זקוקה לייעוץ

האחת6

New member
זקוקה לייעוץ

הייתי היום עם בני pddnos בחוג כדורסל בעיר מגורנו, חשבתי שכדאי לנסות דווקא חוג כזה שיעזור לי עם בעיות הגרפומוטוריות, קורדינציה וכו',וכמובן יקרבו לילדים. ידעתי שיהיה קשה אבל לא ידעתי עד כמה... היום לאחר שיעור שני עוד לפני שהמדריך בא להודיע לי שזה לא ילך הבנתי ששם אין לבני מקום. מדובר בקבוצה של יותר מ-12 ילדים, רובם כבר יותר משנה בחוג זה, מכדררים ביד אחת , עושים שכיבות סמיכה, כפיפות בטן ואת כל זה בני לא יכל לעשות, הוא ניסה לקלוע לסל והילדים צחקו, יצאתי החוצה ובכיתי פשוט חיכיתי שהשיעור יסתיים, זהו עד כאן ומהקושי הזה אני צריכה עזרה במציאת חוג ספורט מתאים באזור המרכז, תודה מכל הלב.....

רוויטלג

New member
חוג

גם לילד "רגיל" קשה להשתלב בחוג כאשר הוא חדש ואחרים כבר ותיקים ומיומנים. אני חושבת שבתור התחלה הוא צריך להתחיל חוג שכולם מתחילים בו. ואולי אפילו כדאי לפעמים להקדים מספר שיעורים פרטיים כדי שלילד יהיה יותר בטחון ויותר מושג מה נדרש ממנו באותו החוג

vered73

New member
../images/Emo45.gif בדיוק מה שרציתי לאמר. מסכימה!

+ צר לי מאד על כאב הלב. אספר לך משהו על בני הבכור: הוא החליט לנסות כדורסל. בשבוע שעבר הגיע לשיעור נסיון. כל הילדים הלכו הביתה, ואני, עמדתי על המרפסת וחיכיתי. ראיתי אותו רץ פתאום מאחורי קבוצת ילדים בצורה גמלונית כמעה. הרגשתי פתאום איך הלב שלי נחמץ. הוא כזה קלאמזי כזה וחשבתי כבר איך הוא בא ומספר לי שהוא לא רוצה להיות שם. בסופו של דבר הדברים נראו אחרת והילד התרגש מאד להרשם לחוג. היום היה שיעור נוסף, ופחדתי מאד לשמוע שצוחקים עליו, וכו'. אז זה לא קרה, אבל דווקא בחוג של מספר שתיים, הג'ודו, שמעתי איזה ילד צוחק עליו ונחמץ לי הלב. (כמובן שאמרתי שלא ישים לב ושרק אדם טיפש יגיד כאלו דברים אבל התחושה נשארה איתי כשהשארתי אותו לאימון). מסקנה: גם ילדים רגילים חווים קשיים חברתיים. גם ילדים רגילים שלא מצליחים הכי טוב חווים צחוקים של החבורה, לפעמים. אלא אם כן הם "כוכבים" בתחום אחר כמו הומור או ידע. ויש ילדים, שאין להם לא את זה ולא את זה. לכן, צריך להתאים להם את הקבוצה כמה שיותר כדי לבנות את ההתנסות בצורה החיובית ביותר, ובכך לעודד בעתיד את הרצון להגיע למפגשים חברתיים ללא שחזור חוויות OVER AND OVER AGAIN מדי לילה. וגם זה יש ילדים שזה קורה להם, כשהמצב החברתי לא טוב. מכירה ילדה כזו אישית.

dekelhli

New member
חוג תנועה

קיימים חוגי ספורט מותאמים ע"פ תפקוד וגיל בתחומים כמו: אתגרים,חדר כושר ומשחקי תנועה במרכז הספורט בבית איזי שפירא ברעננה

mafins

New member
כדאי מאוד להכנס

----- Original Message ----- From: תילי Sent: Saturday, October 21, 2006 11:47 AM Subject: אתר נפלא ללימוד...... כדאי להציץ ולשמור במועדפים לימוד בעזרת סרטונים – אתר מצויין. בריינפופ הינו אתר ללימוד נושאים שונים, האתר במקורו בארה"ב שם הכניסה עולה כסף. בארץ כרגע זה בחינם, הלימוד נעשה דרך סרטונים קצרים המלווים בהסברים ברורים ומעניינים, http://www.brainpop.co.il/support/movielist.weml

allafish

New member
כדורסל היא בחירה לא אופטימלית

כדורסל ומשחקי קבוצה אחרים מאוד קשים לילדים שלנו, כולל אלו שבתפקוד גבוהה מאוד, כי הם מחייבים אינטראקציה חברתית, כך שזה דבר אחרון שיכול לפתור עצלם בעיות. הייתי ממליצה על שעורים של ריפוי בעיסוק במקום. לבני מאוד עזרו מסלולים מוטוריים שהטראפיסטית שלו בנתה לו. לגראפומוטוריקה את יכולה להיעזר אולי בחוברות של mali s מהפורום הזה. אם את רוצה לשלוח אותו לקבוצת ספורט- הייתי ממליצה על שחיה. זה משפר קואורדינציה ופרופריוצפציה (תחושת מיקום הדדי של עברי הגוף, יש עם זה בעיה אצל רבים מילדינו, ולא מחייב אינטראקציה חברתית כי כל אחד שוחה לעצמו אפילו בקבוצה ולא רואה את הביצועים של האחרים.

mali s

New member
אלה היי- לא מדוייק

בני נמצא בחוג כדורסל והולך לו מצויין. זה רק כי הכנו אותו שנה שלמה למשחקי כדור- כדרור, קליעות לסל ועוד. פעם היה שרשור של אמא שסיפרה כי בנה מוכשר מאוד למשחקי כדור. יכול להיות שיהיו ילדים שיצליחו בחוג ויהיו כאלה שלא. גם בחוג של בני פרשו ילדים "רגילים", כי לא ידעו לכדרר ולא ממש השתלבו.

ריקי 04

New member
כדורסל באמת לא מתאים...

בני, בן 7, התחיל השנה חוג כדורסל. שלוש פעמים בשיעור אני מוכנה לפרוש ממנו - עכשיו... לא ממש עושה מה שהמדריך אומר, עוד לא ממש מצליח לכדרר... ניסינו בהתחלה את החוג אצלו בבית הספר, הקטסטרופה התווספה לכך שיש מסביב אמהות אחרות מהכיתה... אם כבר לשרוף את עצמו - למה רק מול הילדים? בקיצור, גם נסיבתית לימים שיכולנו. אנחנו הולכים עכשיו לחוג בבית ספר אחר. היתרון ברור - גם אם הוא שורף את עצמו - זה לא מול ילדי הכיתה. הולך איתו עוד חבר, שמקבל אותו עם השטויות, ואני בסך הכל מרוצה. למרות שהייתי פורשת עכשיו, אם הוא היה מסכים... (הוא מתעקש להישאר). אנחנו הולכים פעם בשבוע, האחרים - יומיים, זה בטח לא עוזר. אבל מספיק לי לשרוף על הנושא אחר צהריים אחד. ורק המחשבה שזה הולך לכיוון משחק קבוצתי - ברור שזה רעיון קטלני... גם מה שיש עכשיו בזוגות/שלישיות, לא ממש מוצלח, בלשון המעטה. אבל אם אתם רוצים להישאר בחוג, אז רעיון - שהמדריך יצרף לקבוצה נער מאחת הקבוצות הבוגרות שיהיה צמוד ויעזור לבנך, ואת כמובן תשלמי לו (20 ש"ח לשעה, לנער, נראה לי ממש הוגן). בהתחלה חשבנו עם המדריך על הרעיון, והוא נראה לו, אבל הביצוע נדחה כרגע, והשיעור, בינתיים - שורד.

בני אוטוטו בן 5

למד שנה קראטה בשיעור יחידני והשנה שילבנו אותו בקבוצה ( אותו מורה שעבד איתו ביחידני ),הבעייה היא ש אני חייבת להתאמן לידו אחרת הוא לא משתתף, אומנם זה שיעור ראשון יחד עם קבוצה אך יש לי הרגשה שזה ימשך לאורך זמן,האם יש למישהו רעיון איך לשחרר את הילד ממני הילד נצמד בי באופן מוגזם מצפה לתשובות , תודה

אפלטונה

New member
יש חוגים טיפוליים ברמת גן

יש את כפיר הדר שעושה חוגי ספורט כמו קראטה ועוד בקבוצות קטנות וקורא לזה "חוגים טיפוליים" לדעתי זה חלק ממפעלי בית עמנואל ברמת-גן. יש שם גם דרמה, אומנות ומוסיקה כחוגים טיפוליים, כשבעצם לא היצירה היא המטרה אלא, הכישורים החברתיים, התהלים האישי וכאלה.

האחת6

New member
תודה

אני מודה על ההתייחסות לכולם, בסוף הרי אמצא משהו מתאים...

חוג

הי , אנחנו היינו בחוג התעמלות במרכז איילון בגבעתיים בשנה שעברה , זה חוג לילדים שאינם בספקטרום , אולם מידיעה יש הרבה ילדים שם שהיו במצב של דניאל ואף יותר גרוע , יש לו שיטה מיוחדת שלפיה הוא מלמד וההשגים של דניאל היו מדהימים הוא כמעט סגר פער גדול מאוד במוטוריקה גסה (למד לעשות גלגולים , גלגלון , להתנדנד בנדנדה ) , היום יש פער אולם הוא בגבול הסביר ולא צועק לשמיים השנה שלחנו אותו לחוג כדורגל , החוג הוא חוג של מתחילים (גם אותי "הורידו כיתה" כשהייתי בחוג ג'אז והייתי עם ילדות קטנות , זה מקובל ולגיטימי , עם ילדים ברמה מתקדמת הוא לא ילמד כלום מצד אחד ויעכב את הכיתה מצד שני) עם ילדים קטנים בלפחות שנה מדניאל אבל מבחינה מוטורית אין הרבה פער ומה שמבקשים מכולם הוא בד"כ עושה הבעיה שלו היא הבנת המשחק - אמרו לו שהוא בהגנה , אז הוא נמצא על ריבוע מסויים ומגן עליו בחירוף נפש אבל אין מצב שהוא יזוז מהריבוע שלו (המדריך אמר לו שהוא בהגנה , לא ?) וההתמחות שלו היא בהרחקות סתמיות ובהצמדות לצד שלו(מנחם לפחות לדעת ששמעון גרשון עשה מזה קריירה ...) אבל - אין מצב שמישהו עובר את הריבוע שלו ולכן הילדים לא מתנגדים כשהוא איתם בקבוצה. בקיצור אם את באיזור - תנסי את החוג של אלברטו , אם לא - רק חוג למתחילים

למעלה