זקוקה להתייעצות

זקוקה להתייעצות

יש לי ילדה מקסימה בת 3, ורציתי לשאול איזה דברים צריך "ללמד" ולעשות עם הילדה ? האם זה הגיל שצריך ללמד אותה מספרים? הבאתי לה לפני שלושה שבועות בייביסיטר דוברת אנגלית שמשחקת איתה ומדברת איתה רק אנגלית, יש לציין שהילדה מבינה אותה היטב(לא בגלל שהיא כבר יודעת אנגלית) אלא יש ביניהן תקשורת מדהימה, השאלה שלי האם זה עלול לבלבל את הילדה אםהיא תעבוד איתה על חוברות עבודה? או שאת החלק הזה אני צריכה להמשיך לעשות איתה? (הבייביסיטר נמצאת איתה פעמיים בשבוע כל פעם שעתיים). תודה

לא צריך ללמד, הם לומדים לבד.

וברצינות: כל הזמן יש הזדמנויות ללמוד מספרים. במעלית, במדרגות, כשמכינים אוכל וסופרים כמה כפות קמח וכמה ביצים צריך להכניס בעוגה, כמה אצבעות יש לאחות הקטנה, ועוד ועוד ועוד. יש גם ספרים חמודים, לנו יש משהו של פו הדב שהיה להיט כשיערה היתה צעירה יותר. הבעיה של הספרים האלה היא שהטקסטים מאוד פשוטים ולא ממש מעניינים ילדים בני שלוש - כמה אפשר לקרוא על פרפר אחד, שתי צנצנות דבש וכו'? לגבי הבייביסיטר - לא הבנתי. האם היא דוברת רק אנגלית? האם היא ישראלית דו-לשונית? אם שני והבייביסיטר מעוניינות בעבודה על החוברות, ברור שלא תמנעי את זה מהם - אבל לדעתי, אם זה לא בא משתיהן, להפוך את העבודה ל"מטלה" לא יועיל לא לשני ולא ליחסים בינה לבין השמרטפית.

למעלה