משאבות ../images/Emo80.gif (סליחה - ארוך)
אני חושבת שלפני הכל כדאי לך לברר לעמצך מהם הצרכים האמיתיים שלך: - האם את מתכננת עוד ילדים? - האם את מתכננת לחזור לעבודה ולשאוב בעבודה, על מנת לתת לאורי (איזה שם מקסים בחרת לה!) חלב שאוב במקום תמ"ל? - ואולי בכלל את רוצה משאבה רק כדי שתוכלי לשאוב מפעם לפעם כדי שתוכלי להשאיר אותה עם מישהו אחר פעם בכמה זמן? ולמה כל השאלות הללו? * אם את מתכננת שאוב מפעם לפעם כדי להשאיר אותה עם בקבוק אצל מישהו - את יכולה בהחלט להסתדר טוב עם משאבה ידנית (של אוונט או של מדלה הן המומלצות המוכרות לי). משאבה ידנית היא זולה יותר ממשאבה חשמלית. כמו כן את יכולה פשוט לסחוט באופן ידני. אם תרצי אני אשלח לך מסמך על סחיטה ידנית - אני אישית גיליתי שאני מצליחה להגיע כך לכמויות הרבה יותר גדולות מאשר עם המשאבה החשמלית (וזה גם בחינם
). * אם את מתכוונת לשאוב כדי לעשות סטוק לזמן שתחזרי לעשובה, ולהמשיך לשאוב גם בעבודה, ובנוסף את מתכננת ללדת ילדים נוספים - כדי לשקול קניית משאבה חשמלית. בקטיגוריה הזו יש מספר משאבות. המשאבה הטובה למצב של שאיבה יומיומית בעבודה לטווח ארוך יחסית (כמה חודשים), שגם תחזיק מעמד היטב לילדים הבאים היא הpump in style של מדלה. אני לא זוכרת כמ ההיא עולה (אבל אני יכולה לברר אם את רוצה. לדעתי משהו כמו 600 ש"ח) - אמנם היא לא זולה אך במחשבה לטווח ארוך - היא משתלמת (תחשבי כמה עולה קופסאת תמ"ל...
). אם את מתכננת פחות שאיבות או שהעניין הכספי מקשה (ואני בהחלט מבינה אותך) יש את המיני אלקטריק של מדלה ומשאבה דומה של חברת אמדה. את המשאבה של אמדה (שהיא מעט יותר זולה) אפשר לקנות ב"בייבי שיק" בבני ברק (או משהו קרוב לב"ב). את מדלה אפשר לקנות בשילב או ב"בפקס" או ברב קט. המחיר שלה הוא די קבוע - 399 ש"ח. החיסרון העיקרי של המדלה (מבחינתי היה) שהיא מרעישה. אייל לא יכול היה לסבול את הרעש שלה ולכן לא יכולתי לשאוב במקביל להנקה, מה שמאוד הקשה עלי.