זקוקה למידע

d u c k y

New member
זקוקה למידע

קודם כל שלום. אני מעוניינת ללמוד עיצוב פנים, אך הכל אומרים לי שאם כבר, אז ללכת על אדריכלות. הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין: אדריכלות, עיצוב פנים וארכיטקטורה? בנוסף ם אני צריכה להיות חזקה במקצועות הריאליים לאחד מהם? איפה כדאי ללמוד? האם ש ביקוש בשוק? ובאופן כללי, מידע על המקצועות הללו. אודה לכל תשובה
דקי

אדריכלות ועיצוב פנים

ארכיטקט היא המילה הלועזית לאדריכל, כך שמדובר באותו תפקיד עצמו. האדריכל עוסק הן בתכנון מבנים על מעטפתם החיצונית, והן בחלוקה הפנימית של המבנה. במילים אחרות כל בנין שאת רואה בין בית פרטי , בין מבנה ציבור ובין גשר הוא פרי תכנונו של האדריכל, ופרי ביצועו של מהנדס הבנין. מעצב הפנים מתמקד בעיצוב החלל הפנימי בבית ובעיצוב הריהוט. חלק ממעצבי הפנים מועסקים במשרדי אדריכלים ועוסקים בתכנון פנים המבנה. חלק ממעצבי הפנים עובדים באופן עצמאי בעיקר בתחום השיפוצים והשינויים בחלוקה הפנימית ועיצוב הריהוט של המבנה. אם נקל לדוגמא תיאטרון, האדריכל יתכנן את המבנה, מעצב הפנים יעסוק בנושאים כמו הכסאות, השטיחים, וילונות, מסך וכו´. זה בהכללה, אבל במציאות הגבולות אינם חדים ויש חדירה זה לתחומו של זה. אדריכלים אמנם לומדים מעט מתמטיקה פיסיקה אך לא בהיקף גדול. תחומי האדריכות והעיצוב נתונים לתנודות על פי מצב הבניה . בשנים של שפל עם התחלות בניה מועטות, כמו בהווה, אין ביקוש רב לאדריכלים, ועוד פחות מזה למעצבי פנים. בשנים של גאות הבקוש גבוה.

אדריכלות- מסלולי לימוד

- תואר ראשון חמש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ מבחן וועדת קבלה 02/5893313 ת.ד.24046 הר הצופים 91240 בצלאל, אקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים תשס"ג - תואר ראשון חמש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 04/8292111 קרית הטכניון 32000 טכניון חיפה תשס"ג - תואר ראשון חמש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 03/9066197 ת.ד. 3 44837 מכללת יהודה ושומרון, אריאל, לימודים אקדמיים תשס"ג בי"ס לאדריכלות נמצא בקריית עתידים. תואר ראשון חמש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 03/6405550 ת.ד.39040 רמת אביב 69978 אונ´ תל אביב, פקולטה לאמנויות

עיצוב פנים

רשימת המוסדות ארוכה. הנה רשימה חלקית: עיצוב פנים. התמחות במסגרת לימודי אדריכלות. מידע נוסף ראו אדריכלות. תואר ראשון חמש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 04/8292111 קרית הטכניון 32000 טכניון חיפה עיצוב ואדריכלות פנים. תעודת גמר ארבע שנים לימודי יום או ערב 12 שנ"ל מבחן ו/או ועדת קבלה 03/6888774 ת.ד.59203 החרש 8 61592 אסכולה-מימד לעיצוב, תל אביב תשס"ג המחלקה לעיצוב פנים. (ההסמכה להענקת תואר ראשון, מטעם המועצה להשכלה גבוהה הינה זמנית לשלוש שנים החל מ - 1/2002). תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 03/5026555 ת.ד.305 גולומב 52 58102 מכון אקדמי טכנולוגי, חולון תשס"ג בחוג לעיצוב טקסטיל, התמחות בעיצוב פנים. ראו עיצוב טקסטיל. תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום תעודת בגרות+ מבחן וועדת קבלה 03/7521133 אנה פרנק 12 52526 שנקר, בי"ס גבוה להנדסה ולעיצוב, רמת גן תשס"ג עיצוב פנים. נלמד בגבעתיים. תואר ראשון ארבע שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 03/9634111 ת.ד.9153 שד´ יצחק רבין 7 רשל"צ 75190 מכללה למינהל, אקדמי, רשל"צ, ת"א, גבעתיים תשס"ג עיצוב פנים, נלמד במסגרת לימודי אדריכלות. ראו אדריכלות. תואר ראשון חמש שנים לימודי יום תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי 03/9066197 ת.ד. 3 44837 מכללת יהודה ושומרון, אריאל, לימודים אקדמיים

d u c k y

New member
מודה לכם

מקרב לב על המידע ועל החומר למחשבה. ובכל זאת אנסה לשאול - האם כבר ללכת על הכל, כלומר אדרילות? ושוב המון תודה לעונים... דקי

אדריכלות

להערכתי לימודי אדריכלות עדיפים. מהם תוכלי להתמחות גם בעיצוב פנים. להיפך- לא. מבחינת השכלה ותואר לימודים אלה יקנו לך יתרון בשוק העבודה.

d u c k y

New member
עזרת לי מאד

האם מותר לדעת עם מי אני מדברת ומי ענה על שאלותיי?

למעלה