זקוקה למידע...

yuki kun

New member
זקוקה למידע...

לאחרונה שמעתי שחברות מערביות גדולות מעסיקות מעינין שגרירים או אנשי קשר בחברות יפניוץת\קוריאניות\סיניות. בגדול הבנתי שהתפקיד הוא לגשר על כל הפערי השפה והתרבות כדי לאפשר עבודה משותפת בין החברות המערביות לאסייתיות. בשנים האחרונות אני מאוד מתעניין בתרבות האסייתית וכן בשפות. אשמח לדעת עוד פרטים על המקצוע והדרישות אליו, פירוט על העבודה עצמה, מה צריך ללמוד מלבד השפה והתרבות, איפה אוכל לקבע עוד מידע עליו, ואם המקצוע מתאים גם לנשים. תודה אבישג.

מדובר בסוג של "שגרירים" לרוב הם באים מטעם החברה ונשלחים לאיזורים הללו אך יש חברות שמעדיפות לשכור שירותיו של מישהו מקומי שיודע עברית וכך קל יותר להתנהל מבחינה עסקית עם הגורמים במדינה אשר התרבות והניהול בה שונים לחלוטין משלנו.

yuki kun

New member
אמממ....

מה צריך ללמוד מלבד השפה והתרבות? צריך לשלב את הלימודים עם עוד נושא? איפה אוכל לקבל עוד מידע עליו? (אתרי אינטרנט שונים..) אם המקצוע מתאים גם לנשים? צריך וותק בחברה מסויימת או שזה מקצוע של "דרושים"?

לידול

New member
היי

אם את לומדת נגיד סינית שפה ותרבות, את יכולה לשלב את זה עם מנהל עסקים בהתמחות בשיווק כדי לשאוף להיות אשת שיווק לסין. התאמת מקצוע לנשים: האם את מתכוונת התאמה להורות? כי נשים רווקות יכולות לעבוד בכל דבר
הבעייה היא רק אצל מי שרוצה לגדל ילדים (גברים או נשים). נראה לי שיהיה לך קשה לגדל ילדים כשאת נציגה של חברה בסין כולל המון נסיעות לסין. מה שכן, את יכולה בזמן שאת מגדלת את הילדים שלך להיות אשת שיווק רגילה של חברה, ואז כשהילדים גדלים להפוך להיות נציגה בסין. לא יכולה להבטיח שזה יסתדר לך אבל אולי. דרך אגב, יש אופציות שונות ליודעי שפות זרות: אשת שיווק לסין, או שירות לקוחות לסין, או אחראית על מציאת ספקים בסין.

תשובה מעבר למה שלידול כתבה (שילוב של מינהל עסקים ותואר במזרח הרחוק), יש כאן צורך בפנייה ישירה לחברות בינלאומיות וכן, יש גם מודעות דרושים שמופיעות לפעמים. הביקוש למקשרי תרבויות ילך ויגדל. מעבר לכך, מגורים בארץ במזרח הרחוק- נניח בסין, גם יכולים לעזור מאוד.

yuki kun

New member
ומה אם חברות העוסקות בפיתוחים....

בתחום הרפואה\תרופות... בעיקרון אני רוצה ללמוד ביוכימיה, ץהיתי אם זה יכול להתשתלב. (יש לי הרגשה שלא כ"כ, והכל זאת תהיתי..) איפה המודעות דרושים האלו? אויפו אני יכולה לקבל מידע יותר מדוייק?

תשובה מידי פעם ישנם הודעות דרושים המחפשות מייצגים לחברות בינלאומיות, צריך פשוט לעקוב. את יכולה להשתלב בחברת תרופות או בחברת היטק המתעסקת בתחום המכשור הרפואי (ארצנו נתברכה בחברות רבות כאלו אשר מייצאות את מוצריהן של מחוץ לגבולות הארץ)-זה בהחלט תחום שיכול להשתלב היטב.

ובקשר לנשים, גברים... אין שום חשיבות לעניין. לדעתי, נשים טובות יותר בתחום כזה של קישור והתאמה בין תרבויות, בעיקר תרבויות מזרח אירופאיות.

gadget

New member
נשים במזרח הרחוק

עם כל הכבוד לגישה המערבית, אני לא בטוח שהיפנים והסיניים חושבים באותה דרך. עד כמה שאני מכיר את התפקיד (ואני מודה שלא מאוד לעומק), חלק ניכר מהתפקיד הוא ייצוגי, מכוון רושם. אם בתרבות המקומית לא מצופה מהנשים להיות מובילות, יתכן שלא יחפשו אישה בתור "הפרצוף" של החברה ויעדיפו גבר גבוה ורחב כתפיים

yuki kun

New member
זה בדיוק מה שאני חוששת....

אני יודעת שקוריאנים ויפנים לא כ"כ רואים בעין יפה אישה. יש להם הרגל לסגור עסקאות לדון על דברים בבתי הארחה שזה מקום לגברים בלבד.

למעלה