זקוקה לייעוץ דחוף

צינקו

New member
זקוקה לייעוץ דחוף

בני נמצא במסגרת נעמ"ת עד השעה 16:00 , בבית יש לי שתי בנות תאומות בנות 5 חודשיים. הכניסה לגן הייתה דרך משרד הרווחה בעקבות שמירת ההריון כלומר בני נכנס לגן ב-2/07. עכשיו אני לא עובדת ואין לי עזרה ,וכמו ילדים רבים אני נמצאת בקופת-חולים,פזיותרפיה לבתי,וכמו-כן עם הכנסה של 6300 ש"ח. ההוצאות רבות וכמו-כן שכ"ד ,חיתולים,וכו'. נאמר לי ממשרד הרווחה שאין להם אפשרות להפחית לי את שכ"ל ("את כבר אחרי ההריון)ישנם החמרות של קרטריונים במשרד הרווחה. וכמו-כן מנהלת המהון רוצה לדעת האם בני הגיע דרך הרווחה או התמ"ת. אני נמצאת בבעיה למי פונים לעזרה? מה הסכום המלא לאם לא עובדת בגן? אין לי אפשרות לשלוח את בני לגן פרטי! תודה אני מאמינה שיש גורם שיכול לעזור לי במדינה הזאת,האם מישהי היתה בבעיה דומה ?

טובה37

New member
הייתי שם...

לא באותה סיטואציה אבל היו לי שני ילדים וסרבו לתת לי הנחה פניתי לחברות הכנסת שלי יחימוביץ ולרוחמה אברהם ולת"מ - למנכ"ל המשרד לשר התמ"ת ובסוף קיבלתי הנחה משמעותית אל תוותרי תכנסי לאתר של הכנסת ותפני לכל מי שרלוונטי הם לפני בחירות תנצלי את זה בהצלחה

שנהביי

New member
בן כמה הבן שלך../images/Emo35.gif

יש דרגת זכאות קבועה באגפי רווחה, שמחושבת על פי ההכנסה של שני בני הזוג לחלק למספר הנפשות במשפחה. והיא נקבעת על פי הכנסת הברוטו שלכם. לכן, לא כל כך ברור על פי מה קבעו שאת לא זכאית לעזרה... כי עתה נוספו בני משפחה. מה שאולי יכול להשפיע על הדירוג הוא אם רמת ההכנסה עלתה משמעותית.. דבר נוסף, אם בנך עבר כבר את גיל 3 אז אין יותר השתתפות רווחה, אלא הטיפול עובר לידי העירייה. ואגב, מנהלת המעון אמורה לדעת בעצמה איך בנך הגיע, אם דרך הרווחה או התמ"ת. אם זה דרך הרווחה, היא אמורה לקבל אישור מהרווחה והתשלום אמור להגיע דרכם, אם דרך התמ"ת היא זאת שמגישה את הטפסים והתשלום עובר דרכה.

מללנ

New member
בן כמה הבן שלך?

היום קיים חוק פעוטות בסיכון ורק לפי הקרטריונים שלו אפשר לסייע בהכנסת פעוט (עג גיל 36 חודשים) למעון. יש קרטריונים ברורים הקשורים לאלימות במשפחה, הזנחה, עבריינות, איחור התפתחותי של הפעוט וכו' אחרי שנמצאת בוועדה שהפעוט בסיכון (אני בכוונה מדגישה את זה) על פי הקרטריונים, אז מחלוקת ההכנסה לפי מספר הנפשות ונקבעת דרגת ההשתתפות. כיום לא ניתנת עזרה ממשרד הרווחה על בסיס של קושי כלכלי, עד כמה שזה מכעיס, זה החוק לצערי אם את רוצה עוד פרטים , אשמח לעזור (אני עוסקת בנושא)

למעלה