זקוקה לחוות דעת

זקוקה לחוות דעת

יש לנו בישוב הפנינג פתיחת שנה עוד שבוע. עכשיו, יש דוכן לכל חוג כדי לפרסם את עצמו, ומסתבר שגם התנועה צריכה לפרסם את עצמה. לא ברור למה. אז הלכנו עם מה שנתנו לנו וחשבנו על רעיון דיי מאגניב. אחד הדברים בדוכן שלנו הוא לחלק פליירים להורים. אני כתבתי את הפלייר ואני מוסיפה אותו לקובץ, כי אני רוצה שתגידו לי את דעתכם והאם עליי להוסיף משו או להסיר משו. העניין בפלייר הוא שתהיה שקיפות כללית של כל מה שקורה אצלינו בתנועה אבל ממש בכלליות, ושזה יראה כמקום שהורים ירצו לשלוח את הילדים אליו. תודה מראש לכל מי שיקרא!

fate spinner

New member
לדעתי חסרים

הערכים שבהם דוגלת התנועה. פשוט ברשימת הערכים שאנחנו מנכים עליהם שכולם יהיו כתובים. סמל התנועה (בצד או ברקע) ויש לך טעות שכתוב "גרעין עודד שזה שנת השירות בתנועה" ותחברתי צריך להיות כתוב שזוהי (סתם יותר מכובד כזה) המחנות של ז-ח-ט הם לא שלושה ימים לדעתי כדאי לכתוב שבני המושבים זאת התנועה המרכזית במוא"ז עמק יזרעאל אפשר אם זה מתאים לדעתך להוסיף מילה או שתיים על התנועה שמתנהלת גם ע"י הועידת נוער (להסביר במילה או שתיים על הועידה) חוץ מזה לדעתי זה פלייר מצויין שמשקף טוב את התנועה

תודה על ההערות. לקחתי לתשומת ליבי.

רק חשוב אולי לציין שהפלייר לא גמור. זה רק מה שיהיה כתוב בו. הוא גם צריך לעבור את המד"בית ועוד כמה אנשים לפני שיודפס. לכן לא עיצבתי אותו עדיין. כמובן שיהיה סמל של התנועה.

תיקנתי את הפלייר. נא להתייחס לזה.

ועוד הערה רעי, בקשר לערכי התנועה. הייתה לי שיחה עם יניר שמו ושאלתי אותו בדיוק מה הם ערכי התנועה שלטענתי הם חמישה. יניר שמו אמר לי שהתנועה מבוססת על מספר רב של ערכים כשכל כמה זמן בוחרים ערכים שונים להתמקד בהם, ובזמן הנוכחי הם אלו אותם חמישה שידועים. אני בחרתי לא להתמקד בחמישה, אלא באלו ששמים עליהם יותר דגש בתנועה. כי אני חושבת, לפי ההיכרות שלי עם התנועה והמדריכים בה, ששמים יותר דגש על אהבת הזולת וכבוד האדם וערך החיים מאשר על עבודה או ציונות.

fate spinner

New member
רק עוד דבר אחד

לציים את מעמדה בפוליטי של התנועה איפשהו. לדעתי זה פרט חשוב שאסור להחסיר

fate spinner

New member
זה משתנה מישוב לישוב

יש ישובים במועצה שלוקחים מסי קן ויש ישובים שלא. זה לא החלטה של המועצה שצריך לקחת מסי קן

fate spinner

New member
ממתי ההחלטה הזאת

מתישהו במהלך השנה האחרונה התקשרתי לרוני שוסברגר כדי לדבר איתה על מסי קן (אני נגד זה) והיא אמרה לי שזה בסדר שלוקחים ותמכה בזה

t h e windman

New member
די עם הלא שוויוני הזה...

מרוב לא שוויוני בסוף לא יהיה פה כלום. היישובים עצמם הם אלה שגובים את מיסי הקן, כי מאיפשהו צריך לממן את הפעילות של הנוער ביישובים, והתנועה לא יכולה להגיד לאף מושב\יישוב קהילתי\קיבוץ, בייחוד לא ביישוב קהילתי שלא תיקח את זה כי זה לא שוויוני, שוויון לא מעניין אף מועצה איזורית ואף הנהלה של איזהשהו יישוב בארץ. כל מועצה עובדת בשביל עצמה והיא לא תתחשב במועצה שיש לה פחות כסף. ברוב המושבים לדעתי יש מיסי קן, אני יודע שאצלינו זה משהו כמו 30 שקל בחצי שנה. ואין בסכום הזה שומדבר לא שוויוני. וכולם משלמים את זה, יש יישובים שבהם זה משולם כחלק מהמיסים. אז זה משנה אם זה תחת הגדרה "מיסי קן" או "מיסים"? כשזה מוגדר כמיסי קן רק הנוער משלם את זה, כשזה כמיסים, אפילו בני 99 שלא זוכרים מה זה ילדים משלמים את זה. זה מה שלא שוויוני. איך תקני לחניכים שלך ציוד לפינוקים כל מחנה אם ההורים לא ישלמו בשביל זה באיזשהי דרך. חוץ מזה שכחלק מחוקי התנועה כל החניכים ביישוב יכולים להגיע בכל מקרה לפעולות ופעילויות. כך שלפחות במושבים זה כן פועל בצורה שוויונית. נדמה לי שלפני כמה זמן מישהו פה כתב שבקיבוץ שלא לא מרשים לילדים שלא משלמים מיסי קן להגיע, אבל זה כבר סיפור אחר, קשה להבין את הקיבוצניקים.

אצלינו זה לא ככה...

אצלינו רק מי שמגיע לפעולות משלם, וזה לא שוויוני, אני מסכימה עם זה, אבל אני גם חושבת שזו דרך בשבילנו להתקיים. אני פשוט חושבת שהיישוב צריך לקחת סכום קטן יותר מכל התושבים שיילך לפעילות של התנועה, ולא רק מאלה שמשתתפים בפעולות שבועיות. יש הרבה פעילויות שאנחנו עושים שהם כלל ישוביות ועליהם אף אחד לא משלם וההכנה שלהם יורדת מהתקציב שלנו שאותו החבר'ה שבאים לפעולות משלמים. זה גם לא שוויוני. אם כל היישוב היה משלם סכום קטן זה היה יותר שוויוני לדעתי.

מעיין©

New member
זה לא די...

זה נוגד את המהות של התנועה. התנועה היא סוציאליסטית ודוגלת בשוויון, היא נמצאת במושבים בשביל כל כולם, כל ילדי המושב מכיתה ד' ועד כיתה יב' הם חניכים שלנו- כולם יודעים שהם מוזמנים, ועל כל אחד ואחד אנו נלחמים . ברגע שאתה גובה 30 ש"ח לחודש מחניך (שזה לא כזה מחיר סמלי, זה מצטבר ל 360 ש"ח בשנה- ומה אם יש יותר מילד אחד בבית??), אתה יוצר מצב בו ילדים שלהורים שלהם אין כסף לא יוכלו להשתתף בפעילות שלנו. תוסיף על זה גם את המחנות והטיולים ואתה מגיע לסכומים די גבוהים. אני לא יודעת מה קרוה ביזראל, אבל בארץ ישראל שאני מכירה ובאזור שאני עבדתי בו- המון אנשים לא יכולים לשלם סכומים כאלה.

fate spinner

New member
אין לך מה לשכנע אותי

אני גם חושב שזה לא דבר טוב מיסי קן אנחנו מפספסים את העבודה עם הנוער שלא יכול לשלם אותם שהוא הרבה פעמים נוער שכדאי שיגיע לפעולות.

fleaboy

New member
אצלנו זה הפוך

לוקחים מכולם תקציב נוער... שהוא לכל הפעילויות של הנוער בישוב וחלק מהתקציב נוער מופנה לתנועה.

למעלה