זקוקה לייעוץ

shirley84

New member
זקוקה לייעוץ ../images/Emo9.gif

מאז שאני זוכרת את עצמי התעניינתי בעיצוב: שהייתי קטנה הייתי עושה מבגדים משומשים שמלות לברביות שלי. כשגדלתי מעט, הייתי חותכת מהעיתון כל מיני כתבות על עיצובים של חדרים, על איך בונים כל מיני דברים כמו מעמד לדיסקים, איך מקשטים שולחנות לאירוח, איך מתאפרים ועוד כל מיני דברים בסגנון. מאוחר יותר גם הגיע עידן עיצוב הבלוגים. למה לא הלכתי ללמוד עיצוב? כי פחדתי שלא תהיה לי מוזה. פחדתי גם שאם אני אסיים את התואר, אני אצטרך להיות עצמאית, לדעת לשווק את עצמי ואת העבודה שלי. ואיך מישהי בלי ביטחון עצמי בשיט יכולה לעשות את זה? ומה לגבי יכולת ציור
אין לי בזה שום ניסיון של ממש, ומי יודע אם זה יהיה מספיק טוב בשביל להתקבל... אז בחרתי בפסיכולוגיה. גם פסיכולוגיה עניין אותי המון זמן. למדתי את זה בתיכון, קראתי ספרים, ראיתי סרטים וממש זה עשה לי את זה. אז הלכתי ללמוד את זה באונ' הפתוחה. עכשיו אני לא בטוחה שזה באמת זה מה שנועדתי להיות. זה לא מספיק מעניין וזה המון ללמוד ובלי תואר שני אין לי ממש מה לעשות עם זה :/ כיוון שהתחלתי לעשות תוכנית לשינוי אורח חיים, התחלתי לחשוב על זה קצת יותר לעומק. מה אני רוצה להיות שאני אהיה גדולה? הרי אפילו המבחנים שעברתי בלשכת התעסוקה אמרו לי שעדיף לי לעסוק במשהו אומנותי יותר, והתחום של מדעי החברה דורג בכלל במקום הרביעי. אז אולי בכל זאת כדאי לי לחשוב על שינוי בלימודים? אבל מה עם כך הכסף והשעות שהקדתי לפסיכולוגיה עד כה? זה די מבאס לחשוב שכל כך הרבה פשוט הלך לו... וכבר יש לי 18 נ"ז
אז כדאי לחשוב על שינוי בלימודים
או אולי לנסות ללנוד פסיכולוגיה באונ' רגילה
יקבלו אותי לשם בלי פסיכומטרי
ועוד משהו... נתקלתי במקצוע שקרוב לפסיכולוגיה שנשמע די מעניין "אימון אישי". האם תוכלו לתת לי מידע עליו
וסליחה שיצא קצת ארוך...

gal404

New member
אהלן שירלי ../images/Emo13.gif

אני דיי במצב כמו שלך... התחלתי ללמוד עיתונאות, הייתי בטוח שזה מה שאני רוצה לעשות בחיים... אחרי שנה החלטתי לשנות כיוון, אבל לא רציתי למהר, אז החלטתי בנוסף לקחת שנה חופש... בעיקר כדי לחשוב מה אני רוצה מהחיים שלי. לגבי "אימון אישי" אני לא ממש יודע, אני חושב שזה קשור להדרכת מנהלים וכו'.

יעוץ

לפי מה שכתבת נראה על פניו שבחרת כבר לעשות שינוי כלומר לפנות ללימודי עיצוב. ומה ההיגיון בלעבור לאוניברסיטה רגילה ללמוד מקצוע שנראה שלא מתאים לך? אימון אישי הוא תחום מאד באופנה ודי חדש ואלה לימודים שלא לתואר בדרך כלל לבעלי תואר אקדמי רצוי במקצוע טיפולי. עד כאן כמה מחשבות אבל נראה לי חשוב שבשלב זה תיגשי ליעוץ תעסוקתי כדי לבחון את המשך צעדייך בכדי כפי שאת אומרת לא לבזבז עוד זמן וכסף. תעברי מבחנים פסיכוטכניים ובשיחות עם יועץ תגיעי למסקנה לגבי ההתאמה שלך לתחום העיצוב. בהצלחה.

shirley84

New member
תגובה

עשיתי מבחנים פסיכוטכנים ונפגשתי עם יועץ תעסוקתי, כפי שגם כתבתי מקודם וזה הראה שאני מתאימה יותר לעסוק במשהו אומנותי. הבעיה היא שגם אם אני מחליטה ללכת על עיצוב, אני הייתי שמחה לקבל פרטים על זה... וטיפים איך לעבור את מבחני הקבלה. אני נורא מודאגת שיתנו לי לצייר משהו, כי אין לי בזה ניסיון ואני מפחדת שיפסלו אותי על כך.

מכינה

באיזה פרטים לגבי איזה עיצוב (אופנה, פנים, תעשייתי וכו') את מעוניינת? לגבי מבחני הקבלה: לכל מוסד ולכל תחום בעיצוב כמובן המבחנים שלו אך האופן כללי קיימים מכינות המכינות אותך לבחנים אלה ועוזרים לך לבנות תיק עבודות.

fighter21

New member
היי שירלי

אני מוסיף על מה ש"מכון הדסה" אמרה. יש מכינות לעיצוב שבונות ביחד איתך תיק עבודות ומכינות אותך למבחנים הספיציפיים לכל מוסד, בית ספר לעיצוב וחוג שתרצי (עיצוב תעשייתי, גרפי, אופנה, פנים, אדריכלות וכו'). יש מכינות שטוענות ש-95% מתוך מסיימי המכינה עוברים את בחינות הכניסה ומתקבלים למוסדות, לא יודע אם הנתון הזה נבדק, אבל זה מעורר תקוה.

fighter21

New member
לאו דווקא

לא מחפשים דווקא איזה כישרונות ציור יוצא דופן כי את לא נבחנת לבית ספר לאומנות בציור, את נבחנת לבית ספר לעיצוב ולכן מה שיותר ייחפשו זה מחשבה יצירתי, לא תבניתית, "מחוץ לקופסא".. למשל אדם שיודע לצייר נפלא ציורי פורטרט לא בהכרח יתקבל לבית ספר לעיצוב כי ציור שכזה לא דורש כושר יצירתיות במיוחד.

למעלה