוקה לסיפור-

זקוקה לסיפור-

מהתרבות הגרמנית,לערב בנושא זכרונות התרבות הייקית{או משהוא דומה } מישהוא יכול לעזור לי בעניין?

סיפור מהתרבות הגרמנית

1. טיל אולנשפיגל (הרשלי מאוסטרופולי הגוי) מומלץ סיפורי קונדסות וכו' 2. טריסטאן ואיזולד סיפור לא פשוט אבל מעניין 3. רוב סיפורי הגביע הקדוש מיוחסים גם לגרמניה 4. כמובן סיפורי גרים אבל בגרסאות קודמות בסטוריטל יש מספר מספרים מגרמניה אם תשלחי שאלה תוכלי לקבל המון תשובות אני אישית הייתי מרחיק בזמן ומוצא סיפור מתקופת המאות 16-19 על מנת להמנע מנושא שואה. למה דווקא תרבות גרמנית? וממתי

שבת שלום,

שני ספרים נפלאים על היקים: הראשון "רבעיית רוזנדורף" של נתן שחם, על העלייה של יהודי גרמניה בשנות העשרים-שלושים וחייהם בארץ. השני, על משפחה יהודית בגרמניה ואח"כ בארה"ב - "בית קרנובסקי", כמדומני של י.י. זינגר (האח של...) מקווה שתמצאי שם סיפורים שאת מחפשת.

Mattanb

New member
אך זו...

תומאס מאן קצת כבד, ניין? ראיתי ביקורות אך לא קראתי - טעים, נ'? גם יורם קניוק כתב "הברלינאי האחרון" - טרם הספיקותי, כמו שאומרים, אבל שמעתי שטוב, ונראה לי קשור לנושא. היימט, שמעתי שיש סרט - האם ראית/שמעת על? לא יודעת אם מדבר על "ייקים" (נראה לי עוסק יותר בעניני גרמנים בחברה הגרמנית של ימינו? - לא ממש יודעת)

NAVVAN1

New member
אלזו-ברלינאי אחרון ממש לא, כי מר

קניוק לא מדבר על היימט בחיבה, אפילו לא מתגעגע,על שלגזעאנא, מה יש בקפיטריה, על קפה באוניברסיטט שלנו שם בדויטשלנד, וכבד? דאס ליבט אינ אונזר לנד , כי מה קל- לא גרמני, בטח לא כבד כמו לטפס על הר הקסמים, לתופף בתוך הפח, ולצעוק אינני שטילר. והיימט וסרט מדהים - כל החלקים, לקחת ויאגרה שלא יגמר הכח, באמצע, ולשבת עד הסוף, - לא לעמוד בשביל לא להסתיר, אפילו לגברת מקדימה שבאה אם המינק יקה, והכובע עם נוצת הטווס, (זה , מה כתבתי,,לקרוא זה מהר לפני גבירה מן אגם שופכת פה מים,) ובגרמניה בדיחה ש מספרים לנו לגרמנים ,לוקח לנו 100 שנה להבין, ועוד מאה שנה לצחוק, אז כל הכבוד לאומץ לספר לנו הייקה'ס על דברים שהולכים לקרוא בספריה חודש קודם,

NAVVAN1

New member
תוך=תוף, סליחה, אבל בן שלי בדיוק

עכשיו שלח הודעה בפלאפון שברגע זה הוא יוצא מטרבלינקה, ושלא אדאג, אז הוא לא בתוך, רק ראש שלי מתפוצץ כמו בתוף, חוזר מחר בלילה מישהו יכול לתת עיצה איך לקבל את פניו??? קקאו??

Mattanb

New member
כמו תמיד,

בחיוך גדול, בחיבוק חם - הילדים חוזרים עם המון חוויות מהמסע. לא בטראומה,(בדרך כלל, אבל יש יוצאים מן הכלל) לפעמים אפילו יש קטעים כמו "איזה יפה היה באושוויץ... הכל ירוק כזה..." - לדעתי לוקח להם זמן לעכל מה שהם ראו על מה שעבר במקומות שהיו. קשה להתחבר למקום שלא נשאר בו כלום והמדריך רק מספר (ותלוי מאד איך מספרים). אבל הביחד עם החבר'ה עושה המון והטיסה חזרה היא כייפית לכולם. אגב, אני כותבת מהמחשב של הבן שלי, כי שלי הלך קאפוט... וכאן לא מתחבר לי השם האמיתי שלי וגם אין לי דרך להיכנס למייל שלי - קצת מרגיז אבל נסתדר. לא הבנתי את הבדיחה על הייקים ראש שלי קצת קוואץ'-קופ היום הר הקסמים היה קלאסיקה בזמנו. את תוף הפח לא יכולתי להניח מהיד וגם הסרטים של פאסבינדר ועוד... אבל השאלה שוב, האם הם קשורים לעניין של הייקים? (ויש הבדל בין גרמנים וייקים) מקווה להתראות מחר. מי עשה שיעורים? מי נכנס לקומונה?
קקאו

נוון, ראשית שיגיע בשלום

קבלת פנים ? בשלטים, בלונים, וישר למסעדת השוקולד למרק שוקולד חם, וזאת באם הוא חובב שוקולד. אם לא סיר מקר לכולם, ישיבה סביבי שולחן ותוך כדי סיפורי מסע. תהנו ממנו ואיתו.

קרמבואים? רעיון גאוני

גם שלי בכל גיל אוהבים, ובסוד גם אני חובבת את המשמין והמתוק הזה.

תודה וגם

עזרת לי מאד מחר בבוקר אני בספריה . ולשאלתך...-למה דווקא ? כי איש אחד החליט לפנות במופע {אולי חד-פעמי ואולי לא } לאוכלוסייה הייקית אותה הוא מכיר"מהבית" הערב יתקיים ב-30.11 במודיעין -מוכנה לעדכן בהמשך ! ושוב תודה !

NAVVAN1

New member
האיש שהחליט? כבר סיפר בעבר?

או פתאום קם אדם בבוקר ומחליט? כל הכבוד על האומץ, (אם פתאום,)

למעלה