זקוקה לייעוץ

boni68

New member
זקוקה לייעוץ

אני כבר עוקבת אחריכן מספר חודשים ונדהמת מהנשים הנהדרות שנמצאות כאן ותומכות זו בזו. אני בת 34 ומנסה 7 חודשים להיכנס להריון. עברתי פרופיל הורמונלי ובן זוגי בדיקת זרע והכל תקין. (הבעיה היחידה יכולה להיות שרירית הרחם שהייתה 5.2 מ"מ ביום 9 למחזור ושאר הסממנים הצביעו על ביוץ ממש קרוב)- ד"א מקבלת מחזור סדיר כל 24 יום. הרופא אמר להמשיך לנסות. אני מתחילה להילחץ ורוצה לדעת האם אתן ממליצות לדרוש התחלת טיפול או להמתין. שעון הזמן מלחיץ אותי. תודה רבה בוני

בוקר טוב לך בוני וברוכה הבאה../images/Emo65.gif

מילת הקסם היא : ס ב ל נ ו ת . נכון שזה מלחיץ 7 חודשים לנסות, אבל אני למדתי על בשרי ש לחץ זה אסון לגופנו הרגיש והפעיל (הורמונלית) לפעמים ברפואה שלנו זה מה שנקרא : "עקרות על רקע בלתי מוסבר". גם בבדיקות שהכל תקין אצל שני בני הזוג קורה שזה מתעכב. היי סבלנית והשתדלי להראות רגועה (גם אם המשפחה מלחיצה !!!
) לפני המרוץ אחרי הרופאים את בהחלט יכולה לעשות דברים לבד, כמו למשל : לרכוש מקלון של קליר בלו לבדיקת ימי ביוץ, למדוד חום ולסמן עקומת חום במשך חודשיים (וזה דבר שאת יכולה לבוא מוכנה איתו לרופא) ישנו אתר נחמד שגיליתי ושמו :פור יו ליידי (של וואלה)ושם מדריכים לגבי בדיקות חום וספירת ימי מחזור. בנתיים את מוזמנת להשאר עד שתעופי לפורום "הריון" בהצלחה ויום טוב ליהיא

ברוכה הבאה בוני ../images/Emo45.gif

ומקווה שבקרוב תילחצי ממועד הלידה המתקרב
בדר"כ רופאים טוענים שצריך לחכות שנה לפני שמתחילים לברר אם קיימת בעיית פריון, מאחר שהסטטיסטיקה מראה שמרבית הזוגות יהרו תוך שנה. אבל, מאחר שאת בת 34, וציינת ששעון הזמן מתחיל להלחיץ אותך, הייתי דורשת מהרופא להתחיל בירור מקיף יותר. אפשר להתחיל בהפניה לצילום רחם ומשם להמשיך. חשוב מאוד לבדוק אם הרופא שאת מטופלת אצלו הוא מומחה לפריון. אם לא, תוכלי לקבל כאן המלצות לרופאים טובים לפי קופ"ח ואזור מגורים. בהצלחה
מרב

Anu

New member
הי בוני

קודם כל ברוכה הבאה ומקווה שבמהרה תהיי בהריון. חברה שלי הייתה בדיוק במצבך מבחינת גיל ומחינת זמן נסיונות והרופא הציע לה לבוא לעשות אולטרסאונד בימים שהיא אמורה לבייץ וככה היא ידעה בדיוק מתי היא מבייצת ואכן תוך חודש היא נכנסה להריון. בהצלחה!!!

kasa

New member
בוקר טוב, בוני,

ברוכה הבאה, ושהות קצרצרה
! לא מזמן קראתי שלמרות שמקובל שלא להתחיל בביצוע בירור וטיפולי פוריות - אם טרם חלפה שנה לניסיונות - אין זה נכון לגבי נשים בנות 30-35, ובוודאי שלא לנשים בנות 35 ומעלה. ההמלצה לנשים בגילאי 30-35 היא להתחיל בירור וטיפולים מקסימום לאחר 6 חודשים ניסיונות (וגם אז, אם אין תוצאות בתוך 6 חודשים - לבקש ישר IVF). לנשים בגילאי 35 ומעלה - ההמלצה היא להתחיל בירור לאחר 3 חודשי ניסיונות של קיום יחסים סביב מועד הביוץ, וגם פה - לא להשתהות יותר מדי, ולבקש מעבר מהיר ל-IVF, אם אין תוצאה בטיפולים ´הרגילים´, מכוון שבגיל זה איכות וכמות הביציות יורדת משמעותית. כמובןשהכל זה הסתברותי. לא מזמן פורסם על אימו של חייל שנהרג שילדה ילד (טבעי לגמרי) בגיל 46, אז - הכל עוד אפשרי... וכמו שהרופא שלי אומר: "כשאלוהים רוצה - אפילו מטאטא יורה..." בכל אופן, אני ממליצה לך ללכת לבירור, ואולי להתחיל טיפול. והעיקר - שיהיה קצר וקולע ! יום טוב, שרית.

נועם@בת

New member
ברוכה הבא לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

בגיל הזה כבר צריך להיות עם יד על הדופק. רירית אופטימלית היא לפחות בעובי של 8 מ"מ ביום הביוץ, אבל יש הריונות גם עם רירית דקה יותר. מחזוא של 24 יום הוא מחזור קצת קצר, ויתכן שהביוץ קורה מוקדם כשהרירית עדין לא גדלה מספיק. מה שאני אורמת זה בגדר השערה בלבד, ותשובה יכולה להיות רק לרופא שבודק אותך עם US ביום הביוץ. הזמן אמנם מלחיץ מעט, אבל כמה חודשים לכאן או לכאן לא ממש ישנו את התמונה. מה שכן חשוב שהרופא שלך יהיה כן מומחה פוריות ולא "סתם" רופא נשים. לא ידועת אם צריך להתחיל בטיפולים כלשהם, אבל אולי כדאי מעקב צפוף יותר וזיהוי ברור של יום הביוץ. אני מקוה שבקרוב מאוד נעביר אותך לפורום הריון (רגיל, לא אחרי טיפולים).
נועם

boni68

New member
קודם כל תודה

על התגובות המהירות והאיכפתיות. נפרט קצת, עברתי סידרת בדיקות (פרופיל הורמונלי) שכלל US זקיקים ביום 9 של המחזור ובדיקת דם ביום זה. התוצאות היו זקיק מוביל 18 מ"מ בשחלה הימנית ועוד מספר קטנים, עובי הרירית 5.2 מ"מ. E2-937.61, פרוג´-3.71. הרופא אמר לי שאני מבייצת ואכן "עבדנו" קשה בתאריכים אלה. חשבתי שנצליח החודש אך לצערי ה"מכשפה" הגיעה הבוקר. בן זוגי עבר בדיקת זרע (לא זוכרת את המספרים כרגע) אבל יש לו מעל 20% תקינים והבנתי שזה טוב מאוד. נועם, אם באמר הרירית לא מספיקה להתעבות בגלל המחזור הקצר מהי הדרך לטפל ספציפית בבעיה זו? ושרית לדעתך כדאי ללכת ישר ל-IVF ולא להזרעות סביב הביוץ? ד"א הרופא שלי הוא ד"ר זולטי והבנתי שהוא מומחה פריון. האם מישהי מכירה/ממליצה? שוב, תודה לכן ומאחלת לכולנו הצלחה מהירה. בוני

בוני,

הבדיקה שעברת היא לא פרופיל הורמונלי. זה מעקב רגיל. פרופיל הורמונלי זו בדיקת דם שבודקת את רמות FSH, LH ופרולקטין ביום ה-3 עד ה-5 למחזור. לפי רמת הפרוגסטרון אכן היית בדרך לביוץ. לטפל ברירית דקה אפשר באמצעות מתן אסטרופם (או דומיו), אבל חייבים לבצע פרופיל הורמונלי לפני שמחליטים על דרך הטיפול. מאחר שבדיקת הזרע של בן זוגך תקינה, לא הייתי ממהרת ל-IVF. כדאי לתת להזרעות צ´אנס.
מרב

נועם@בת

New member
מסכימה עם מרב

פרופיל הורמונלי עוברים ביום ה3 לוסת. כך רואים באיזה מצב את מתחילה את המחזור. לא רצים כל כך מהר לIVF, כי IVF זה בכלל לא פתרון קסמים. כאשר מתחילים לעקוב, עושים בדיקת דם ביום השלישי, ואחר כך מעקב זקיקים בUS כל כמה ימים. אם התופעה של ביוץ ביום מוקדן יחסית חוזרת על עצמה מנסים אחד משני הדברים- או לעבות את הרירית באופן מלאכותי על ידי תוספת אסטורגן. או דחית הביוץ על ידי מתן איקקלומין/הורמוני ביוץ. בשלב הזה צריך קודם כל לאתר את הבעיה- כלומר לודא שאכן הביוץ מתרחש כשהרירית דקה מידי, ורק אחר כך לנסות פתרונות יחסית קלים. אפילו הזרעה לא תמיד חיונית בשלב הזה. אני לא מכירה את הרופא שלך, ולא יודעת מה הנסיון שלו. אבל מבחינתך את רשאית לשאול אותו שאלות ולדרוש תשובות. מה האבחנה שלו... מה הוא מתכוון לעשות... כמה זמן הוא רוצה להקציב לנסיונות טבעיים... והאם הוא מתכוון בכל זאת להמשיך לעקוב אחריהם... באופן כללי תזכרי שהסיכוי של זוג פורה להכנס להריון, כשעושים אהבה בזמן הנכון, הוא רק 25% למחזור. ו80% מהזוגות נכנסים להריון בשנה הראשונה של הנסיונות, כך שאהבה חופשית היא בכל זאת המתכון הכי מומלץ כדי לעשות ילדים. ומאידך טוב שאת בודקת ומבררת. בהצלחה נועם

kasa

New member
הי, בוני,

תראי, ´באופן יבש´ כמו שאמרתי לך - רוב הרופאים לא נוטים להתייחס לאי-הריון כאל בעיית פוריות אם טרם חלפה לה שנה. אבל.... אני יודעת שלגיל יש משמעות רבה מאוד בעניין זה, ולכן - רופא רציני, ינסה, לעניות דעתי, לתת לך מס´ טיפולים ´רגילים´ (הזרעות וכו´), ואם אין תוצאות לאחר 3-4 חודשים - לעבור ל-IVF, בכדי לא לבזבז זמן מיותר...השעון הביולוגי לא מחכה לנו, לצערי...
. כמובן שזה תלוי גם בך. לדעתי שווה לך לנסות מס´ הזרעות, ואם לא - ללכת ישר ל-IVF. בלי למרוח זמן. חברה שלי (בת 33) סירבה בתוקף למרוח את זמנה. היא עשתה 3 ניסיונות הזרעה, שלא הצליחו. ביקשה ללכת ישר ל-IVF, שהצליח בפעם הראשונה, והיום היא בחודש רביעי, ואני מתרגשת בשבילה עד אין סוף.... לדעתי, בגילך (וגם בגילי...
) יש מקום לאסרטיביות, ולטיפולים שמעלים את הסבירות להריון בצורה משמעותית. בהצלחה !!!

kasa

New member
מצרפת לך תשובתו של פרופ´ משיח

מאתמול, בפורום YNET לשאלה דומה שנשאלה. כדאי לך לשוטט מעט שם... מקווה שתמצאי שם תשובות.

kasa

New member
אני רואה שזה קישר לפורום בכלל ולא

להודעה עצמה. אז - חפשי באותו עמוד הודעה שכותרתה "פוריות" של כותבת המכונה "א´"

פפושקי

New member
../images/Emo26.gifוהנה התשובה שלו

הסטטיסטיקה בנושא גיל האשה ברורה - הפוריות יורדת מגיל 35 ואילך, ולאחר גיל 40 הסיכויים להרות מתבטאים באחוזים ספורים. מעבר לגיל 45 סיכויי האשה להרות אפסיים. אי לכך אני ממליץ לכל אשה להקדים ולהשלים את משפחתה לפני גיל 35. התקופה שנכדאי לנסות בטרם פניה לרופא תלויה בגיל האשה, בנשים צעירות (מתחת לגיל 30) הייתי ממליץ לחכות לפחות חצי שנה, אצל נשים מעל גיל 30, ובפרט מעל 35, לא יותר מ - 3 חודשים

boni68

New member
אתן פשוט נהדרות

איזה תשובות מעמיקות ואיכפתיות. כל הכבוד. ובכן, אז אני לא כל כך שוחה במושגים הנכונים. הרופא שלי כן נתן לי לעשות גם פרופיל הורמונלי ביום 3 למחזור ונראה לי שכמעט הכל תקין (נתונים חלקיים -, LH - 3.94 FSH - 5.21 E2 - 245.93 הבעיה היחידה שנראית לי היא שטסטוסטרון טוטאל הוא 0.18 והטווח מתחיל מ-0.2). US זקיקים עשיתי רק ביום ה-9 למחזור והתוצאות למעלה. אני אכן אקבע תור לרופא ישר לאחר סיום המחזור ואבקש תוכנית פעולה נמרצת. תודה שו בוני

נועם@בת

New member
התוצאות אכן בסדר

גם הטסטוסטרון ל אנראה משמועתי כי זה הבדל שולי. בהצלחה נועם

boni68

New member
רציתי רק להוסיף

שלמרות שאני לחוצה, אני משתדלת להיות רגועה ככל שניתן.וגם אופטימית. ואני שמחה לאמר שאנחנו נהנים מכל רגע של הנסיונות הטיבעיים.

למעלה