זקוקה למישהו שיקשיב

משתפרת

New member
למיטב ידיעתי-

קבלת ילד אחרי המתנה של 3 שנים בלבד אפשרית כשמדובר בתינוק עם צרכים מיוחדים. מדובר בתינוק ממוצא שונה לגמרי מהמשפחה המאמצת, בתינוק שצריך גיור ונמסר למשפחה דתית שהרבנות מאשרת לה לגיייר, בתינוק עם מחלה או נכות, בתינוק שנולד לאם מכורה לסמים או לאלכוהול ונזקק לגמילה עם לידתו, תינוק שנולד להורים עם פיגור או עם מחלות נפש (כאלה שהם בעלי רקע תורשתי) ועוד.
כדאי שתעברו ביסודיות על סוגי הצרכים המיוחדים. יתכן וחלק מהם הם כאלה איתם תוכלו להתמודד. העו"ס תוכל להסביר לכם הרבה יותר טוב ולעזור לכם לבדוק מה יכול לקצר לכם את ההמתנה. ולא- תיאלצו להמשיך ולהמתין בתור הארוך לתינוק בריא, תור שנמשך בסביבות 7 שנים, או לאמץ בחו"ל כל זמן שעדיין אפשר...

דרומית28

New member
זקוקה למישהו שיקשיב

שלום
בעלי ואני מחכים כבר 3(!!) שנים בתהליך לקבלת ילד ראשון בארץ, דרך משרד הרווחה.
העו"ס אמרה לנו בשבוע שעבר שהרשימה לא מתקדמת ושאין ילדים. גם היינו מאוד פתוחים בקריטריונים לילד שאותו אנחנו מוכנים לקבל, אבל זה עדיין לא מתקדם.
אנחנו ממש אובדי עצות ולא יודעים איך להתקדם..
אימוץ חו"ל? להמשיך לחכות? התחלנו לחשוב על אומנה אופק אימוץ..
מישהו יכול להגיד לי משהו על האופציות? איפה נקבל ילד יותר מהר?

אבי351

New member
הכי מהר יחסית ה מאימוץ חול ורק מרוסיה

יש היום אופציה לאמץ דרך עמותת טף או עתיד הילדים בהצלחה רבה

אבי351

New member
זוגות יכולים וחד הוריות שנמצאות כבר באמצע התהליך

יש התקדמות וברגע שיקבלו ילדיהן יפתחו תיקים חדשים

דווקא עניינים זזים שם ברוסיה בצעדי צב אומנם אבל...

על פי העידכונים האחרונים שקיבלנו אכן זזים דברים אך מאוד לאט. חד הוריות נראה לי שקיבלו הזמנות בשני אזורים וכנראה יקצרו את התהליך לפעמים ולא לשלוש

הכי טוב דרומית שתדברי ישירות עם העמותות כי המידע משתנה

משיחה אחת לשנייה באופן ניכר, וכנראה גם הנתונים משתנים משבוע לשבוע. בהצלחה.
בתקווה שאכן משהו יזוז שם ויחזרו אימוצים סדירים וזורמים לכולם.

אמנה במהותה אינה משהו קבוע

גם אם מוגדר כי זו אמנה עם אופק אימוץ, זה לא בהכרח אכן כך ואתם עלולים להתבדות ולהתאכזב.
מי שבוחר להכנס לאומנה צריך לדעת למה הוא נכנס. באומנה (וזאת יגידו כל משפחות האמנה, אני מניחה) אין וודאות לכלום! מה שהיה נכון אתמול (או לפני חודש/שנה) עלול להשתנות היום.
יחד עם כל זאת, כאמא אמנה לילד מדהים (!!! ואני לא אוביקטיבית כמובן), אני חושבת שנכון עבורו לגדול עם סיפור חייו ולהשלים לעצמו את הפזל של עברו ולכן רואה יותר יתרונות באומנה מאשר באימוץ. זה נכון לו ולנו. וזה בעיקר נכון היום כאשר נראה שלא יפרידו אותו מאיתנו. בעבר, היתה עננה כבדה לגבי עתידו אצלינו וכמובן שהרגשתי אחרת בנוגע לרעיון האמנה.
בקיצור, ממליצה לכם לקבוע פגישה עם עמותת האמנה באזור מגוריכם, לשמוע, ללמוד ואח"כ להחליט. אגב, גם לאמנה יש תהליך מיון ואבחון לא קצר.
מאחלת הצלחה בכל דרך שתבחרו עד להפיכתכם להורים לילד/ה.

ראובן77

New member
הבקשה שלך נוגעת ללב

את בחברה טובה. יש עוד זוגות שממתינים בארץ בערך אותה תקופת זמן. כמונו. זה עורך כ-6 עד 7 שנים. בארץ. הפתרון הוא אימוץ חו"ל או פונדקאות. שני הפתרונות לוקחים זמן. הראשון בממוצע שנה. ז"א יכול לקחת שנה וחצי ואף יותר או פחות משנה. זה תלוי בהמון דברים וכדאי לפנות לעמותות ולבקש פגישה ליעוץ. מומלץ לפנות לשתי העמותות הפעילות בארץ ולהתרשם משתיהן. באימוץ חו"ל תצטרכו להתפשר פחות על מצב הילד אבל יתכן שעל מין הילד לא כיוון שכיום רוסיה היא המדינה המספקת הכי הרבה ילדים והרוסים נותנים עדיפות לאזרחים הרוסים בבחירת הילד על פני אזרחים זרים. זה אומר שאם הביקוש לבנות בד"כ גדול יותר באימוץ אז לאימוץ בינארצי נשארות פחות בנות. אבל ברוסיה לפחות יש התקדמות כלשהי בתהליך האימוץ מה שבארץ לא קורה. לטובת התענוג הזה תצטרכו להיפרד מלא מעט כסף. משהו בסביבות 150 אלף ש"ח ואף למעלה מזה. מומלץ להתחיל בתהליך מהר וללא המתנה נוספת.

fatfat

New member
כשנמצאים בתוך התהליך שלוש שנים נחוות כנצח

אבל במונחים של אימוץ בארץ כשמחכים לתינוק/פעוט בממוצע שש-שבע שנים זה ממש לא הרבה. את כותבת שהייתם פתוחים לגבי הקריטריונים של הילד אותו אתם מוכנים לקבל. האם גיליתם פתיחות גם לגבי גילו, דהיינו האם הבעתם נכונות לאמץ ילד גדול? לילדים מעל גיל שלוש בדרך כלל זמן ההמתנה מתקצר משמעותית.

לגבי אומנה עם אופק לאימוץ אף אחד לא יבטיח לך מראש כזה דבר. כפי שכתבו לך באומנה זה מאוד נזיל. יש לי חברים טובים שלקחו תינוקת לאומנה רגילה ולפתע אחרי ארבעה חודשים נשתנו הנסיבות והיא הפכה ברת אימוץ ולעומתם יש לי חברה שלקחה לאומנה לטווח ארוך ילדה והיום אחרי שלוש שנים הילדה מוחזרת לחיק משפחתה הביולוגית.

האימוץ בחו"ל די מקרטע. נכון שכשמדובר בזוגות הוא הרבה יותר פעיל אבל עדיין מספר האימוצים לשנה ירד באופן דראסטי.

בקיצור המצב אינו מזהיר היום באף נתיב. אתם צריכים לבדוק מה הנתיב שהכי מתאים לכם, לשקול את היתרונות מול החסרונות והסיכונים ולבחור במה שטוב עבורכם.

תמיד הלב נשבר לי

כשאני קוראת הודעות כמו שלך.
הרי כל כך הרבה ילדים משתוקקים לבית חם שאין להם כעת
וכל כך הרבה הורים היו רוצים לתת את הבית החם,את האהבה ואת הליווי בגידול
ובאמצע ביורוקרטיות רבות ומכבידות כולל המתנה שלא רואים את האור בסופה.
עם כל הכבוד לפורום- בשירות למען הילד ובעמותות לאימוץ מחו"ל יודעים יותר טוב מאיתנו.

וטיפ פשוט -
כתבת שהעוסי"ת יידעה אתכם שאין ילדים.
האם דיברת איתה דרך הטלפון הנייד או קבעת איתה פגישה כשבישרה את ה'בשורה'?
בשעתו,גיליתי שהדברים מתקדמים באופן מפתיע כשהפגישות הן פרונטליות.ומכיון שזה מאד חשוב לכם- כדאי להקדיש לזה למרות שמדובר בימי עבודה שלכם.כדאי בכל אופן לברר איתם דברים על בסיס קבוע.לקבוע יום בשבוע שבו אתם מתעדכנים.

דרומית28

New member
הלב שלי כבר כולו חבול

בפעם האחרונה קבענו פגישה ודיברנו איתה..באופן כללי אנחנו מתקשרים להתעדכן אחת למספר שבועות ובדרך כלל מתאכזבים..

למעלה