זקוקה למידע

POP3POP3

New member
זקוקה למידע

אני נכה ולא מתפקדת 10 שנים ובלי הכנסה בכלל . אימי החליטה להגיש בשמי תביעת נכות כללית לפני חודשיים וסירבתי . כיום אני מעוניינת להגיש גמלת נכות כללית, כיום אין לי אחוזי נכות כי לעולם לא היתה לי ועדה רפואית ולעולם לא פניתי לביטוח לאומי . תהיה לי ועדה רפואית בעוד כמה חודשים אחרי שאמלא את הטפסים להגשת גמלת נכות כללית. הבאתי לביטוח הלאומי מסמכים רפואיים שמעידים שאני חולה כבר מלפני 10 שנים . שמעתי מנסיונם של אנשים שחולים המון זמן שהועדה קבעה שהתאריך שממנו התחילה הנכות התחיל מיום הגשת התביעה ולפעמים חצי שנה לפני הגשת התביעה ומקסימום 3-4 שנים לפני הגשת התביעה אף על פי שהתובע הראה לועדה הרפואית מסמכים רפואיים שמעידים שהנכות שלו התחילה כבר לפני 12 שנה ויותר . אני פוחדת מדבר כזה כי למה שועדה תקבע מועד שיקרי לנכות שלי ?? הרי הנכות שלי התחילה כבר לפני 10 שנים ויש לי מסמכים רפואיים שמעידים על כך אז למה הועדה רשאית לקבוע מועד שיקרי ?? אני יודעת שלא אקבל פיצויים רטרואקטיביים של כל ה 10 שנים אחורה אבל אני מצפה שיחליטו על המועד האמיתי לפי המסמכים הרפואיים שיש בידי שמראים שאני נכה ולא מתפקדת כבר לפני 10 שנים ולא מועד אחר . השאלה היא האם יש פסק דין או הוראה\תקנה שמונעת מהועדה הרפואית של ביטוח לאומי לקבוע מועד שיקרי שלא תואם את המציאות ? אני אשמח להיות מופנית אל חומר קריאה שמחזק את הטענה שלי שהצגתי כאן שעליה אני ממורמרת למרות שעדיין לא היתה לי בכלל ועדה רפואית אבל בכל זאת זה מרתיח אותי ואני רוצה לקרא פסקי דין ודברים כאלה שאוכל לקבל הזדהות והצדקה שמה שאני חושבת צודק . כלומר אני מחפשת נימוקים...

למיטב ידיעתי

המגבלה של ה- 3 שנים היא על קבלת פיצוי, לא על תחילת הנכות. כלומר, אולי יכירו בכך שיש לך נכות שהתחילה לפני 10 או 12 שנים, אבל יפצו אותך בכסף רק עבור 3 שנים.

2מאירקה

New member
הכרת נכות רטרואקטיבית

שלום רב לך:קודם תיבעי להכרה רגילה.אח , קודם תיבעי להכרה רגילה אח"כ תיבעי להכרה רטרואקטיבית אח"כ תיבעיהצמדה+ריבית דריבית , ," ,,

למעלה