זקוקה למידע

זקוקה למידע

שלום, בני סובל מתסמונת טוראט ו-ADHD, לאחרונה נוהג באלימות קשה. ביקשתי עבור ועדת השמה והעניינים מתחילים להתגלגל. בשל פגישה שיש לי אני צריכה מספר נתונים.... למי שיש, כמה ילדים (גם באחוזים) משולבים בבתי ספר רגילים בכיתות מיוחדות? כמה כיתות דכאלה קיימות בארץ? כמה בתי ספר לחינוך מיוחד ללקויי למידה (דיסלקציה, דיסקלקוליהף ADHD טוראט וכו') יש בארץ? היכן ניתן למצוא את המידע הזה? תודה

אלימות...

הבן שלי (כתה א') בן 8 באפריל (נשאר שנה נמוספת בחובה) ילד חכם, ועןם נשמה של זהב. (אומץ על ידינו בגיל שנה וחמישה חודשים יחד עם אחותו). הוא סובל מטוראט ו-ADHD. לאחרונה הוא החל לקלל המון ולנהוג באלימות עד כי נאלצתי להוציאו למבפר ימים מבית הספר ולאזן אותו מבחינת התרופות דרך הפביכיאטירית. (ריספרדל - שאגב יש לה תחליך זול מאוד כיום - וקונצרטה). מהמועצה הפדגוגית נמסר שלמרות מכתב הפסיכיאטרית הוא לא זכאי לסיוע כיוון שהוא לא נחשב "נכה" או "לוקה בנפשו" והרי זה אבסורד שכן אלו בעיות נוירולוגיות אבל עם השלכות פסיכוטיות. ביקשתי עבורו ועדת השמה ואני מקווה שדברין יזוזו. הוא פשוט לא מסוגל ללמוד בכיתה של 30 ילדים. בנוסף כנראה סובל מדיסקלקוליה - דומה לדיסלקציה רק שמדובר באי תפישה מתמטית. (בדרך לאבחון דידקטי מקיף בניצן). מה שהכי מפריע זה האלימות. זה מפחיד. בנוסף, מדוע אין מסגרת ספציפית לילדים הסובלים מ-ADHD וטוראט? ביקשתי קודם נתונים כי חשוב לי לרוץ עם זה הלאה. לאחר תוכנית שהיתה לפני מס' חודשים בה ראיתי כיצד נפלטים ילדי טוראט מן המערכת אמרתי לעצמי שלבן שלי זה לא יקרה וזה לא צריך לקרות לאף אחד. שמעתי כי בקרוב הביטוח הלאומי יכיר באלו בעלי ליקויי למידה כ"נכים" מה שיעניק אפשרות לעזרה. בבתי הספר אין פסיכולוג/יועצת באופםן קבוע וה ממש נורא. בקיצור... חייבים לעשו ולפעול למען ילדינו, לפתוח את הקיבוע האטום של משרד החינוך. צריך לשנות כל כך הרבה. והרי תקציבים ניתן לנתב ותקנות ניתן לתקן.

גם הבן שלי סבל מדיסקלקוליה

וגם מבעיות התנהגות - אבל, הוא למד בבית ספר רגיל וסיים בגרות מלאה. לגביו דווקא נקבע, שהוא כן זכאי לסיוע, בגלל בעיו גרפומוטוריות קשות ביותר. כמו כן, אושרו לו שעות סיוע על סמך לקויות הלמידה מהן סבל. אבל, החלק הכי משמעותי בתכנית הטיפולית שלו היה טיפול פסיכולוגי התנהגותי-קוגנטיבי (מאד מומלץ). אני בהחלט מסכימה איתך שצריך לשנות את המערכת - וזו בדיוק המטרה של החוק שאנחנו מנסים לקדם (זכויות תלמידים לקויי למידה בחינוך הרגיל). אבל עכשיו את צריכה להתרכז באיך לעזור לילד שלך ולמצוא מסגרת מתאימה עבורו. כך, שמידע סטטיסטי לגבי כמה ילדי טוראט ו/או ADHD יש בחינוך המיוחד - לא כל כך רלוונטי (מה גם שהוא לא כל כך זמין...). לגבי הזכויות במערכת החינוך ו- ועדת השמה - יש מידע בקישורים שלנו. למיטב ידיעתי - אין מסגרות מיוחדות לילדי טוראט, אבל אולי יש לילדי ADHD (אפשר לבדוק בפורום ADHD). אבל בהיבטים אופרטיביים אני מציעה לך לעשות מייד שני דברים: א. להיפגש עם המפקחת הכוללת (ואולי זו של החינוך המיוחד) ולשאול אותה מה הפתרונות החינוכיים שהן יכולות להציע. ב. לפנות לקבלת מידע נוסף לגבי זכויות, פרוצדורות ומסגרות אצל נציגות ההורים בועדות השמה (שולחת לך את הטלפון במסר אישי). בהצלחה!

mickya

New member
לאמאמיקה שלום

אינך יכולה לקבל נתונים על מספר הילדים המשולב.ים בבתי ספר רגילים כי המידע חסוי. באשר לשילובו של בנך בבית ספר רגיל או מיוחד סביר להניח שתזומני לועדת השמה ושם יוחלט או . יוצעו לך פתרונות לשיבוץ או לחלופין דרכי טיפול במסגרת בית הספר. במידה ויוחלט להשאירו בבית הספר הרגיל מומלץ לדאוג לשעות סיוע לשמור עליו ומפניו. ד.א. באיזה רשות לומד הילד? בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ

למעלה