זקוקה לייעוץ

זקוקה לייעוץ

לאחר התחבטויות רבות החלטתי שאני מעוניינת ללמוד מנהל עסקים בהתמחות בשיווק ופרסום.
הבנתי שזה מקצוע פרקטי שיועיל לי בין אם אהיה שכירה או עצמאית.
ככה או ככה, עלתה בי המחשבה לפתוח עסק משלי ואפילו יש לי רעיון לעסק מוצלח.
התעניינתי בלימודים במכללה למנהל ובבנתחומי הרצליה.
כרגע ממוצע הבגרות (העלוב) שלי עומד על 80. 4 יחידות במתמטיקה ובאנגלית בנוסף לציון פסיכומטרי נמוך. (הייתי ילדה טיפשה שלא היה אכפת לה מהעתיד שלה- התבגרתי)
שני המוסדות דורשים ממני לשפר את הנתונים שלי על מנת שאוכל להתקבל.
אך במכללה למנהל יש תוכנית שנקראת "שער פתוח"- הלימודים מתארכים בחצי שנה. בשנה הראשונה עלי לעבור 8 קורסים אקדמאים (במסגרת התואר) בהצלחה.
על מנת להתקבל ל"שער פתוח" עלי לעבור ראיון אישי במשך כשעה (סוגשלי רצח אופי).
מצד אחד, זה חוסך לי לשפר בגרויות\פסיכומטרי (סיוט), ההתחלה של הלימודים תיהיה יותר קלילה(8 קורסים ולא 16) ומצד שני זה עולה יותר כסף ולא מאפשר לי להתקבל למוסד אחר במידה וארצה.

ומצד אחר ושונה לחלוטין, אני מפחדת שאולי זה לא המקצוע בשבילי. כי בשנה האחרונה קפצתי מלימודי עיצוב פנים לקלינאות תקשורת להנדסה ביו רפואית ואז בסופו של דבר הגעתי למנהל עסקים.
כל האנשים סביבי כבר סטודנטים ואלה שלא כבר נרשמו ללמודים. אני בת 22 ואני מרגישה שהזמן אוזל לי בין האצבעות.
ועכשיו זה להחליט- שער פתוח או שיפור בגרויות (בעיקר אנגלית ומתמטיקה) ופסיכומטרי (שיצריך ממני בין היתר רישום לקורסים והתרצצויות לא כיפיות)

אני דיי מבולבלת, אשמח להכוונה וייעוץ.

בלבול

הי יקירה
את מאוד צעירה
לדעתי לא מאוחר לשפר בגרויות אם זה יקל עליך כלכלית ולתת לזה שנה השקעה

את אומרת לא מקצוע נכון עבורי? איזה מקצוע אינו נכון? מנהל עסקים אינו מקצוע אלא מסגרת לימודית לניהול עסק חברה וכד'
מה את הכי אוהבת לעשות
לשווק/לפרסם?
או לעצב?
אחר?

לפי זה בחרי במה להתמקצע

בהצלחה,

yairimich

New member
אני מסכימה עם מיכל כאן

יש מידה רבה של בלבול אצלך..
התואר לא סוגר אותך במקצוע, אלא נותן לך כלים מכוונים לדברים מסויימים.
מעבר לזה, לפחות ככה נראה לי, הקפיצות שלך ( מאד טבעיות דרך אגב
) מראות שלא גיבשת דעה.

אני מציעה לך 2 דברים:
1. לחקור קצת על התארים שהיית מעוניינת בהם.
2. לשפר בגרויות- המכללה למינהל לא תברח או תעלם.. תבדקי מה שיפור בגרויות ופסיכו באמת דורש ממך,
ומקסימום יש את התוכנית שדיברת עליה כאן.

ואל תשכחי שיש מקומות ( כמו הפורום הזה), שהוא מלא במידע שימושי וטוב, עם אנשים שעברו כבר התחבתויות כמוך..
אז אל תתביישי לשאול

forumist

New member
את לא צריכה ללמוד מנהל עסקים בשביל לפתוח עסק

אם יש לך רעיון לעסק יש כל מיני גורמים כמו מט"י (מרכז לטיפוח יזמות עסקית) ומרכזים אחרים
שיכולים לעזור לך ולהסביר לך ואם כדאי לך בכלל לנסות ולהרים את העסק שלך.
אין צורך בתואר שלם במנהל עסקים בשביל להרים עסק.
כדאי שתבדקי באתרי דרושים מהן אפשרויות התעסוקה (כעובד שכיר..) לאחר סיום תואר ראשון במנהל עסקים.

yairimich

New member
לא כל-כך מסכימה איתך...

אתה צודק במאה אחוז לא צריך תואר בשביל להרים עסק מצליח, דוגמאות מתאימות הן סטיב ג'ובס ומארק צוקרברג.
אבל מה שיש להם במשותף זה לא רק זה שהם לא סיימו תואר, אלא בנוסף לכך הם כמה מתוך מילארדים, שעלו על משהו
נדיר בסביבה נכונה ועם תזמון נכון.

תואר הוא לא חובה בפתיחת עסק, אבל הוא יכול לשמש כקרש מקפצה.
במקרים רבים הלימודים נותנים לך כלים שלא הייתה מוצא אותם לבד.
הלימודים גם מספקים לך קשרים עם "עסקנים" עתידיים, וכמו שכל אמא פולנייה אומרת: הלימודים נותנים לך גיבוי
במקרה והעסק לא יצליח.
ודבר אחרון בנושא (זה גם תלוי במוסד הלימודים) אתה יכול לוודאות מאנשי תעשיה ומומחים בתחום,
האם הרעיון שלך שווה משהו (זה מה שאני עשיתי).

forumist

New member
הלכת קצת רחוק..

סטיב ג'ובס ומארק צוקרברג הן דוגמאות קיצוניות.. יש מלא בעלי עסקים ללא תואר, לאו דווקא הייטק. גם מסעדה זה עסק.
את חושבת שמנכ"ל "ארומה" הלך ללמוד תואר במנהל עסקים לפני שהוא פתח את "ארומה"? אני לא בטוח בכלל..
אם אני לא טועה שכר הלימוד במוסדות שציינת הוא לא מעט כסף. וכמו שאמרתי אם המטרה היא לפתוח עסק יש כל מיני גורמים שיעזרו לך בפחות כסף (המרכז ליזמות עסקית..ועוד ועוד וגם תמיד אפשר להתייעץ עם בעלי נסיון).
לגבי ה"גיבוי" - סבבה, זה כבר משהו אחר.
(אבל בשביל זה את יכולה גם ללמוד תארים אחרים שיהוו "גיבוי" טוב יותר.לאו דווקא מנהל עסקים. למשל כלכלה וחשבונאות)
בשורה התחתונה, תלמדי מה שמעניין אותך.

ייעוץ מקצועי והכוונה

תמיד תוכלי לפנות לייעוץ מקצועי והכוונה שיכול מאד לסייע לך להבין מה הנתיב הנכון בשבילך וכיצד מוצאים אותו.
פרטים בחתימה.

למעלה