זקוקה לייעוץ.

meaning of life

New member
זקוקה לייעוץ.

אני משוחררת מזה שנה , ועדיין לא הצלחתי להחליט מה אני רוצה ללמוד (ולכן השנה שתתחיל עכשיו מבחינתי מבוזבזת). אף מקצוע לא "קורץ" לי ואני לא מרגישה משיכה לתחום מסוים, אז החלטתי שאם אני לא מצליחה למצוא מקוע שאני ממש רוצה ללמוד, לפחות לחפש משהו שיהיה לי נוח לעסוק בו בעתיד.בעיקרון ה"תנאי" שלי זה שזו תהיה עבודה מהבית. איזה מקצועות אפשר לעבוד מהבית? ובכלל איך בוחרים מקצוע שבאמת רוצים , ולא לומדים סתם משהו שלא עוסקים בו אחר כך? אני לא חייבת ללמוד בשביל "תואר". אני רוצה ללמוד כי אני באמת רוצה ללמוד...הבעייה היא שאני לא יודעת מה. האם יש מקומות שאפשר לקחת בהם קורסים (עם אנשים, כך שהאוניברסיטה הפתוחה לא אופציה בשבילי כי לומדים מהבית) בלי מבחנים אלא סתם להעשרת הידע האישי (או אולי עם מבחן אחד בסוף רק בשביל קבלת תעודה של סיום קורס)? ביזבזתי שנה על התלבטות (וגם את כל תקופת הצבא...שבה התלבטתי) ועכשיו אני הולכת לבזבז עוד שנה רק כי לא מצאתי את עצמי עדין. מה עושים?

הייבי

New member
את יכולה

ממה שאני יודעת את יכולה לחפש ברשת אורט או במכללות למיניהן כל מיני קורסים לתעודת בוגר.. לנסות כל מיני דברים שנראים לך מעניינים עד שתנעלי על עצמך- את יכולה לקחת קורסים לעיצוב למיניהן או בהנהלת חשבונות או כל מה שתמצאי.. יש מספיק דברים שהם רק קורסים עם מבחן בודד או שניים רק לתעודה ולא לתואר... בכל מקרה, שיהיה בהצלחה

stkachov

New member
אם את רוצה לקחת

קורסים רק להעשרה כללית, יש לך בכל אוניברסיטה(וגם מכללה נדמה לי) יחידה ללימודי חוץ, שדרכה אפשר ללמוד הרבה מאוד דברים. פשוט תראי מה הם מציעים ומה שנראה לך פשוט תבחרי בזה. אם את לא רוצה לשלם, את גם יכולה להגיע כשומעת חופשית להרצאות של קורסים פופולריים שאת מתעניינת בהם. באוניברסיטה אין בדיקת שמות, ואף אחד לא יודע אם את סטודנטית או לאו. אז פשוט תלכי, תקשיבי, תשכילי... עד שתחליטי מה את כן רוצה.

יעוץ בבחירת מקצוע

קבלת החלטה תעסוקתית הינה תהליך מורכב ורבים פונים ליעוץ תעסוקתי ע"מ לקבל הכוונה. יתכן שגם לך יש מקום לשקול פניה ליעוץ בבחירת מקצוע. בבחירת מקצוע ישנם שני סוגי שקולים מרכזיים אותם יש להביא בחשבון: א. מידע על המקצועות ב. מידע על "עצמי" ביעוץ תוכלי לברר, בעזרת יועץ תעסוקתי, היכן מצוי הקושי בהחלטה. היועץ יסייע לך לברר מידע לגבי מקצועות ומסלולי לימוד ולא פחות חשוב - להבין כיצד את יכולה להתקדם לקראת החלטה: מהם הכישורים שלך, הנטיות, הצרכים, איפיוני האישיות וכיו'ב. כל זאת במטרה לעזור בתהליך קבלת ההחלטה.

Fkl0ster

New member
היכן ממוקמים אותם נותני הייעוץ הללו

איך ניתן להשיגם?

למעלה