זקוקה לייעוץ.

קאמי1

New member
זקוקה לייעוץ. ../images/Emo101.gif

מה עושים כאשר יודעים בודאות במה לא רוצים לעסוק אך לא יודעים בכלל במה כן רוצים לעסוק ? (או, ליתר דיוק - בעלי נסיון בתחום בו לא רוצים לעסוק ?) אז קצת על עצמי. בת 34 עוד מעט. נסיון תעסוקתי מועט ביותר. בתחילת חיי המקצועיים הייתי מוכשרת ומצליחה. אח"כ זה נתקע. וזה הסיפור: השתחררתי מהצבא. התקבלתי לעבודה בבנק יוקרתי (הייתי בערך בת 22-23). התקבלתי מבין 9 מועמדים אחרים, ולאחר בחינות ובדיקות מקיפות ותהליך קבלה ארוך ומייגע לבחורה צעירה לאחר צבא. עברתי הכל בהצלחה, והתקבלתי לעבודה. השתלבתי נהדר, ובתוך כחודש ימים כבר קיבלתי תחת חסותי להדריך עובדים חדשים בסניף הבנק, (עובדים אקדמאים, חלקם בעלי תואר שני, ואני רק ילדונת בת 22 שמדריכה אותם...), ומעמדת הטלר הועברתי מיד (לאחר כחודש) אל אחת המחלקות, שם תחומי אחריותי וסמכותי גדלו כל הזמן. המנהלת צפתה לי עתיד מזהיר בבנק, ובכל שיחה בינינו הבהירה לי כי היא צופה ממני לגדוּלוֹת. היא תמיד הבהירה כמה היא מעריכה את חוכמתי, והשתלבותי, ויכולת הקליטה המהירה שלי, ואין לה ספק שאגיע רחוק.... אך אני, בהיותי צעירה (וטיפשה), הצהרתי בגלוי על חלומי בלימודי פסיכולוגיה. באחת משיחות ההערכה עם המנהלת, היא הציעה לי ללמוד כלכלה במימון חלקי של הבנק. אני התעקשתי על לימודי פסיכולוגיה. היא ניסתה לשכנע, ואני, התבצרתי בעמדתי. חלמתי להיות פסיכולוגית. לאחר כמעט שנה של עבודה בבנק, בשיחה נוספת, מסרה לי המנהלת כי קיבלתי קביעוּת בבנק (חלומו של כל עובד.....מדובר בהטבה כספית אדירה, כמו גם הטבות נוספות). בטיפשותי, הצהרתי בגלוי, ובפני כל, כי אני במילא מתכוונת לעזוב, ולהגשים חלום ללימודי פסיכולוגיה. ביום קבלת הקביעוּת בבנק, שמעתי את רחל, אחת מעובדות הבנק הותיקות, אומרת למנהל שלנו: "חבל שתשקיעו בה כל-כך הרבה. היא במילא מתכוונת לעזוב". באותו יום הודיעו לי על פיטוריי. בצירוף מכתב המלצה חם. הלכתי להגשים חלום, וללמוד פסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה. במהלך כל הלימודים מצאתי עבודות מזכירותיות מזדמנות. סיימתי את הלימודים בהצטיינות, למרות שלא נהנתי מהם במיוחד. מאוד התאכזבתי מהתכנים המשעממים והתיאורטיים, ולא אחת שקלתי לעזוב באמצע את הלימודים. אבל התחלתי, והחלטתי לסיים. חלומי הפעם היה למצוא עבודה כרכזת כח-אדם בחברה כח-אדם בסיום התואר. ואכן, מצאתי עבודה כזו, באחת החברות המובילות בשוק. התאכזבתי מהתפקיד, מתוכנו הרדוד (ראיונות שטחיים בד"כ, הרבה עבודת שיווק), ומהשכר הבלתי נאה שבצידו. ולאחר כחצי שנה עזבתי. לא אהבתי את עבודת השיווק הרבה הכרוכה בתפקיד זה. ולא אהבתי את סביבת העבודה התחרותית, וגם את המנהלת הכפייתית עימה עבדתי (שפוטרה לאחר שעזבתי). קיבלתי דמי אבטלה תקופה מסויימת. ישבתי בבית תקופה מסויימת. ושוב מצאתי עבודה בחברת כ"א, כרכזת כ"א. ושוב גיליתי ש"זה לא זה", ואני לא נהנית מהג'וב הזה. שוב עזבתי לאחר מספר חודשים. ושוב - קיבלתי דמי אבטלה, וישבתי בבית. מאז - אני בבית (כבר כמעט 4 שנים !!!) בינתיים, נרשמתי ללימודי תואר שני בניהול מערכות בריאות. כדי להעביר את הזמן, ולצבור ידע נוסף, שנראה לי מעניין. גם את התואר השני סיימתי בממוצע גבוה, למרות שחלק ניכר מהלימודים לא עניינו אותי... (התחלתי ולכן אסיים...). וכיום אני בוגרת תואר ראשון בהצטיינות. בוגרת תואר שני, אך מובטלת כרונית. ומה הלאה ? הייתי מאוד שמחה למצוא עבודה אדמיניסטרטיבית במערכת הבריאות. נשמע לי דווקא מעניין. אני רוצה לעבוד. יודעת שהטעות הגדולה שלי היא עזיבת הבנק. הייתי צריכה להשאר שם, וללמוד במקביל, כפי שהוצע לי. בודאי הייתי היום באחד התפקידים הבכירים בבנק. אני מרגישה כשרון מבוזבז. לא יודעת לאן לפנות. באיזה תחומים להציע את עצמי, ולאן לפנות. הימים עוברים, הזמן עובר, ותהליך מציאת העבודה הולך ונעשה קשה יותר ויותר. אני יודעת שאיני רוצה לעבוד בכח-אדם. רוצה להשתלב בתפקיד אדמיניסטרטיבי. מעניין. כמו זה שהיה לי בבנק. או אולי במערכת הבריאות. אבל איך עושים זאת ? איך חוזרים למעגל העבודה אחרי העדרות ארוכה מבחירה ?? (מיותר לציין את המיומנויות שאיבדתי במהלך היציאה משוק העבודה. מיומנויות של בטחון והערכה עצמית בראיונות, למשל...כבר איני מרגישה ראויה כמו בעבר...) תודה על ההקשבה.

גרא.

New member
קאמי1,למרות שאת יודעת במה את לא

רוצה לעסוק,השקעת שנים לא מעטות בלימודים אקדמאיים שחלקם לפחות חסרי תחולת עבורך..איך את אומרת, למדת כדי לסיים..יכול להיות שאת עדיין לא יודעת מה את רוצה לעשות כשתהיי גדולה?..זו לפחות התחושה שלי מהמעבר החד שלך מתחום עבודה אחד למשנהו, ומכניסה, אמנם מוצלחת מבחינת ההישגים האקדמאים שלך..אך בלא יכולת של ממש להשתלב בשוק העבודה..השאלה שאת מציגה כאן לי לפחות לא כל כך ברורה.האם את עדיין מתמקדת בשאלת הפתיחה שלך "מה עושים כשיודעים בוודאות במה לא רוצים לעסוק, אך לא יודעים בכלל במה כן רוצים לעסוק? או שחשוב לך יותר לדעת איך חוזרים למעגל העבודה אחרי העדרות מבחירה? לגבי השאלה הראשונה,העובדה ששרפת כ-14 שנים בהן עשית לא מעט, אבל בסופו את עדיין מובטלת, ללא קרירה, או כיוון מקצועי ברור, מלמדת, כי בסך הכל לא תיכננת נכון את עתידך,המשכת בדברים יותר בגלל כוח האינרציה, כי התחלת ולכן את מסיימת,אבל לא מצאת ספוק נפשי/מקצועי משמעותי,ומאד מהר, לקחת שוב את מקל הנדודים..לפעמים במצב כזה,כדאי להשקיע כמה מאות שקלים, ויום בחינות במכון כמו סאלד, או הדסה ואחרים היכולים בסיומו של היום, לתת לך הערכה מקיפה של הכשרים הקישורים, הנטיות ורמת השאיפות שלך..ובעיקר, שמות של כמה תחומי עסוק היכולים לדעתם להתאים לך..פעמים ייעוץ מקצועי מהסוג הזה, יכול לפתוח לך את העיניים,ולכוון אותך בצורה הטובה, אולי הנכונה ביותר לתחום עיסוק בו תוכלי למצוא עניין, ובעיקר לפתח קרירה.בשאלתך השנייה,הבעייה אינה איך חוזרים למעל העבודה אחרי העדרות כל כך ארוכה מבחירה, אלאאיך מוצאים עבודה הולמת כשעל כל משרה ראוייה, יש מאות ואולי אלפי קופצים..מצב כזה,עלול לחייב אותך לקבל כמעט כל מה שיציעו לך,בהתאם לכישורייך, אולי פחות מזה..כשהרצון למצוא בעבודה יותר מאשר רק מקום פרנסה,אינו כלל נתון לבחירתך.ואולי אם אין מקום כזה,כדאי לחשוב על המשך לימודי הפסיכולוגיה..ויש שוני רב בתכני ובכיוון תכני הלימודים בתואר שני לעומת התואר הראשון שהוא לא יותר מאשר מבוא לפסיכולוגיה.לא ברור לי גם מצבך המשפחתי..כי לכך גם יש תמיד השלכה על דרגות החופש שלך למצוא עבודה כלבבך.

קאמי1

New member
שלום גרא.

ראשית, אם יש באפשרותך לתת לי שמות של מכוני ייעוץ מומלצים - זה, כמובן, יהיה נפלא. איני מכירה את התחום הזה, ואם כבר אלך לייעוץ - אני מעדיפה לעשות זאת במכון מעולה. שנית, אני קצת בספק עד כמה מכון יוכל לומר לי מי אני ומה אני. זה כנראה דברים שאאלץ לברר עם עצמי. אני, פחות או יותר, יודעת מה אני אוהבת ומה לא. למשל - לא אוהבת עבודות שיווק ושכנוע. אוהבת עבודה הכרוכה במיחשוב, אך גם במגע עם אנשים (קצת מזה, וקצת מזה...). אני מאוד אוהבת עבודה עצמאית, ושונאת ש"יושבים לי על הראש". אני ממהרת להסתכסך עם אנשים שתלטניים, למשל. אני אוהבת לקבל פרויקט ולבצע (בכך תמיד הייתי טובה). לא אוהבת לקבל הוראות השכם והערב. מאוד חשוב לי להיות עצמאית בעבודתי. אם יושבים לי על הראש - אני נלחצת. אם נותנים לי פרויקט לבצע - אני אבצע אותו באופן מושלם. לגבי תואר שני בפסיכולוגיה. תנאי הקבלה הם מבחינתי, קטסטרופליים. יש את מבחן מתא"ם, ואינספור המלצות ממרצים (שאין לי, כי לא היה לי קשר הדוק עם אף מרצה, וספק אם מישהו מהמרצים בכלל זוכר/מכיר אותי....האמת היא שאני בכלל לא מבינה את פשר הבקשה הזאת - הרי רק למעטים מאוד יש קשר עם המרצים. כיצד ניתן לבקש המלצה ממרצה ??), וכמובן - דרישה של ציון מאוד מאוד גבוה (ממוצע התואר שלי הוא רק 87. הדרישה היא לציונים מרקיעי שחקים). ומעל לכל, אני בספק עד כמה יעניין אותי לעשות תואר שני בפסיכולוגיה (לא לגמרי התחברתי להתפלספות שמאחורי הפסיכולוגיה). עקב כל הסיבות הללו 'ירדתי' מנושא התואר השני בפסיכולוגיה. לגבי מצבי המשפחתי - אני נשואה, ללא ילדים. אכן, יש לי בעיה למצוא עבודה כיום. אני חסרת נסיון מקצועי, יחסית. אני לא רוצה לעסוק בתחום שבו צברתי מעט נסיון (כח-אדם). יש תפקידים שעבורם אני בעלת "כישורי יתר". ובקיצור - מה עושים ? חשבתי לעבור ללמוד משפטים. לפחות יהיה לי מקצוע שאוכל גם להיות בו עצמאית, כפי שאני אוהבת. אני ממש במצוקה תעסוקתית ענקית.

גרא.

New member
קאמי1 ,לגבי מכונים,לא רשאי להמליץ

כי יש בכך כביכול אקט של פירסום..אבל אין יותר משלושה ארבע מעולים. שניים מהם בירושליים.לא קשה לנחש.לגבי האפשרות ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה, דברת על סיום תואר ראשון בהצטיינות. לכן חשבתי לי על זה..לגבי משפט ההתפלספות..קצת לא הבנתי..לדעתך מה שאני עושה כאן בפורום למעלה משלוש שנים בהתנדבות, זו התפלספות? האמנם? ללמוד משפטים? אולי טוב בשביל האגו. מעשית כבר היום יש אלפי עורכי דין חדשים מובטלים, או שעוסקים בכל מיני מקצועות שוליים ללא קשר להשכלה המשפטית..זה היום.ומה יהי בעוד 3-4 שנים, אם וכאשר תסיימי בהצלחה את לימודי המשפטים? חושבת שיהיה לך היכן לעבוד? יותר מזה, היכן בכלל להתמחות? מסופקני. ולבסוף, שוב שמעתי בדברייך מבוכה לגבי מה או במה את את באמת יכולה לעסוק..כי בכל תחום שאת מזכירה את רואה את שני חצאי הכוס..והסך הכל, הוא לא זה,ולא זה.אולי בגיל 34 תתחילי לחשוב על לעשות איזה ילד אחד או שניים..יש בזה המון הוצאות, אבל גם המון המון ספוק נפשי, אושר, וכל המילים והסופרלטיבים הידועים.זו הצעה ככה מהצד, אלא אם כן יש לך קושי סוביקטיבי כלשהוא..

קאמי1

New member
גרא, אני מקווה שלא נפגעת מדבריי,

כי לא היתה בהם כוונה כזו.
בעניין ההתפלספות - במהלך התואר התקשיתי מאוד להתחבר לכל ההתפלספות הכרוכה בפסיכולוגיה (you know... כל מיני מושגים ארטילאיים של תיאורטיקנים - "השד הטוב והשד הרע", ארכיטיפים, סופר-אגו... לא חסרים כל מיני מושגים שתמיד נראו לי קשקוש מוחלט....) אני יותר מתחברת לדברים שהם תכל'ס, מאשר לתיאוריות בשמיים... לגבי ילד - בהחלט יש קשיים סובייקטיביים, וגם זה בטיפול. אך מדוע הינך חושב שזה יפתור את הבעיה ? לי נדמה שזה דווקא עשוי להחמירה. הרי שוק התעסוקה לא מטיב היום עם נשים בכלל. על אחת כמה וכמה הוא אכזרי לאימהות....

גרא.

New member
קאמי1 ,לא נפגעתי כלל. ובכלל ...

כל המושגים בפסיכולוגיה הם בטלים בששים, מול השמות של אברים וחלקי אברים שלא לדבר על תרופות אצל רופאים..לפסיכולוגים יש ממש קצת..וכל מונח,בול. לגבי ילד,צר לי שיש בעייה, אבל זה מסתדר איכשהוא בהרבה מקרים,אם כי יש כנראה צורך רב בסבלנות..שלפעמים נראית ללא קץ..כשדברתי על ילד,התכוונתי יותר לתחום עיסוק, שאמנם אין שכר כספי בצידו, אבל יש המון רגעים של אושר כאלה שעד כה לא חווית כלל בעבודות המגוונות שהתנסית בהן.לכן האמהות לאשה כמוך, עשוייה לתת פסק זמן שכל כך נחות לך מהרדיפה הבלתי נלאית שלך אחרי תחום עבודה מתאים בכלל, ומקום בו תוכלי בכלל לעבוד, בפרוט..

קאמי1

New member
גרא, אפשר לשאול עוד שאלה,בבקשה?

מה דעתך על עניין הכשרה מקצועית/הסבת אקדמאים באמצעות לשכות התעסוקה ? האם זה עשוי להתאים למצבי ? ידוע לך, אולי, היכן אוכל לברר דברים אלו ? אני מודה לך מאוד על השקעותיך בתשובות.

אוי ואבוי אם תעשי ילד בשביל הפגת

שעמום וחיפוש כיוון בחיים!!!! ילד זה לא משהו שנועד להבסיח את דעתך ולתת לך תחום תעסוקה~ יותר מזה, "רגעי האושר" בטלים בשישים מול רגעי הלחץ, מתח, בלבול, חובה, מחוייבות, איבוד החופש שלך... אוי ואבוי, ממש כך! לא אומר את דעתי על ההצעה הזו שכן ראיתי שביקורת ננמחקת כאן- רק אומר לך זאת: לעשות ילד כאמצעי תעסוקה- הוא רעיון רע!!!!!

יו- תראו איזה מסר קיבלתי!!!!

"למה אי אפשר לבקר את דעתו של מישהו בצורה קצת פחות יהירה ומעצבנת? גרא נותן מאות עיצות מעולות... גם הוא אדם, וגם הוא יכול להחזיק בדיעה שנוגדת את הכלל או את דעתך. למה להיות צינית ובוטה כ"כ לאדם, פסיכולוג קליני, שנותן את כל כולו לקוראי הפורום, ובחינם? נורא התאכזבתי לראות בכרטיס שלך שאת בת 34... אמורה להיות לך הגינות בסיסית. ובכן ..אני רואה שיש כאן ממש קושי לקבל דעה שונה מזה של פסיכולוג הפורום. חבל. אין בתגובתי שום דבר בוטה, ציני, או אישי כנגד גרא - אלא כנגד רעיון מסוים שהועלה ואני מצאתי לנכון להביע את הזדעזעותי ממנו- זה הכול. אודה לכותבת המסר אם תימנע ממני "הארותיה" בעתיד, זה שאדם בוחר לנהל פורום בחינם ולעזור לאחרים עדיין אינו אומר שכולנו חייבים תמיד להסכים עימו או שזה שהוא פסיכולוג אומר שהוא גם יודע הכי טוב! המקום הזה פתוח להבעת דעה של כולם, גם אם אינה מתאימה לדעתו של גרא. ברוכה הבאה לעידן הדמוקרטי של האינטרנט החופשי!

מצטער מאוד.....

קראתי את התגובה שלך לפסיכולוג 3 פעמים, לא מצאתי בה שום דבר יהיר, ציני,או בוטה. בעצם, אני די מסכים עם זה שילד זה לא פתרון לשום דבר, גם לא במקרה הזה. אבל קונכיה, מה את בכלל עושה כאן??? למה את לא בפורום ה"אם" שלנו???? הא????

תודה קרמיט חביבי

אין לי מושג למה היא התכוונה במילים הללו. כרגע אני גם בפורום ה"אם"- יאללה, תגיע- שקט שם!!!!!!!

sharpantie

New member
מקריאה בעיון בהתלבטות שלך

מה מתאים לך כתחום מקצועי נראה לי שהבעיה שלך היא לא מה ללמוד או במה לעסוק,אלא היכולת שלך להפוך את התאוריה למעשה. במילים אחרות , אם תדעי מה כן מתאים לך, תלמדי את התחום ותהיי שלמה איתו, האם תהיי מסוגלת לעסוק בו,להנות ממה שאת עושה ולמצוא סיפוק בעבודתך? או שמא תמשיכי להתלבט, למצוא חסרונות בכל דבר ולא להחליט דבר. נזכרתי בעוד מקום שיכול אולי לסייע לך בעניין: "המרכז לייעוץ ומידע בבחירת מקצוע" של משרד העבודה בתל אביב. טלפון 5611211. הייעוץ כולל סדרת מבחני התאמה ושיחה עם פסיכולוג תעסוקתי. מתאים גם לאקדמאים. אולי משם תבוא ישועתך? שווה נסיון.

קאמי1

New member
תודה רבה. אני בטוחה שזה יעזור לי.

בעבר גם חיפשתי את המקום הזה, ולא מצאתי. אז תודה.

עוד רעיון

שלום קאמי1 עוד רעיון שלדעתי שווה לנסות - לנסות כל מיני עיסוקים בהתנדבות או כתחביב, ואולי דרך זה תגלי תחום שמעניין אותך ולא פחות חשוב - מה לא תרצי לעשות. אחר כך תוכלי לחשוב איך להפוך את התחביב לפרנסה. עיסוקים כאלה הם גם הזדמנות להכיר אנשים וליצור קשרים.

קאמי1

New member
דווקא התנדבתי רבות בתחום הקשור

לבעלי חיים (תחביב גדול שלי). אפילו חשבתי בשלב מסויים לפתוח פנסיון ביתי לכלבים אצלי בבית... אני עדיין שוקלת זאת. למרות שבן-זוגי מתנגד לעניין...

קאמי1

New member
ניסיתי מהבוקר להתקשר למספר הזה

ואין תשובה ? מכירה, אולי, דרך נוספת לפנות אליהם ? תודה

למעלה