זקוקה לייעוץ

ספיר 11

New member
לילוש אני אנסה להשיב לך בקצרה

כאמא לילדה חולת אפילפסיה אגב בגיל 6 היא קיבלה את המחלה כיום היא בת 10 יש לי ניסיון רב אנסה להשיב על שאלות שלך.. ראשית ,דעי לך שזה נורא אינדבידואלי לכל אדם,אם האפילפסיה קשה יש צורך לגשת לנוירולוג כל אימת שיש החמרה במצב הבריאותי שהרי לא יתכן שהחולה יפרכס ויקבל התקפים מבלי שנוירולוג יתן על כך את הדעת וינסה לשפר את המצב. שנית..מינון תרופות :הנוירולוג אך ורק הוא מוסמך לקבוע האם להוריד את המינון או להעלות כמובן זה תלוי בכמות ההתקפים,בדיקות דם לתקפודי כבד אינם נותנים פתרון לשאלה האם להוריד מינון אלא רק כיצד הכבד מתפקד למרות נטילת התרופות,כמו כן גם לגבי החלפת תרופה,רק הנוירולוג מוסמך לקבוע אם להחליף תרופה,שהרי מיותר ליטול תרופה מסוימת אם היא אינה מסייעת לחולה להגיע לריסון מלא של התקפים, ניטור תרופה בדם:בדיקת דם הבודקת את רמת התרופה בדם האם היא נמוכה הוא גבוהה,באם היא נמוכה ישנו חשש כי החולה מתרשל בנטילת התרופות דבר העשוי לגרום להתקפים חוזרים ונישנים,בדיקה כזו אגב עושים אחת לכמה חודשים זו בדיקה הכרחית מאוד. EEG:בדיקה שעושים לחולי אפילפסיה על מנת לבדוק את הפעילות החשמלית של המוח,בדיקה זו נעשת אחת לכמה חודשים אם החולה מאוזן,באם החולה ממשיך לקבל התקפים ולא מגיב לתרופות כלל מבצעים בדיקה זו אפילו אחת לכמה שבועות. MRI או CT :מבצעים לחולים עם אפילפסיה קשה,בדיקות אלה נורא מדוייקות ומסוגלות לתת תמונה כללית על מצב המוח,{לפעמים לצורך ניתוח,לפעמים לבדוק היכן בדיוק מתקמקת האפילפסיה,ישנם כמה מוקדים במוח ולפי כך כמה סוגי אפילפסיה} רצוי להדגיש כי רק הנוירולוג מוסמך לקבוע בנוגע להחלפת תרופות,בדיקות וכיוצא.

qt1

New member
../images/Emo45.gif את נהדרת ספיר../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif

L i l o s h

New member
אני מודה לך מאוד ספיר

אם כי אני מעט מאוכזבת כי לא ידעתי שיש בדיקות כאלו ומה גם שפרט לבדיקות הצבאיות חברי לא דאג לבצע ולו בדיקה אחת מאלו שציינת במשך תקופה ארוכה מאוד (3 שנים בערך-עד כמה שידוע לי, אולי יותר). תודה

לגשת לינרולוג שממומחה באפילפסיה

לו אני במקום החבר שלך הייתי הולך לנירולוג שמתמחה באפילפסיה. רצוי גם לאחר האבחון של הנירולוג לקבל ממנו חוות דעת לגבי שרות בצה"ל. מאחר ואם מדובר בנירולוג שמומחה באפילפסיה הנירולוג הצבאי לא יחלוק על דעתו וסביר מאד שיקבל את המלצתו. לצערנו נירולוג שמומחה באפילפסיה יעלה לכם כסף אבל לעניות דעתי זה שווה כי נירולוג שמומחה באפילפסיה יכול לאזן אותו ולהוביל לשיפור משמעותי באיכות חייו. כמו כן רצוי מאד שתתיעצו עם יועץ מאי"ל.

לפני שהולכים לביקורת אצל הנירולוג

הוא דורש לעשות בדיקות דם מקיפות - הרבה יותר מאשר רק תפקודי כבד. צריך לדעת מה רמת התרופה בדם, מצב בריאותי כללי (ברזל, כולסטרול וכו') זו גם הזדמנות טובה לעשות "טיפול 10,000" לגוף אם כבר לוקחים ממך דם...

qt1

New member
לילוש אני מעלה הודעה למעלה כדי

שהדף לא יעבור... מקווה שתהיה התיחסות במוצאי שבת או בראשון.

L i l o s h

New member
אין כמוך... אני מודה לך מעומק ליבי

ת-ו-ד-ה

למעלה